Small talk: vieraana Ernest Greene (Washed Out)

Ernest Greene tekee musiikkia 18–19-vuotiaille pilveä polttaville nuorille, joiden ei tarvitse ottaa vastuuta mistään ja jotka vain hengaavat päivät pitkät tietokoneen ääressä

Ernest Greene tekee musiikkia 18–19-vuotiaille pilveä polttaville nuorille, joiden ei tarvitse ottaa vastuuta mistään ja jotka vain hengaavat päivät pitkät tietokoneen ääressä

Yhdysvaltaisen Ernest Greenen taustatarina ei sisällä vauhtia tai vaaratilanteita. Hän on kirjastonhoitaja, joka ei saanut alansa duuneja ja alkoi sen takia tehdä musiikkia vanhempiensa nurkissa. Laahustavasta chillwavesta hän on siirtynyt uudella levyllään vielä maalailevampaan dream popiin.

Mikä on ensimmäinen popkappale, josta muistat pitäneesi?

”Vanhempani ostivat minulle Bruce Springsteenin levyn, ja lauleskelin Born in the U.S.A. -kappaletta kylvyssä. Siinä on helppo kertsi.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Jos Washed Out olisi jäätelö, minkälainen jäätelö olisi kyseessä?

”Hei, minulla on tähän hyvä vastaus! Levyn teon aikaan kävimme syömässä jäätelöä lähellä olevalla jäätelökioskilla ja siellä oli pink peppercorn -jäätelöä. Se inspiroi levyä ja sen kanttakin, siinä on samanlaisia värejä. Tätä nykyä meillä on jo oma jäätelömakukin.”

Mitkä bändit tai artistit ovat mielestäsi aliarvostettuja ja mitkä yliarvostettuja?

Katy Perry on kumpaakin. Toisaalta hän on supertähti, joka on myynyt todella paljon levyjä, ja hänellä on sekä parhaat tuottajat että biisinkirjoittajat apunaan. Hän tekee purkkapoppia. Toisaalta suosionsa myötä hän on tuonut täällä french housen radiokanaville ja monet ovat alkaneet sen takia tehdä french housea. Minusta hänelle kuuluu tästä kunnia.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Taidat olla aika laiska ja pihi, kun olet tehnyt uuden levysi takapihallasi?

”Hah! Viimeksi eilen en saanut unta, joten oli helppo mennä alas tekemään musiikkia. Työskentelen outoihin vuorokaudenaikoihin ja siksi tämä on kätevä järjestely. Minulla ei ole mitään hienoja, monimutkaisia laitteita. Kotona voin kokeilla rauhassa, toisin kuin kalliissa studiossa, joissa on paineita kustannuksista.”

Mitä kappaletta olet kuunnellut eniten elämäsi aikana?

DJ Shadow’n Endtroducing-albumia kokonaisuudessaan. Yleensä kuuntelen joka vuosi jotain uudenlaista musiikkia, mutta tuohon levyyn palaan aina.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Aloitit chillwavella, joka on aikamoista jumitusta. Nyt olet siirtynyt dream popiin, joka on vielä lungimpaa osastoa. Miten musiikkisi toimii livenä?

”Urani alkuaikoina soitin yksin ja luotin sekä valoihin että taustagrafiikoihin. Nyt minulla on bändi mukana ja lupaan, että meininki on hyvä. Soitamme ainoastaan 2–3 hidasta biisiä. Olen sitä mieltä, että live-tilanteessa ihmiset pitää saada liikkumaan. Jos haluat vain kuunnella levyä, voit jäädä kotiin. Haluamme pitää intensiteettiä yllä. Hintana on tietysti se, että keikka ei tule olemaan niin intiimi ja unenomainen.”

Miksi dream pop on suosittua juuri nyt?

”Se on täydellinen soundtrack 18–19-vuotiaille pilveä polttaville nuorille, joiden ei tarvitse ottaa vastuuta mistään ja jotka vain hengaavat päivät pitkät tietokoneen ääressä, hah hah!”

Mitä kappaletta toivot dj:ltä silloin, kun olet todella, todella humalassa?

“Tällä hetkellä Draken Hold On We’re Going Homea. Se ei ole mikään guilty pleasure, vaan oikeasti hyvin tuotettu levy.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mikä on ärsyttävin musiikkigenre, jonka olet kohdannut?

“Moderni country, se pop country. En kiinnitä sanoituksiin yleensä hirveästi huomioita, mutta siinä musiikinlajissa ne ovat ihan hirveitä.”

Tulet ensimmäistä kertaa Suomeen? Onko sinulla jonkinlaisia odotuksia keikasta?

”Ensimmäistä kertaa, niin kai… meidän kiertuemanagerimme on suomalainen, ilmeisesti Helsingistä. Hän on puhunut hyvää Helsingistä. Uskon, että luvassa on hyvä keikka; aloitamme Euroopan-rundin Suomesta, joten emme ole vielä siinä vaiheessa väsyneitä.”

Fullsteam ja Nuorgam esittävät: Washed Out (US) ja Amateur Best (UK) Helsingin Tavastialla 7.10. Mukana menossa Nuorgamin dj:t Musavisa ja Oskari. Liput ennakkoon 24,50 e, ovelta 25 e.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!