Small talk: vieraana Magnus Carlson (Weeping Willows)

Weeping Willows. Magnus edessä.

Weeping Willowsin ja nykyään myös The Moon Ray Quintetin kultakurkku Magnus Carlson avautui Nuorgamille rakkaudestaan maailman parhaaseen bändiin The Smithsiin. Kylmäksi Carlsonia ei jättänyt Topi Sorsakosken poismenokaan.

Keikkataukonsa päättänyt Weeping Willows tekee tällä viikolla neljä perättäistä päivää kestävän Suomen-kiertueen.

Mikä on ensimmäinen popkappale, josta muistat pitäneesi?

The Sweetin Action. Se oli ensimmäinen levy, jonka ostin itse säästämilläni rahoilla. Olin hyvin nuori, ja minusta se oli tosi rankka.”
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mitä kappaletta olet kuunnellut eniten elämäsi aikana?

”Varmaan Roy Orbisonin In Dreamsia. Yksinkertaisesti rakastan sitä. Se on ajaton. Sävellys on kiehtova ja sanoitus on helposti ymmärrettävä mutta silti mystinen. Ja laulusuoritus on uskomaton.”
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mitä klassista popkappaletta et ole koskaan oikein ymmärtänyt?

”Mitään T-Rexin biisiä. Muttei niitä pidäkään ymmärtää ja ne ovat siitä huolimatta loistavia. Parasta rockmusiikkia ikinä.”

Mikä on suosikkipoplyriikkasi?

“’It’s so easy to laugh, it’s so easy to hate
It takes strength to be gentle and kind”
(The Smiths – I Know It’s Over)

”Tuo vain on niin fiksu ja tärkeä pätkä. Älyllinen ja hauska. 99,9 prosenttia Morrisseyn The Smithsille tekemistä lyriikoista on parasta koskaan kirjoitettua popmusiikkia. Suurin osa niistä kappaleista pysyy kanssani kuolemaani asti. Pystyn vieläkin samaistumaan lyriikoihin samalla tavalla kuin kuullessani niitä ensimmäistä kertaa kouluaikoina 1980-luvulla.”
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mitä musiikkigenreä et ole koskaan ymmärtänyt?

”En ole koskaan kuunnellut minkäänlaista hevimetallia. Minusta se on lapsille tarkoitettua musiikkia. Oma Kissin kuunteluni loppui 11-vuotiaana siihen, kun vanhemmat pojat tutustuttivat minut punkrockiin. Silloin tajusin, ettei Kiss ollut yhtään raju tai cool. He halusivat vain rahani.”

Mitä bändiä tai artistia todennäköisimmin suosittelisit kiinnostavalle tuttavuudelle?

”The Smiths on paras bändi koskaan. End of discussion.”

Mitä kappaletta toivot dj:ltä silloin, kun olet todella, todella humalassa?

”Tämä sattui viime maanantaina. Olin todella humalassa ja pyysin The Jamin Town Called Malicea. Se oli sellainen ilta. Halusin laulaa ääneen baarissa. Mutta dj oli paras kaverini. En pyytäisi mitään, jos en tuntisi dj:tä henkilökohtaisesti. Kenenkään ei ikinä pitäisi pyytää biisejä. Antakaa dj:n tehdä hommansa tai lähtekää pois. Dj ei ole mikään jukeboksi.”
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Jos voisit valita kenet tahansa, kenen muusikon haluaisit laulavan tai soittavan levylläsi?

”Vau. Se riippuisi paljon siitä, millaista levyä olisin tekemässä. Olen levyttänyt jo useimpien idolieni kanssa. Mutta on eräs, jota ihailen enemmän kuin ketään: Johnny Marr. Hän on kaikkein paras ja viilein kitaristi. Ja kyllä vain, hän oli The Smithsissä.”

Minkä edesmenneen artistin tai lopettaneen bändin olisit halunnut nähdä livenä?

Elvis Presleyn. Missä tahansa vaiheessa.”

Kenen muusikon kuolema on viimeksi koskettanut sinua syvästi?

”Topi Sorsakosken ja kenties itsekkäistä syistä. Hän oli menehtyessään tekemässä viimeistä albumiaan ja aikoi levyttää suomenkielisen version kappaleestani Broken Promise Land. Se oli tärkeä juttu minulle, koska kuuntelimme paljon In Beatia, kun aloittelimme Weeping Willowsin kanssa. Hän ei koskaan saanut kappaletta valmiiksi. Siksi siitä on instrumentaaliversio Tummansininen sävel -levyn lopussa. Esa Pulliainen soittaa laulumelodian kitaralla. Olen siitä ikuisesti ylpeä. Oli silti ollut tajunnanräjäyttävää kuulla Topin laulavan jonkun minun kappaleistani. Rakastan hänen ääntään.”
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mikä artisti tai yhtye tekee maailman tärkeintä musiikkia juuri nyt?

”Rakas ystäväni Håkan Hellström. Mutta se on henkilökohtaista. Hän on kaikkien aikojen paras ruotsalainen artisti. Kaikki hänen tekemisensä täyttävät minut ilolla vuodesta toiseen. Håkan on ainut tietämäni artisti, joka on tehnyt pelkkiä mestariteoksia kymmenen vuotta peräkkäin. Edes David Bowie ei ollut kymmentä vuotta putkeen nero.”
http://youtu.be/WeuDwebItuE

Kuka tai mikä on ehdottomasti yliarvostettua?

”On monia artisteja, joita pidän äärimmäisen yliarvostettuina, mutta pidän sen tiedon itselläni. Olen liian kiltti sanoakseni sellaista julkisesti. Paitsi että minusta oman asunnon omistaminen on yliarvostettua. Oikeasti pankkisi omistaa sen rahalla, jota ei ole olemassa.”

Mikä on suosikkisi kirjoittamistasi kappaleista?

”En koskaan kyllästy laulamaan Broken Promise Landia. Olen laulanut sen päivittäin nyt 15 vuoden ajan ja minusta se on edelleen loistava. Kaikista yli 150 kappaleesta, jotka olen kirjoittanut ja julkaissut tähän mennessä, löytyy ehkä kymmenen täydellistä.”

Mikä sai sinut ryhtymään muusikoksi?

”En koskaan päättänyt sitä. Se vain tapahtui. En ole muusikko. Olen vain musiikkinörtti, joka sattuu laulamaan aika hyvin. En ole koskaan opiskellut musiikkia. Musiikin tekeminen ei ollut koskaan intohimoni. Mutta sellainen vain olen, että musiikkia on pakko tehdä.”

Mitä tekisit, jos et olisi muusikko?

”Ei aavistustakaan. Pari vuotta sitten mietin tuota paljon. Mutta sitten tajusin olevani laulaja. Minun on pakko laulaa. Toistan taas, en ole muusikko.”

Mitkä kolme asiaa inspiroivat sinua tällä hetkellä?

”Vaimoni, 7-tuumaisten vinyylisinkkujen keräily ja ystäväni. Siinä suunnilleen kaikki, mitä tarvitsen. Minulla on kolmivuotias tytär ja yritän vuorostani inspiroida häntä olemaan onnellinen ja rakastava ihminen.”

Mitä mieltä olet ”kielletyn nautinnon” käsitteestä popmusiikissa?

”Inhoan sitä. Inhoan. Jos pidät jostain, miksi häpeillä sitä?”

Oletko koskaan valehdellut musiikkimaustasi vaikuttaaksesi viileämmältä kuin oletkaan?

”En.”

Oletko koskaan harrastanut seksiä oman musiikkisi tahtiin?

”Luojan tähden, en! Se olisi minusta aika epäinnostavaa. Tosin vaimoni mielestä välttämättä ei.”

Mitä kolmea paikkaa Ruotsissa suosittelisit ensikävijälle?

”Göteborgin länsirannikko on kaunista kesällä. Korkealla pohjoisessa taas on kaunista talvella. Ja Tukholma on mitä kaunein kaupunki. Itse asiassa, jos en pystyisi ansaitsemaan rahaa laulajana tai dj:nä, minusta tulisi loistava Tukholman turistiopas.”

Onko sinulla edelleen oma vakituinen klubi-iltasi Södermalmissa? Jos on, niin mitkä biisit toimivat parhaiten tällä hetkellä?

”Kyllä! Klubi on nimeltään on Bangers’n’Mash. Kannattaa tulla käymään. Olemme pitäneet sitä nyt kahdeksan vuotta. Tällä hetkellä lattiantäyttäjiäni ovat The Cimaronsin We Are Not the Same ja CSS:n versio Whole Lotta Lovesta. Mutta olemme lähinnä mod-klubi, joten suurin osa soittamastamme musiikista on 1960-luvulta. Ja vinyyliltä tietty!”

Kerro meille salaisuus jostain Weeping Willowsin jäsenestä.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
”En koskaan kerro ystävieni salaisuuksia! Minuun voi luottaa. Mutta voin kertoa salaisuuden itsestäni. En aikoinaan olisi millään halunnut julkaista isoimmaksi hitiksemme muodostunutta Touch Metä. Minusta se oli liian kaupallinen. Mutta nykyään olen kappaleesta ylpeä ja pidän siitä.”

Kuka on kuuluisin henkilö joulukorttilistallasi?

Noel Gallagher.”
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Jim Morrison – nero vai pölvästi?

”Rakastan Jimiä, koska hän on kumpaakin. Artisti voi olla todellinen nero vain, jos on samalla vähän pölvästi. David Bowie, Morrissey, James Brown, Prince, John Lennon, Marc Bolan, Elvis Presley ja niin edelleen.”

Weeping Willows konsertoi Turun Klubilla keskiviikkona 25., Tampereen Klubilla torstaina 26., Joensuun Kerubissa perjantaina 27. ja Helsingin Virgin Oilissa lauantaina 28. huhtikuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!