Small talk: vieraana Kim Ann Foxman

Mielestäni Enigma on siististi cool.

Hercules & Love Affairista tuttu, androgyynia partiolaiskampausta promokuvissaan kantava Kim Ann Foxman saapuu Turku Moderniin soolokeikalle nyt lauantaina. Brooklynissa asustava, mutta Havaijilla varttunut DJ sähkötti Nuorgamille oman puoliskonsa small talkista. Foxmanin mukaan on cool laulaa Milli Vanillia ja soittaa Enigmaa, kunhan sitä ei tee tosissaan.

Mitä kappaletta olet kuunnellut eniten elämäsi aikana?

”Minulla on liikaa eri vaiheita ja olen fanittanut niin monia juttuja. Mutta nuoruuteni kappaleita, joista yhä innostun, ovat mm. Janet Jacksonin The Pleasure Principle ja Shannonin Let The Music Play.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mitä kappaletta pyydät todennäköisimmin dj:ltä, kun olet todella, todella humalassa?

 ”En koskaan pyydä kappaleita.”

Mikä on ärsyttävin musiikkigenre, johon olet törmännyt?

”Mikä ikinä se genre onkaan, jota kuulee amerikkalaisissa teinielokuvissa.”

Kenen muusikon kuolema on viimeksi koskettanut sinua syvästi?

”Michael Jacksonin. Minulla oli kaverini kanssa liput siihen paluukonserttiin, hankimme ne ja lentoliput hänen syntymäpäivänsä kunniaksi. Olin Barcelonassa kun kuulin uutisen ja olin todella surullinen. Hän oli muukalainen maan päällä, eikä toista hänenlaistaan ole.”

Olet muusikonurasi ohella menestynyt korusuunnittelija. Kenelle haluaisit suunnitella korun?

”Tykkään suunnitella lähinnä itselleni, ja jos ihmiset tykkääävät korusta, niin hyvä. Mutta tekisin mielelläni jotain kenelle tahansa, joka inspiroi minua.”

Mikä tulee muuttamaan musiikkibisneksen seuraavan kymmenen vuoden aikana? Mitä jää jäljelle?

”En tiedä.. Fyysiset formaatit luultavasti katoavat. Se pelottaa ja surettaa minua, koska käsinkosketeltava (kansi)taide on todella mukava lisä musiikille.”

Mitä elokuvaa todennäköisimmin katsotte kiertuebussissa?

”Tien päällä katsomme mielellään pelottavia ja hauskoja elokuvia, ja joskus todella huonoja elokuvia, joille voi nauraa. Kerran katsoimme Troll 3:n, mutta se oli niin huono, ettei se edes naurattanut.”

Kenen laulajan ääni saa hyyn soimaan selkäpiissäsi?

Elizabeth Frasierin ääni toimii hyvällä tapaa. Crash Test Dummiesin laulajan ääni taas häiritsee jostain syystä – en koskaan ollut heidän faninsa, ja hänen äänensä on niin oudolla tavalla etäinen ja matala.”

Mikä on suosikkisanoituksesi popmusiikissa? Miksi?

Technotronicin Pump Up The Jam, koska se on niin hyvä bileraita.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Kenen kanssa haluaisit soittaa levyjä?

Todd Terryn, Kevin Saundersonin tai Derrick Maydayn, koska he ovat valtavia nimiä ja kerään heidän levyjään.”

Minkä kappaleen todennäköisimmin laulat karaokebaarissa?

”Technotronicin Pump Up The Jamin, Snap!in Rhythm is a Dancerin tai mitä tahansa Milli Vanillilta. Laulan vain iloisia tai hauskoja biisejä. MC Hammer toimii niinikään aina.”

Kuinka Havaijilla varttuminen on vaikuttanut musiikkiisi?

”Havaiji oli kiihkeä freestyle-musiikin suhteen varttuessani, ja sillä oli suuri vaikutus minuun. Pidin elektronisesta musiikista juuri sen vuoksi. Saarella elin myös eristyksissä, joten kaipasin yöelämää tavallista enemmän – ja kaipasin pääsyä musiikkiin, koska siellä se oli vaikeampaa. MTV tuntui aivan toiselta planeetalta.”

Mitä yhtyettä tai artistia todennäköisimmin suosittelet uudelle tuttavuudelle?


”Azari & III:a koska se on todella tuore bändi. Me vedimme heidän kanssaan muutaman keikan kiertueellamme ja rakastan heitä. Loistava show. Oikein tehtyä housea.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Vinyyli, CD vai mp3?

”Soitan sekä vinyylejä että CD:itä. Vinyylit ovat sydämessäni – erityisiä helmiä ovat klassinen tanssimusiikki tai harvinaisuudet. Jos todella rakastan biisiä, haluan sen kiekolla, mutta tykkään myös WAV:eista ja mp3:ista. Ison osan uudemmasta musiikista lataan, mutta klassikot ja harvinaisuudet haluan levymuodossa.”

Oletko koskaan valehdellut musiikkimaustasi vaikuttaaksesi coolimmalta kuin oletkaan?


”En. Olen ylpeä diggaamastani musiikista, vaikka se ei olisikaan coolia sillä hetkellä.”

Mikä on ensimmäinen poplaulu, josta muistat pitäneesi?

”Michael Jacksonin Thriller, sen video oli eeppinen ja iski koko maailmaan.”

Kuinka paljon tiedät suomalaisesta musiikista? Onko sinulla suosikkeja?

”Pidän Jori Hulkkosesta, hän tekee todella hyviä remixejä. Muuten en oikeastaan tiedä suomalaisesta musiikista mitään, en tunne mitään kuuluisia pop-bändejä tai vastaavia.”

Mikä on noloin omistamasi levy?

”Minulla on paljon noloja levyjä. Tykkään ostaa niitä ihan naurujen vuoksi: levyjä, joista en koskaan pitäisi, mutta joita ostan koska ne ovat niin naurettavia. Mietitäänpä.. Minulla on Nunnia ja konnia -elokuvan soundtrack – tai no, 12-tuumainen LP, jolta löytyy Unchained Melodies ja kamala trance-remix siitä. [kyseinen biisi löytyy itse asiassa Ghost – näkymätön rakkaus -elokuvan soundtrackilta – toim. huom.] Se on kamala ja inhottava. En silti häpeä sitä, inhottavat levyt ovat hauskoja – kunhan niitä ei soita tosissaan.

Ai niin, löytyy minulta myös Enigmaa!”

http://www.youtube.com/watch?v=6fR-xy9GgRA

Kim Ann Foxman esiintyy Turku Modernissa lauantaina 23.7.