Small talk: vieraana Sam Sparro

Sam Sparron mielestä kaikkien aikojen idioottimaisin nero on R. Kelly.

Perjantaina Pori Jazzeilla esiintyvä sinisilmäsoulin spesialisti Sam Sparro tarinoi Nuorgamille Kylli-tädin kiharoista ja tunteikkaista hetkistä hammaslääkärin huomassa.

Tulet uskonnollisesta perheestä. Millaista musiikkia soisi sinun taivaassasi?

”Paljon soulia, discoa, funkia, housea ja jazzia. Artisteista voisin ainakin mainita Marvin Gayen, Princen, Erykah Badun, Aretha Franklinin, Trevor Hornin ja Stevie Wonderin.”

http://www.youtube.com/watch?v=KXnRyGpeH0o
Marvin Gaye – Wholy Holy

Entäs helvettisi?

”Emmin minkään tietyn artistin mainitsemista. Ainankin modernia rockia, death metallia, countrya ja nykyistä tanssimusiikkia.”

Esiinnyt jazzfestivaalilla skotlantilaisen jazzkokoonpanon The Hidden Orchestran ja suomalaisen indierockbändin Rubikin välissä. Mikä on oudoin paikka, jossa olet esiintynyt?

”Olin Moskovassa esiintymässä uuden savukebrändin lanseeraustilaisuudessa. Kaikki polttivat tupakkaa ja olin menettää ääneni kokonaan.”

Mikä oli ensimmäinen popkappale, josta muistat pitäneesi?

”Se on varmaankin Kylie Minoguen I Should Be So Lucky. Olin silloin 4–5-vuotias enkä oikein osaa sanoa mistä siinä pidin. Kylie Minoguen albumi oli kuitenkin ensimmäinen kasettini. Onhan kappale toisteinen ja tarttuva. Ehkä kuitenkin ihastuin ennen kaikkea Kylien kiharaisiin hiuksiin.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
Kylie Minogue – I Should Be So Lucky

Minkä kappaleen laulat todennäköisimmin karaokebaarissa?

”Yleensä laulan Chaka Khanin ja Princen Feel for Youn. Kappale menee minun ääntäni ajatellen oikeassa sävelessä ja osaan sen sanat ulkona. Karaokea ei kuitenkaan tule ottaa liian vakavasti. Viimeksi lauloin karaokessa Lisa Loebin Stayn.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
Lisa Loeb – Stay

Kenen muusikon kuolema on viimeksi koskettanut sinua syvästi?

Michael Jacksonin kuolema sai minut todella kiihtyneeksi. Rakastan Jacksonin musiikkia valtavasti ja se oli päivä, jona lapsuuteni loppui. Olin hammaslääkärissä, kun kuulin hänen kuolemastaan radiosta. Tunsin itseni todella oudoksi, kun itkin siinä hammaslääkärin tuolissa.”

Mikä artisti tai yhtye tekee maailman tärkeintä musiikkia juuri nyt?

Adele on mielestäni todella tärkeä artisti tällä hetkellä, koska hän on tuonut musiikkiin takaisin lauluäänen merkityksen ja vahvan tarinankerronnan.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
Adele – Chasing Pavements

Minkä levyn ostit viimeksi?

Kendrick Lamarin levyn Section.80. Hän on neo-soul-filosofi ja runoilija. Hänen musiikkinsa on erittäin poliittista ja mielenkiintoista.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
Kendrick Lamar – Rigamortis

Mitä mieltä olet ”kielletyn nautinnon” käsitteestä popmusiikissa?

”Mielestäni se on erittäin tärkeä käsite. Jotta ihmisellä on hyvä maku, hänellä täytyy olla myös huono maku. Joskus täytyy laittaa Nicki Minaj’ta soimaan ja alkaa tanssimaan.”

Kuinka hyvin tunnet suomalaista musiikkia?

”En osaa mainita yhtäkään suomalaista artistia nimeltä. (toim. huom.: seuraava pienen muistin virkistämisen jälkeen) Ostin kyllä aikoinaan Bomfunk MC’sin albumin. Mielestäni Bomfunk MC’s on nimenomaan kielletty nautinto.”

Kuka on suosikkibeatlesi?

George Harrison. Hänellä oli ystävälliset kasvot ja mukava filosofia. Arvostan myös suuresti John Lennonia, sillä hän oli isäni suosikkibeatle.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
George Harrison – All Things Must Pass

Millä tavalla mieluiten tuhlaat aikaasi?

”Voidaanko puhua ajan tuhlauksesta, jos siitä nauttii? Joka tapauksessa, rakastan television katselemista. Suosikkisarjojani ovat muun muassa RuPaul’s Drag Race ja Family Guy.”

Jim Morrison – nero vai pölvästi?

”Mielestäni hän on ehkä vähän molempia. Kaikkien aikojen idioottimaisin nero on kuitenkin R. Kelly.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
R. Kelly – Ignition

Sam Sparro Pori Jazzissa LP47!-lavalla perjantaina 20.7. Esiintymässä myös The Hidden Orchestra ja Rubik. K18. Liput 30 euroa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
Sam Sparro – I Wish I Never Met You