Viisi kantriballadia, jotka saavat Hannibalin herkäksi

Hannibal, hän soittaa molempia; sekä countrya että räppiä.

Hannibal räppäsi vuosituhannen alussa Tulenkantajat-yhtyeessä. Rovaniemellä perustetulla bändillä oli levytyssopimus Poko Rekordsin kanssa.

Yhtyeen lopetettua toimintansa vuonna 2004 Hannibal, on julkaissut useita levyjä eri kokoonpanoilla. Kun aikataulut sallivat, hän aikoo tehdä Hobo News -yhtyeen kanssa suomenkielisen kantrilevyn.

Kantrille pikkusormensa antanut räppäri kertoo nyt Nuorgamille, mitkä kantriballadit saavat hänet herkälle mielelle.

5. George Jones: Walk Through This World with Me

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

George Jones on yksi parhaimmista kantrilaulajista. Hän on oikeastaan yksi parhaimmista laulajista koskaan. Kappaleen sisältämässä rakkauden ylistyksessä on jotain hienoa. Tämä on ajaton kappale. Kun tämän kuulee, tuntuu kuin maailma pysähtyisi.”

4. Townes Van Zandt: Waitin’ Around to Die

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

“Kun kuulin kappaleen ekaa kertaa, minusta tuli heti Townes Van Zandtin fani. Tää on synkkä ja pelottava kappale. Minua puhuttelevat erityisesti kappaleen viimeiset rivit. Niistä löytää samaistuttavaa, kun ajattelee suomalaisten päihdeongelmia. Tää on kyllä saatanan synkkä, mutta opettavainen kappale.”

3. Merle Haggard: Twinkle, Twinkle Lucky Star

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

“Nyt kun minun elämääni on saapunut sellainen pieni ihminen, niin tästä kappaleesta on tullut läheinen ja tunteita herättävä. Tää käy joululauluksi ja rakkausbiisiksikin. Oiva kappale romantikoille.”

2. Emmylou Harris: Boulder to Birmingham

http://www.youtube.com/watch?v=44JQce5o4L8

Emmylou Harris soitti aikoinaan Gram Parsonsin yhtyeessä. Kappale on tehty Parsonsin kuoleman jälkeen. Tämä on koskettava tribuutti Parsonsille ja samalla yksi Emmylou Harrisin parhaimmista kappaleista.”

1. Conway Twitty: Hello darlin’

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

“Minä en uskalla laulaa tätä Hobo Newsin keikoilla, koska en ole riittävän hyvä laulaja. Tää on maailman paras kantribiisi. Mikään ei voita tätä. Kappale voi vaikuttaa kornilta, mutta kyllähän se vaatii munaa vetää jotain tällaista.”

Kuinka kantri-innostuksesi alkoi?

“Parikymppisenä lainasin Rovaniemen kaupunginkirjastosta Willie Nelsonin kokoelman. Nauhoitin siitä parhaimmat kappaleet 90 minuutin kasetille. Sitten löysin Johnny Cashin American Recordings -sarjan. Myöhemmin tulivat esimerkiksi The Byrds ja Grateful Dead. 2000-luvulla olen alkanut tutustua vähemmän tunnettuihin nimiin.”

Mikä sinua puhuttelee kantribiiseissä?

“Sellainen rebel-asenne, mutta myös kappaleissa esiin tuodut humaanit arvot. Ehkä minä löydän kantrista jotain samaistuttavaa, kun kuitenkin olen pieneltä paikkakunnalta ja metsän keskeltä. Totta kai minuun puree myös vanhojen kantrilevyjen soundimaailma.”

Kuinka kantrin kuunteleminen on vaikuttanut omaan tuotantoosi?

“Hannibal-nimellä tehtyyn musiikkiin kantri ei ole vaikuttanut. Kantribiisien suorasanainen tarinankerronta on saattanut kuitenkin vaikuttaa teksteihin – ainakin alitajuisesti.”

Laulat Hobo News -nimisessä coverbändissä, joka soittaa keikoillaan muun muassa vanhaa kantria. Aiotko julkaista joskus kantrilevyn?

“Ollaan suunniteltu, että tehtäisiin tuolla Hobo Newsin kokoonpanolla suomenkielinen levy. Meidän pitää kuitenkin keksiä bändille uusi nimi, koska haluamme pitää Hobo Newsin coverbändinä. Bändissä soittava Edorf on jo tehnyt joitain biisejä. Minä alan itsekin vuodenvaihteen jälkeen tehdä kantribiisejä, kun omilta keikoilta jää aikaa. Ehkä se suomenkielinen levy tulee joskus 2013. Myös Hobo News saattaa tehdä levyn. Sillä voi olla vaikka Woody Guthrie -covereita.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Hobo News: Asshole from El Paso

Aiotko siis lopettaa räppäämisen ja ryhtyä kantrilaulajaksi?

“En usko, että lopettaisin hiphopin tekemisen. Se on aina minun ykkösprioriteettini.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Hannibal & Joku Roti Mafia: Poliittista räppiä

Hannibal & Joku Roti Mafia: Viimiseen hengenvetoon (Joku Roti/Monsp) ilmestyy 9. marraskuuta.