Kohti Ruisrockia!

Small talk: vieraana Tyler Ramsey (Band of Horses)

Hevosia, jok'ikinen. Myös vasemmanpuoleinen Tyler Ramsey.

Hevosia, jok’ikinen. Myös vasemmanpuoleinen Tyler Ramsey.

Yhdysvaltalainen Band of Horses nousi 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen jälkimmäisellä puoliskolla yhdeksi indiemaailman kuumista nimistä kahdella ensimmäisellä, puolentoista vuoden välein julkaistulla albumillaan. Näiden kahden levyn jälkeen levy-yhtiö vaihtui Sub Popista monikansalliseen Columbiaan, ja hype jatkui entistä suurempana kantrivivahteisen kolmosalbumi Infinite Armsin (2010) myötä. Grammy-ehdokkuuden saavuttanut pitkäsoitto on Band of Horsesin eniten myynyt levy, joka käväisi Suomessakin albumilistalla sijalla 26.

Infinite Armsin seuraaja, viime vuonna julkaistu Mirage Rock ei saavuttanut edeltäjänsä kaltaista menestystä. Levy myötäili aiempaa mittavammin keskitien kantrirockin suuntaviivoja.

Lomaviikkoa maailmankiertueelta viettänyt Band of Horses -kitaristi Tyler Ramsey otti puhelimitse yhteyttä Nuorgamin toimitukseen kaukaa Atlantin valtameren tuolta puolen, Etelä-Carolinasta asti. Mies odottaa innolla pääsevänsä näkemään suomalaisia maalaismaisemia.

Mitä Band of Horsesin sielunmaisemaan kuuluu tänään?

”Oikein hyvää! Olemme olleet kiertueella pitkään, mutta tällaiset viikon-parin tauot pitävät mielen virkeänä, joten kiertäminen ei pääse puuduttamaan. Olemme kaikki työstäneet sekä omilla tahoillamme että yhdessä uutta Band of Horses -materiaalia. Mitä Suomeen kuuluu?”

Hyvää, kiitos kysymästä. Kesä on valloillaan. Minä vuodenaikana kiertue-elämä on hauskinta?

”Hmm. Kaikissa vuodenajoissa on puolensa, mutta kesällä on kauneinta. Soitimme taannoin Islannissa, missä oli huikean näköistä. Yleisestikin, kiertueelta jää parhaiten mieleen maisemat. Olen kuullut, että Suomestakin löytyy kesäaikaan mielettömän hienoja maisemia.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Esiinnytte Suomessa nyt toista kertaa. Millaisia muistikuvia edellisestä Suomen-vierailustanne on jäänyt?

”Olemme keikkailleet sen verran paljon, että kaikki kaupungit ja keikkapaikat ovat mielessä melko sumuisina muistijälkinä. Jotkut todella erikoiset paikat ovat jääneet toki mieleen. Mutta kuten sanoin, maisemat jäävät parhaiten mieleen. Suomessahan kesäyöt ovat erittäin valoisia, eikö niin? Siitä tuleekin hauskaa, voi olla ettei uni tule lainkaan silmään.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Olette kiertäneet pitkään Mirage Rockin julkaisun jälkeen. Rassaako
kiertue-elämä?

”Eipä juuri. Olemme bändin kesken niin hyviä ystäviä, että ei. Kaikilla on kuitenkin bändin ulkopuolella omat perheet, ystävät ja muut kuviot. Kiertueen päättyessä on aina haikea olo ja tuntuu oudolta sanoa hyvästit hetkeksi aikaa.”

Onko uutta Band of Horses -materiaalia luvassa lähitulevaisuudessa?

”Minkäänlaisia aikatauluja ei ole olemassa asian suhteen. Kunhan saamme tämän kiertueen hoidettua kunnialla loppuun ja pidettyä hieman taukoa sen jälkeen, sitten lienemme viisaampia.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mitä Band of Horsesilta on lupa odottaa Ruisrockin perjantai-illassa?

”Yritämme muokata settilistaa ilta illan jälkeen, joten en osaa vielä tarkalleen sanoa! Setti ei ole ollut sama luultavasti vielä kertaakaan tänä kesänä. Luvassa on materiaalia tasaisesti kaikilta levyiltämme. Toivottavasti kaikki suomalaisfanimme pääsevät paikalle. Nähdään Ruissalossa!”

Band of Horses esiintyy Ruisrockissa tänään perjantaina 5.7. kello 20.30.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!