Alkuvuoden top 50

#47 Brittipopnostalgiaa verkossa – Select Magazine Scans

Harva musiikkilehti on ollut niin kietoutunut yhteen tietyn musiikkityylin kanssa kuin 1990-luvulla ilmestynyt Select oli brittipopin. Itse asiassa käsite britpop esiintyi ensimmäisen kerran juuri Selectin sivuilla.

Lehti ei kuitenkaan pitäytynyt oman maansa nousevista kyvyistä kirjoittamisessa, vaan sen värikkäillä aukeamilla oli tilaa niin hiphopille, uudelle metallille kuin historian hämärään kadonneille kulttiyhtyeillekin.

Alkuvuoden riemukkaimpia nostalgiahetkiä on tarjonnut Select Magazine Scans -verkkoarkisto, johon joku ystävällinen sielu on skannannut lehden numeroiden parhaita paloja, esimerkiksi sellaisia klassikoita kuin Yanks Go Home – Made in Britain, huhtikuun 1993 sodanjulistus, jossa Saint Etiennen, Sueden, The Auteursin ja Denimin kaltaiset brittipopparit toivottivat Nirvanan Kurt Cobainin sinne, mistä ikinä tämä olikaan tullut.

Jos vanhat Selectit hävisivät viime muuton yhteydessä tai et ole vielä edes tutustunut yhteen pophistorian olennaisimmista musiikkilehdistä, suosittelemme muutaman tunnin varaamista arkiston penkomiseen.

Select Magazine Scans: http://selectmagazinescans.netii.net/