Small talk: vieraana Glasvegasin Paul Donoghue


Glasvegas. Paul oikealla.

 

Skotlantilainen Glasvegas esiintyy tänä iltana The Circuksessa. Nuorgam otti small talk -session yhtyeen basistin Paul Donoghuen kanssa.

Mitä kappaletta olet kuunnellut eniten elämäsi aikana?

”Varmaan Oasiksen Live Forever. Se oli ensimmäinen bändi jota todella diggasin ja muistan soittaneeni tätä biisiä uudestaan ja uudestaan kuullakseni jokaisen osan. Silloin tiesin, että halusin olla bändissä ja onneksi näin kävi.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mitä levyä pyydät DJ:tä soittamaan, jos olet todella humalassa?

Marvin Gayen I Heard It Through The Grapevine. Rakastan biisin tunnelmaa, etenkin introa jossa tamburiini kuulostaa kalkkarokäärmeeltä.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mikä bändi tai artisti tekee maailman tärkeintä musiikkia juuri nyt?

Jay Z. Hän on varmaan innovatiivisin tällä hetkellä. Hänen levynsä ovat täysin omaa luokkaansa. Hän tai me, koska mielestäni me olemme yksi harvoja bändejä, jolla on mitään sanottavaa juuri nyt.”

Mitä pidät Beatlesista? Kuka on lempi-Beatlesisi?

”Rakastan heitä. Ringo Starr on lempparini, koska hän on vaan niin vitun cool ja hänen haastattelunsa ovat kiinnostavimpia. Hän kertoi siitä, kun tapasi ensimmäistä kertaa Yoko Onon. Hän kysyi John Lennonilta, ’John, mitä sinä oikein teet?'”

Flood tuotti Euphoric Heartbreak-levyn. Mikä on paras hänen kertomansa U2:sta, Smashing Pumpkinsia tai jotain muuta bändiä käsittelevä anekdootti?

”Hänellä on mahtavia tarinoita. Se oli oikea rock-historian oppitunti. En aio kertoa niitä eteen päin, koska ne kerrottiin meille luottamuksellisina. Hänellä on Grammy-pysti, joka pitää vessan ovea auki.”

Mitä bändejä tai artisteja kaikki suostuvat kuuntelemaan kiertuebussissa?

Bruce Springsteen, ABBA, The Bee Gees ja Fleetwood Mac.”

Kenen muusikon kuolema viimeksi kosketti sinua? Missä olit kun kuulit siitä?

”En muista yhtään viime ajoilta, mutta päivä jona George Harrison kuoli, oli surullinen. Ei se pahasti sattunut, koska en tuntenut miestä, mutta se teki minut surulliseksi.”

Uusi rumpalinne Jonna Löfgren on kotoisin Ruotsista. Mikä oli ensimmäinen ruotsinkielinen sana jonka hän opetti sinulle?

”Näppäimistöstäni puuttuu joitain tarpeellisia kirjaimia, joten en voi kirjoittaa sanaa täysin oikein, mutta se oli ”Bol hur”. Voitte kaikki itse selvittää mitä se tarkoittaa!”

Mitä klassista pop-kappaletta et ole koskaan ymmärtänyt?

”Koko The Cocteau Twinsin tuotanto. Rakastan heidän musiikkiaan ja se inspiroi minua suuresti, mutta he laulavat itse keksimällään kielellä, joten en voi ymmärtää heidän kappaleitaan.”

Kuka soittaisi unelmakvartetissasi? Kuka tuottaisi levyn?

Jim Morrison laulaisi, Keith Moon rummuissa, Adam Clayton bassossa ja George Harrison kitarassa. Pakko sanoa, että ehkä antaisin Floodin juosta tämän pallon kanssa. Siitä voisi tulla aikamoinen sotku!”

Mistä skottilaisesta perinneruoasta pidät eniten?

Taikinalla päällystety ja upporasvassa paistettu makkara ranskalaisilla. Krapulassa ollessa tämä rasvainen ruokalaji imee kaiken pahan sisäänsä ja jättää jäljelle vain hienon lämpimän tunteen.”

Mitä kappaletta laulaisit todennäköisimmin karaokebaarissa?

”Viimeksi lauloin Toton African. Olin juonut pullon giniä ja tappelin karaokeisännän kanssa siitä kuinka kaukana suustani pidin mikrofonia. Minä voitin.”

http://www.youtube.com/watch?v=wmueY8N3Jrs

Mikä on mielestäsi parasta metallimusiikkia?

”En tunne metallia, mutta mielestäni Johnny Cash akustisensa kanssa on heavy metallia. Se on synkempää ja voimakkaampaa kuin mikään kuulemani metalli.”

Oletko koskaan harrastanut seksiä oman musiikkisi tahtiin, kuten Jamie Foxx?

”En. ja olisi todella outoa kuulla Jamien ääni naidessa. Ei niin etteikö hänen äänensä olisi todella miellyttävä, mutta en halua kuulla parhaan kaverini laulavan kun yritän naida.”

Mitä bändiä suosittelet kiinnostavalle tuttavuudelle? Perustele.

The Raveonettes. Bändi on todella tyylikäs ja uniikki. Kaikkien tulisi rakastaa heitä. Heidän soundistaan tulee mieleen Glasgow. En tiedä miksi, mutta kun kuulen heidän musiikkiaan, mieleen tulee aina kesä kotopuolessa.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Oletko koskaan valehdellut musiikkimaustasi vaikuttaaksesi coolimmalta kuin oletkaan?

Joka päivä. Ensimmäinen ostamani levy oli East 17. Tein pahan virheen kertoessani asiasta Rabilelille ja Jamesille. He muistuttavat minua asiasta säännöllisin väliajoin. Me muuten soitimme kerran yhden heidän kappaleensa coverina radiossa.”

Jim Morrison. Nero vai pölvästi?

”Nero. Älykäs ja visionäärinen sekä kaikkien aikojen rockein keulahahmo. Niin monet haluavat olla hän, yrittävät ja tulokset ovat surkeata apinointia. Hän oli täysin ainutlaatuinen eikä kukaan tule koskaan saavuttamaan samaa tasoa.”


Nuorgamin Glasvegas-kilpailussa piti osallistujien keksiä oma Glasvegas-tyylinen paikkakunnan nimI ja kertoa, millainen se on. Saimme paljon mahtavia ehdotuksia. Kiitos kaikille osallistujille. Tässä kilpailun satoa randomjärjestyksessä:

Peräseinäyork

Paikka, joka on täynnä Noitalinna Huraamaisia yhtyeitä, jotka soittavat hieman haparoiden ja soittimiaan vaihdellen postmodernia angstipoppia, mutta silleen söpösti. Aurinkolasit tippuvat toisinaan vahingossa nenältä keikalla.

Skorso

Vantaan ja Keravan rajalla sijaitseva kenkäfriikin paratiisi.

Vantaangeles

Pohjolan kruununjalokivi. Enkelten kaupunki jossa hyvin treenattu ja tunnollisesti karppaava tuulipukukansa sauvakävelee itsensä itsemurhatilastojen kärkeen.

Reykjavaasa

Siellä syödään hapanta kalaa ja puhutaan hassulta kuulostavalla aksentilla ruotsia, islantia ja suomea sekaisin ja tietty juodaan vihreää teetä aina kuistilla auringon laskiessa. Paitsi talvella, kun on niin pimiä ettei eteensä näe.

Turlanta

Suomenruotsalainen syvä etelä.

Tamperliini

Hyvin maanläheinen, keskikokoista suurempi paikka jossa annetaan kaikkien kukkien kukkia ja musiikin soida. Vaikka pakotettaisiinkin silloin tällöin kuuntelemaan Popedaa ja Yötä niin silti Joutsenlaulun jälkeen ei ketää tekisi mieli lyödä. Täällä olisivat niin ironiset kuin ei-ironiset takatukat ja viikset sulassa sovussa ja käsikkäin. Annikin runofestarit ja Sauna Open Air järjestettäisiin samassa korttelissa. Ja työmaaruokaloissa olisi b-oikeudet. Talvet lumisia, kesät lämpimiä ja delfinaarion delfiinit uiskentelisivat vapaana järvissä ja saisivat silakoita tekemättä temppuja. Grilleille ei olisi ikinä jonoja ja soittolistoja olisi radiossa kielletyt.

Bankokkola

Ladyboytten onnela

Kouvonki

Kouvonki on paikka, missä yhdistyy Kouvolan ja Helsingin komeimman asuinalueen, eli Merihaan betoninen komeus. Kouvonki kohoaa jylhään korkeuteen, joka näkyy avaruuteen asti. Näin myös alienit voivat ihailla Kouvongin betonia tihkuvaa eroottisuutta. Ja mikäs on ihaillessa, harmaa betonihan on visuaalisesti yksi hienoimmista asioista, mitä maailmasta löytyy. Kouvongin Guggenheim-museokin ollaan vuorattu betonista. Kouvonki ei monien muiden pilvenpiirtäjämetropolien tapaan tosin ole rikkaiden asuinalue, vaan täällä asuvat kaikki köyhät ja töitä ei ole. Kouvongissa on siis hyvä potkia betonipalloa ja tehdä stadion-soundeilla vuorattua yksinkertaista rockia, jos siellä olisi muita soittimia kuin betonirumpuja. Safri Duon haastajia löytyy siis useita!

Nottinghamina

Nottinghamina on rakennettu kauniiseen ympyräasemakaavaan, jota pitkin Nottinghaminan sheriffin reserviupseerijoukot jahtaavat kymiläisiä ja muita rötöstelijöitä. Hurmaava kesäkaupunki, joka on ihailtavan hyvin säästynyt turismin ja sivistyksen kolkoilta kosketuksilta.

Nuorgambina

Nuorekas, silkasta onnesta humaltunut kaupunki tulvillaan teräväkielisiä appelsiinifarmareita.

Espooslo

Espooslo on Pohjoismaiden suurin ja kaunein esikaupunki, joka ei haise eikä maistu miltään. Kaupungin ”keskustan” tunnistaa retrofuturistisesta arkkitehtuurista. Kuninkaan linnakin on tarkoitettu tangokuninkaallisille. Monikulttuurisissa ghetoissa tai lähiöissä tosin podetaan piilorasismin sijaan orastavaa vuonohulluutta. Kaikki on kallista. Loputtomien lapsiperheiden lisäksi Espoosloon on asettunut entisiä helsinyorkilaisia bändi-muusikoita/tuottajia potemaan aikuisuuttaan ja kenties lisääntymään. Espooslolaiset pelkäävät naapurikaupunkinsa Vantaatlantan asukkaita, eivätkä millään haluaisi kaupunkiensa yhdistyvän.

Tsernobylläs

Tsernobylläksen kaunis kunta saa matkailijan mittarit värähtämään. Punaisissa havumetsissä vaeltaa ainutlaatuisia eläimiä ja hauskoja muumipukuisia tutkijoita. Talvisin voi lasketella neonhohtavilla hangilla, yksin.