Kohti Kuudetta Aistia!

Small Talk: vieraana Jennifer Herrema (Black Bananas)

Ihan nyt selvyyden vuoksi: Jennifer Herrema (keskellä) ei ole Kanye West.

Ihan nyt selvyyden vuoksi: Jennifer Herrema (keskellä) ei ole Kanye West.

Black Bananas ei ehkä nimenä soita kovin suuria kelloja monenkaan korvissa, mutta tosiasiassa se on viimeisin luku rajussa rock’n’roll-saagassa, joka on Jennifer Herreman elämä. Siitä 1980-luvun lopun hetkestä lähtien, kun 15-vuotias Herrema perusti poikaystävänsä Neil Hagertyn kanssa Royal Trux -bändin, meno on ollut hurjaa.

Kahden rakastuneen heroiiniaddiktin sekopäinen ja likainen hardrock nousi 1990-luvulla kulttisuosioon, ja bändi sai tarinan mukaan eräältä suurelta levy-yhtiöltä matkan varrella potkut käytettyään saamansa äänitysennakot kokonaan huumeisiin. Samaan aikaan Herrema paistatteli otsikoissa mallina – hän nimittäin oli, ei enempää eikä vähempää, kuin se alkuperäinen Calvin Kleinin heroin chic.

Vuosituhannen vaihteessa huumeet kuitenkin jäivät, parisuhde päättyi ja bändi hajosi. Herrema perusti uuden bändin nimellä RTX, joka pari vuotta sitten vaihtoi yhtäkkiä nimensä Black Bananasiksi. Jonkilainen ympyrä sulkeutuu seuraavalla Black Bananas -levyllä, jolla Herrema on kuulemma tehnyt yhteistyötä Hagertyn kanssa – ensimmäistä kertaa sitten Royal Truxin hajoamisen.

Hoidetaan tämä kuumin peruna heti alta pois. Tulevalla Black Bananas -levyllä teet pitkästä aikaa yhteistyötä [Royal Trux -aisapari] Neil Hagertyn kanssa. Et käsittääkseni juuri harrasta vanhojen juttujen uudelleen lämmittämistä, mutta yhteistyön myötä arvailut Royal Truxin paluusta noussevat monien huulille. Mitä vastaat heille?

”Minun on melko mahdotonta kontrolloida mitä ihmiset ajattelevat musiikillisista edesottamuksistani. Olen aina painottanut eteenpäin katsomisen tärkeyttä ja sitä, ettei koskaan pidä tehdä samaa levyä kahta kertaa. Royal Trux ei ole palaamassa, mutta kaksi uutta biisiä, jotka kirjoitimme Neilin kanssa, ovat mahtavia! Meidän pitäisikin soittaa ne siellä festareilla! Arvaako kukaan mitkä ne ovat?”

Mikä on edellinen todella hyvä biisi, jonka olet kuullut?

Run the Jewelsin Get It. Kuulin sen internetissä niinkuin suurimman osan uudesta musiikista nykyään.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Minkä levyn ostit viimeksi?

Rikki Ililongan Zambian. Todella hyvää rock’n’rollia Zambiasta tai Zamrockista vuodelta 1975. Yksi levyn biisi on käytännössä kertosäe The Rolling Stonesin Heartbreaker-kappaleesta, mutta sen nimi on Hot Fingers. Oikein söpöä ja hauskaa mielestäni.”

http://youtu.be/Ez37YCN4nU0
Valitettavasti kappaletta ei löydy Youtubesta. Tässä kuitenkin The Hole samalta levyltä.

Mikä levy parantaa tehokkaimmin krapulasi?

”Varmaankin joku iisi, jonka läpi voisi nukkua. Vastaan Alice Coltranen Huntington Ashram Monastery.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Musiikin tekemisen lisäksi suunnittelet vaatteita ja koruja, maalaat, puuhaat levy-yhtiössä ja ties mitä. Mikä on juuri nyt kaikkein siistein yksittäinen juttu elämässäsi?

”Uusi Black Bananas -albumi on ihan kreisisiisti! Sen nimeksi tulee Electric Brick Wall.”

Kuulin, että olet puuhaillut jotain Kim Gordonin kanssa. Kertoisitko siitä jotain?

”Kim piti esityksen eräässä losangelesilaisessa taidegalleriassa ja pyysi minua ripustamaan sinne taidettani. Tein sinne sellaisia taideriepuja ja myin jopa yhden!”

Pidin kovasti Stones-covereista, jotka teit Kurt Vilen kanssa. Onko teillä muita yhteistyösuunnitelmia?

”Ei ainakaan välittömässä lähitulevaisuudessa, mutta mistäs sen tietää. Lauloin taustoja yhdessä biisissä hänen uudella levyllään.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mitä pidät uudesta Iggy & The Stooges -levystä?

”En ole kuullut sitä vielä, mutta luotan Iggyn pitävän musiikin mielenkiintoisena.”

Minkä kappaleen laulat todennäköisimmin karaokebaarissa?

Ghostbustersin.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mitkä kolme asiaa inspiroivat sinua tällä hetkellä?

”Asuinpaikkani on inspiroiva. Kaliforniassa pilvi on laillista ja se pitää minut inspiroituneena. Siellä on valtavasti taiteilijoita jotka tekevät inspiroivia juttuja… Sellaisia kuin [Robert] Freeman ja [Nick] Lowe.”

Mitä mieltä olet ”kielletyn nautinnon” käsitteestä popmusiikissa?

”Kuulostaa jotenkin uskonnolliselta. Minusta se on omituinen tapa selittää varsinaista nautintoa.”

Oletko koskaan harrastanut seksiä oman musiikkisi tahtiin?

”Mitä? Että olisin joku Kanye vai? Enpä kuule usko.”

Black Bananas Kuudes aisti -festivaalilla Helsingissä sunnuntaina 7.7.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!