Makeisia, muroja ja musikaali – Flaming Lips jatkaa ihanaa sekoiluaan

Wayne Coyne uskoo fyysisten julkaisuiden voimaan.

Juuri yhteis-ep:n Neon Indianin kanssa julkaissut The Flaming Lips jatkaa rakastettavan sekopäisellä julkaisulinjallaan myös jatkossa. Viimeisimpänä bändin solisti Wayne Coyne vie kuukausi sitten esiteltyä karamelliviehätystään entistä pidemmälle.

Nyt Coyne haluaa Billboardin mukaan teettää itsestään täysikokoisia makeisnukkeja, joiden sisällä oleville kovalevyille mahdutettaisiin maksimaalinen määrä bändin musiikkia.
Eikä tässä vielä kaikki, nimittäin sen lisäksi bändi haluaa julkaista uutta musiikkia Mad-lehden ja muropakettien mukana tulevilla, vanhakantaisilla flexidisc-levyillä sekä tuoda markkinoille efektipedaalin, jonka saa jalalla paukauttamalla soittamaan neljää Flaming Lips -biisiä.

Coynen mukaan valmiita äänitteitä on tällä hetkellä nelisentoista ja bändi haluaa julkaista niitä ”kaikissa maailman oudoissa formaateissa.”

Että kuka väittikään, että fyysinen musiikki olisi kriisissä?

Niiden, joiden hyllyissä muropakettilevyt pölyttyvät siinä missä cd:tkin, onneksi Coyne kertoo, että näiden outoilujulkaisujen musiikki tarjotaan kuultavaksi myös digitaalisena.

Lisäksi hän väläyttää ajatusta kaikkien tämän vuoden aikana ilmestyvien biisien koostamisesta albumiksi vuoden 2012 alussa.

Kaiken kruunuksi Coyne kertoo, että bändin Yoshimi Battles the Pink Robots -albumista suunniteltu musikaali on vihdoin ottanut ainakin sen verran tuulta alleen, että teoksen ohjaajaksi olisi kiinnitetty The Whon Tommyn ja Jersey Boysin Broadwaylle kääntänyt Des McAnuff.

Muu informaatio musikaalista rajoittuu siihen, että Coynen vision mukaan lopputulos sisältää noin kolmekymmentä biisiä, joista osa on The Soft Bulletin– ja At War with the Mystics -albumeilta.

Jatka tästä artikkeliimme Flaming Lipsin viisi villeintä taideprojektia.