Small Talk: vieraana Knut-Oscar Nymo (Oslo Ess)

Oslo Ess on tällainen.

Oslo Ess haluaa olla Norjan ahkerimmin keikkaileva bändi.

Iik kohta sattuu!

”Asvalttipunkkia” soittava norjalainen Oslo Ess saapuu Suomeen tammikuussa 2013. Bänsi nousi kotimaassaan huipulle jonkinlaista ennätysvauhtia, eikä vauhti ole ainakaan heti hiipumassa – Suomen-kiertue on osa bändin suurta missiota tulla Norjan keikkailevimmaksi bändiksi. Basisti Oscar pölisi toimittajalle.

Jos saisit pelastaa yhden levyn kokoelmastasi, mikä se olisi?

“Fanitan kovasti norjalaista So Much Hatea ja eakastan heidän vuoden 1993 albumiaan Lies. Se oli heidän viimeisensä ennen kuin he lopettivat 1996. Minun kirjoissani he olivat norjalaisen punkrockin pioneereja. He myös kiersivät paljon Euroopassa ja helpottivat muiden norjalaisbändien ulkomaille lähtöä.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mikä levy parantaa tehokkaimmin krapulasi?

“Ainoa tapa parantaa krapula on juoda lisää kaljaa. Jos sima ei maistu, kannattaa pistää Motörheadin Overkill-albumi soimaan. Alkaa muuten maistua, se kalja siis. Ainakin minulle. Toista toimenpide seuraavana päivänä.”

Ketkä olivat ensimmäiset idolisi teini-ikäisenä?

“Kun perustin ensimmäisen bändini 13-vuotiaana, kuuntelimme NOFX:ää, Bad Religionia, No Use For a Namea, Rancidia ja muuta jenkkipunkkia, mutta myös ruotsalaisia bändejä, kuten Millencolinia, Starmarketia, No Fun At Allia ja Satanic Surfersia. Suurin osa kavereistani olivat skeittareita, ja skeittipunk vain näytti ja kuulosti paljon coolimalta kuin mikään muu siihen aikaan. “

Mikä on ärsyttävin musiikistasi tehty tulkinta, jonka olet kuullut?

“Norjalaiset usein vertaavat meitä muihin norjalaisiin, kuten Jokke and Raga Rockersiin, eikä siinä mitään, he ovat hienoja muusikoita. Heidän tekstinsä kuitenkin ovat usein hyvin negatiivisia, ja me olemme pyrkineet kirjoittamaan positiivisia biisejä ja keskittymään asioiden hyviin puoliin. Ei vertaus ärsyttävä ole, mutta hieman harhaanjohtava.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Minkä musiikkivideon muistat parhaiten lapsuudestasi?

“Muistan Michael Jacksonin Black or Whiten ja Guns N’ Rosesin You Could Be Minen. Jälkimmäisessä oli Arnold Schwarzenegger Teminaatorina, eikä 6–7-vuotiaana ollut olemassa mitään mageempaa. Sen lisäksi bändi näytti todellisilta rocktähdiltä, ja tiesin, että haluan itsekin soittaa bändissä ja tehdä samanlaisia cooleja videoita.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Minkä levyn ostit viimeksi?

Raised Fistin Veil of Ignorancen. Levy ei ole uusi, mutta paljon levyjäni katosi viime vuonna muuttaessani uuteen kämppään, joten jouduin ostamaan tämänkin uudestaan. Se oli todellakin sen arvoista.”

Oletko koskaan harrastanut seksiä oman musiikkisi tahtiin?

“En, mutta musiikkini on auttanut minua usein saamaan pesää.”

Kuinka hyvin tunnet suomalaista musiikkia?

“Kuuntelemme kiretueilla paljon Hanoi Rocksia, he ovat mahtavia! Näin myös Kovasikajuttu-elokuvan, joka kertoi Pertti Kurikan Nimipäivistä, ja rakastin sitä. Pyysimme heitä soittamaan kanssamma Osloon joulna, mutta he eivät päässeet. Toivon näkeväni suomalaisa punkbändejä tällä kiertueella.”

Kuka tai mikä on ehdottomasti yliarvostettua?

The Beatles. He ovat hyviä ja tekevät fantastisia biisejä, mutta ovat silti yiarvostettuja. Se, että he olivat ensimmäinen rockbändi, joka leikki lsd:n kanssa, ei tee heistä musiikin jumali,a vaikka hyvää musaa tekivätkin. Mielestäni kaikkien pitäisi antaa asiassa enemmän tunnustusta hapolle, ja ehkä useamman muusikon kannattaisi sitä kokeilla.”

Mikä on edellinen todella hyvä biisi, jonka olet kuullut?

“Ostin Old Crow Medicine Show’n viimeisen levyn Carry Me Backin. Ain’t It Enough on yksi parhaita biisejä joita olen koskaan kuullut. Jos tykkää bluegrassista tai countrysta, kannattaa tutustua.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Oslo Ess kiertueella Suomessa:
23.1. Bar Loose, Helsinki
24.1. Pub Katse, Jyväskylä
25.1. Yo-talo, Tampere
26.1 Bar 15, Seinäjoki
27.1 45 Special, Oulu

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!