Tunnari viimeisen päälle, muistatko sarjan?

David Addison (Bruce Willis) ja Madeline ”Maddie” Hayes (Cybil Shepherd).

Joskus tv-sarjan tunnusmusiikki kiteyttää kaiken tarpeellisen, ja joskus siitä tulee jopa itse sarjaa tunnetumpi. Nuorgam esittelee joukon tv:stä tuttuja pophittejä.

Konnankoukkuja kahdelle (Moonlighting)

Bruce Willis ja Cybill Shepherd sarjassa, jonka tunnarin esitti Al Jarreau! Jarreaun tunnelmallisesta Moonlighting-jazzhitistä tuli miehen uran suurin listasuksee, sillä se ylsi vuonna 1987 brittilistan kahdeksanneksi ja USA:n Hot 100 -listan 23:nneksi. Myös Konnankoukkuja kahdelle oli menestys, mikä johti Willisin melko upealle leffauralle. Harva siis enää mainitsee Willisin kohdalla ensimmäisenä tätä draamasarjaa, kun tilalle tuli jotain Die Hardin tapaista.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Lain nimessä (Cops)

Inner Circlen legendaarinen Bad Boys on soinut meilläkin vuositolkulla pyörineen Lain nimessä -sarjan tunnusmusiikkina vuodesta 1989. Siitä tuli niin suosittu, että Hartwall päätti poimia bändin repertuaarista vähintään yhtä tarttuvan Sweat (A la la la la long) -biisin Jaffa-mainokseensa. Ei ihme, että bändi nettosi meillä 1990-luvulla neljä lista-albumia. Inner Circle on ollut kasassa vuodesta 1968, arvostamme.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Lemmenlaiva (The Love Boat)

Aaron Spellingin tv-imperiumin välkehtivin jäsen oli hittisarja Lemmenlaiva. Sen tunnusmusiikiksi valittiin Jack Jonesin esittämä samanniminen kappale, jonka sävelsi Charles Fox. Sarjaa esitettiin vuodesta 1977 vuoteen 1986. Monet varmasti muistavat sarjan tapahtumatkin, mutta sen tärkein anti kiteytyy tähän helmeilevään diskobiisiin. Sävelmän vaikutus populaarikulttuuriin on kiistaton – sitä on esittänyt muun muassa The Crash, ja se teemoitti Kylie Minoguen kolmen vuoden takaista X-kiertuetta.

http://www.youtube.com/watch?v=icAwcByaNtY

Marienhof

Varmaan moni lukijoistamme on katsonut Marienhofia. Kölniin sijoittuvaa saippuasarjaa on esitetty meillä vuodesta 1994 tähän päivään, vaikka välissä oli kahdeksan vuoden tauko. Sen tekeminen lopetettiin viime vuonna. Marienhofin tunnari on SOS-yhtyeen Es wird viel passieren, vallan pirteä teutonirockralli, joka sopisi vaikka lätkämatsin viihdyttäjäksi iänikuisen We Will Rock Youn seuraksi. Marienhofissa nähtiin Wikipedian mukaan 25 häät, 48 kuolemaa ja 13 syntymää.
http://www.youtube.com/watch?v=gk_b-1IUGJU

Murharyhmä (Crime Story)

Niin hyviä kuin Bad Boys, Moonlighting tai The Love Boat ovatkin, niin Hollywoodin historian kenties paras tv-tunnari on Murharyhmää sulostuttanut Del Shannonin Runaway. Biisin jenkkiykköseksikin yltänyt alkuperäisversio näki tietenkin päivänvalon jo kauan ennen 1980-luvulla purkitettua Murharyhmää, mutta se levytettiin uudestaan nimenomaan sitä varten.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Pulttibois ja Ranuan kummit

M/A/R/R/S:n brittiykköstä, ja ainoaa singleä, Pump Up the Volumea tuskin levytettiin Pulttiboisia varten, mutta se on jäänyt monelle suomalaiselle mieleen nimenomaan tämän 1990-luvun sketsisarjan ansiosta. Samoin Ranuan kummit luotti 2000-luvulla brittiläiseen tanssimusaan, Wildchildin Renegade Masteriin. Kumpaakaan tunnaria ei valitettavasti löydy internetin syövereistä, joten joudumme tyytymään alkuperäisiin – tai siis Wildchildin tapauksessa Fatboy Slimin remiksaukseen.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Roswell

Tämä Salaisten kansioiden vanhoilla liukkailla sompaillut vuosituhannen vaihteen teinisarja jäi varsin lyhytikäiseksi, mutta muistetaan ainakin yhdestä asiasta: Didon Here with Mestä. Jo vuonna 1998 levytetystä kappaleesta tuli lopulta valtava hitti sekä Roswellin että Eminemin ansiosta. Stanin (2000) kertosäe napattiin tunnetusti Didon Thank You -kappaleesta ja kun Dido itse esiintyi biisin videolla, nousi hän suuren yleisön tietoisuuteen ja erääksi 2000-luvun alun suurimmista poptähdistä.

http://www.youtube.com/watch?v=IBc95YDB6io

Velipuolikuu

Poiketaan hetkeksi tunnareiden tieltä sivupolulle. Ennen Pulttiboisia oli Velipuolikuu, joka tunnetusti nimittäin päättyi Pirkka-Pekka Peteliuksen laulamaan 1930-luvun iskelmään Muistan sua Elaine. Singlestä ja samannimisestä albumista tuli listaykkösiä vuonna 1984.

http://www.youtube.com/watch?v=gDrPVuU3eRY

Veljemme on nero (Malcolm in the Middle)

Lopuksi hieman powerpoppia – tai mitä nyt onkaan, ainakin kertosäe lähtee ihan räväkästi. They Might Be Giantsista ei koskaan tullut rockin jättiläisiä eikä Malcolm in the Middlen nimiroolia näytelleestä Frankie Munizista liioin isoa leffatähteä – hänestä tuli Kimi Räikkösen kollega. Hetken aikaa They Might Be Giantsin Boss of Me kuitenkin rytmitti Munizin pätevää roolisuoritusta MTV3:n esittämässä komediasarjassa. Biisi ylsi brittilistan 21:nneksi vuonna 2001.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!