Kuukauden infografiikka

Uuden Musiikin Nelikenttä

Nuorgamin uuden infografiikka-sarjan ensimmäinen osa on UMK-äänestäjän asialla.

Suomen Euroviisu-edustaja valitaan seuraavina viikkoina Uuden Musiikin Kilpailussa ja tuttuun tapaan koko kansa huomaa väittelevänsä Euroviisuista, joista kukaan ei tunnusta olevansa kiinnostunut. Nuorgam osallistuu analysointiin sijoittamalla ehdokkaat nelikenttään sen perusteella, säväyttävätkö ne vaateliasta kansainvälistä tuomaristoa ja jäävätkö ne yleisön mieleen.

Malmön euroviisufinaalissa tuomaristojen äänillä on yhtä suuri painoarvo kuin yleisöäänestyksellä, ja nelikentän pystyakseli kuvaakin sitä, vetoaako kappale ulkomaisiin tuomaristoihin. Kyllä! Nuorgam sai kiinni kaksi ihan oikeaa raatilaista ja testasi laboratorio-olosuhteissa, miten he reagoivat Suomen viisuehdokkaisiin. Koekaniineina olivat Viron viisuraadin pitkäaikainen jäsen Owe Petersell ja Latvian tuomaristossa viime vuonna istunut Sigita Jevgļevska.

Vaaka-akseli puolestaan kuvaa sitä, erottuisiko ehdokas mitenkään joukosta maailman suurimmassa iskelmädiskohelvettissä. Myös mieleenjäämispisteet punnittiin tieteellisen täsmällisesti – niitä sai yllättävyydestä, omaleimaisuudesta, ärsyttävyydestä ja morsiusmekosta.

Grafiikka: Sami Nieminen. Kuvat: anatom.fi.

Grafiikka: Sami Nieminen. Kuvat: anatom.fi.

Mitä mieltä olet Uuden Musiikin Kilpailun osanottajista? Kerro se kommenteissa (vaikka et olekaan Euroviisuista kiinnostunut).

Muista myös Dear UMK, here are the results of Nuorgam nönnönnöö-artikkelimme!