Vain musiikkia! 10 vaikuttavinta cover-tulkintaa Vain elämää -televisiosarjassa

Nämä kymmenen Vain elämää -vetoa jäävät historiaan.

Vain elämää -musiikkiohjelma on kuudessa vuodessa tuottanut maailmaan noin 300 uutta cover-kappaletta. Ilkka Pernu seuloi niistä kymmenen parasta.

Kuvittele hiljaa mielessäsi Danny laulamassa PMMP:n Kovempia käsiä, Arttu Wiskari määkimässä Aikakoneen Nti Groovea ja Kasmir fraseeraamassa Happoradion Che Guevaraa.

Vain elämää -sarjan kahdeksas tuotantokausi alkoi huhtikuun lopussa. Tällä kertaa musiikkiesityksiä kiinnostavampaa on seurata, miten tuotantoryhmä on editoinnut Terhi Kokkosen poistumisen kuvauksista. Aiemmissa kausissa on ollut vähemmän dramatiikkaa, mutta joitain ihan hyviä lainasovituksia kuitenkin. Tässä niistä kymmenen olennaisinta…

…mutta ensin etukäteisbonuksena: Jännittävä Vain elämää -peli!

Tunnistatko kuvan perusteella, kuka tulkitsee ketä? Oikean rivin voit päätellä alla olevasta listauksesta tai vilkaista tämän jutun lopusta! Pelin suunnitteli Aki “Aksulaattori” Ala-Kokko.

#10 Juha Tapio – Duran Duran

Vaarallisuus ja Juha Tapio eivät mahdu samaan lauseeseen tai edes samaan sanakirjaan. Kuitenkin Jenni Vartiaisen ehkä paras tanssikappale Duran Duran antaa viitteitä siitä, millainen pop-ura Juha Tapiolla olisi voinut olla, jos hän olisi musiikintekijänä raaskinut luopua seurakuntanuori-aurastaan 15 vuotta sitten.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#9 Jari Sillanpää – Liekeissä

Vain elämää -sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella vuonna 2012 Jari Sillanpään esittämä bailuanthem Liekeissä oli ristiriitaisuudessaan veikeä ja rohkea. Mutta yllättävää kyllä vuonna 2018, nyky-Siltsun suussa laini ”ei oo välii mitä lysti kustantaa, se kyydis pysyy joka kyytiin uskaltaa” on uskottavampi kuin Cheekin uhoamana.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#8 Sanni – Ravistettava ennen käyttöä

Sannin riisuttu tulkinta on huomattavasti uhkaavampi kuin Apulannan alkuperäinen Marilyn Manson -rankistelu. Sovitus osoittaa hyvin, kuinka Sannin karisma riittää ja kantaa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#7 Chisu – Jos menet pois

Etukäteen Chisu oli viidennen Vain elämää -kauden kiinnostavin artisti, jonka uskottiin puhaltavan eloa jopa Suvi Teräsniskan kappaleisiin. Toisin kävin: viikko toisensa jälkeen Chisu tuuttasi tylsänturvallisia versioita. Mutta yhden Teräsniskan suurimmista iskelmähiteistä Jos menet pois hän paisutti synkäksi paatokseksi.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#6 Antti Tuisku – Elämän nälkä

Itseironisen twerkkaajan myydessä areenakeikkoja loppuun on helppo unohtaa, että Antti Tuisku on paitsi ”peto” myös erinomainen herkkien balladien tulkitsija.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#5 Anna Puu – Suudellaan

Elonkerjuu-renkutus esitteli kaikkien (lue: minun) yllätykseksi pirskahtelevan, vapautuneen ja autotunetetun Anna Puun. Ei täyskäännös Puun uralla, mutta kuitenkin ilahduttava suunta. Artisti oli jo vajoamassa suomalaisille poppareille tyypilliseen mitäänsanomattomuuteen.

#4 Lauri Tähkä – Kipua

Aina kun Lauri Tähkä malttaa olla huutolaulamatta, tajuaa, että hänhän on persoonallinen artisti, joka pystyy koskettelemaan vilpittömän herkästi jopa Mikael Gabrielin lyriikoita.

#3 Anssi Kela – Ikävä

Aina kun Anssi Kela malttaa olla huutolaulamatta, tajuaa, että hänhän persoonallinen artisti. Vuotavalla falsetilla esitetty pavemaijasherkistely oli neljännen kauden yllättäjä – Kelan ainoa kappale, jota hän ei heittänyt lekkeriksi.

#2 Vesala – Sori

Jotkut ihmiset ovat parhaimmillaan vihaisina. Vesalan Sori on todennäköisesti ainoa sarkastinen Vain elämää -konseptin tulkinta. Vittuileva versio Fintelligensin mukaironisesta henkseleidenpaukuttelubiisistä sai Elastisen silminnähden kiusaantumaan Vain elämää -pöydän päässä. Harmi, että Sorin asenne ei jatkunut Vesalan ensimmäisellä soololevyllä.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#1 Jari Sillanpää – Sun kohdalla

Tätä oli odotettu: että joku tekisi Suomessa belleandsebastianit – eli toisi pornahtavan kamarisoinnin kotimaiseen popmusiikkiin. Mutta harva uskoi, että sen tekee kaikista maailman ihmisistä Jari Sillanpää. Mutta sittenkin: totta kai sen teki Jari Sillanpää.

Jännittävän Vain elämää -pelin oikea rivi!

1. F (Jari Sillanpää –Apulanta)
2. E (Vesala – Elastinen)
3. G (Anssi Kela – Pave Maijanen)
4. D (Lauri Tähkä – Mikael Gabriel)
5. I (Anna Puu – Lauri Tähkä & Elonkerjuu)
6. B (Antti Tuisku – Pave Maijanen)
7. C (Chisu – Suvi Teräsniska)
8. A (Sanni – Apulanta)
9. J (Jari Sillanpää – Cheek)
10. H (Juha Tapio – Jenni Vartiainen)