Small talk: vieraana Bradley Fry (Pissed Jeans)

Pissed Jeans kuivana. Bradley Fry oikealla.

Yhdysvaltalainen Pissed Jeans tekee 2000-luvun parasta noisepunkia, jossa on kaikuja niin 1980-luvun kusenhajuisesta spurgupunkista, 1990-luvun nukkaisesta Sub Pop -katalogista kuin Beavisin & Buttheadin slacker-estetiikasta. Ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva kvartetti esiintyy tänään torstaina Helsingin Kuudennella Linjalla ja huomenna perjantaina Tampereen Klubilla.

Ennakkotietojen mukaan pissahousujen keikat ovat olleet niin raavaita koettelemuksia, että heikkohermoisemmilla saattaa livahtaa keltaista punttiin – vaikka yhtyeen kitaristi Bradley Fry ei ole tätä kohtaloa kokenutkaan. Vaihtohousut mukaan siis ja keikalla nähdään!

Oletko koskaan kussut farkuillesi?

”Tietääkseni en. Kriittisessä iässä käytin enimmäkseen verkkareita, joten en usko, että denimini ovat päässeet kokemaan tätä epäonnekasta kohtelua. Bändimme todellinen muoti- ja farkkumies on laulajamme Matt (Korvette). Itse käytän yleensä mitä tahansa housuja, kunnes ne ratkeavat perseestä.”

Mikä on suosikkilevysi Sub Popin katalogista?

Chixdiggitin nimilevy. Olen varma, ettei kukaan muu kuin minä tai Matt ajattele näin, mutta mielestämme se on virheetön levy. Muistan vieläkin, kun kuulin sen ensimmäistä kertaa hyvin kuumana kesäpäivänä painaessani t-paitoja autotallissa. Rakastuin levyyn välittömästi, mutta olin todella yllättynyt, kun tajusin sen olevan Sub Popin julkaisu.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Kumpaa noisepunk-neroa arvostat enemmän: Stick Men With Ray Gunsia vai Drunks With Gunsia?

”Stick Men With Ray Gunsia, ehdottomasti! Vaikka heillä olikin vain muutama järkevästi äänitetty biisi, ne pesivät lattiaa kaikella sillä, mitä Drunks With Guns on julkaissut. Osaan kyllä arvostaa Drunks With Gunsin absurdiutta ja heidän ensimmäistä seiskaansa, mutta Stick Men With Ray Gunsin kappaleet Christian Rat Attack ja Grave City ovat yksinkertaisesti liian kovia!”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Jos Bobby Soxx tai GG Allin olisivat yhä elossa, uskaltautuisitko samalle lavalle heidän kanssaan?

”Ehdottomasti. Kun olemme keikalla, vedämme aina omaa juttuamme välittämättä siitä, kenelle tai kenen kanssa soitamme. Olemme lämmitteleet The Queersia ja Body Countia, joten osaamme psyykata itsemme soittamaan kenen kanssa tahansa. Harmi vain, etteivät Queers ja Body Count soittaneet yhdessä samalla keikalla. Se olisi ollut mahtavaa!”

Minkä kappaleen laulat todennäköisimmin karaokebaarissa?

Go Sailorin biisin Ray of Sunshine.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mitä kappaletta olet kuunnellut eniten elämäsi aikana?

”Varmaankin Santo & Johnnyn Sleepwalkia vuodelta 1959. Jostain syystä olen aina rakastanut sitä. Löysin sydämestäni herkän kohdan steel-kitaralle sen jälkeen, kun tajusin, etten koskaan oppisi soittamaan sitä tarpeeksi hyvin.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Oletko koskaan valehdellut musiikkimaustasi vaikuttaaksesi viileämmältä kuin oletkaan?

”Tottakai, kaikki ovat! Jos puhun kavereideni kanssa vaikkapa splatter grindistä tai mincecoresta, esitän aina, että tiedän enemmän kuin oikeasti tiedänkään.”

Mikä on noloin omistamasi levy?

”Äkkiseltään ei tule mitään mieleen. Uskoisin, ettei kyse ole niinkään yksittäisistä levyistä kuin kokonaisesta musiikkityylistä. Hyllystäni löytyy hieman liian paljon b-tason laulettua surf-teurastusta 1960-luvulta. Bändejä, kuten Rip Chords, Tides ja niin edelleen.”

Jos talossasi olisi tulipalo ja saisit pelastaa vain yhden levyn, mikä se olisi?

”Todennäköisesti pelastaisin mieluummin kitarani ja vahvistimeni. Mutta jos pitäisi valita jokin levy, se olisi varmaankin australialaisen Young Identitiesin seiskatuumainen Positive Thinking.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mitä kappaletta toivot dj:ltä silloin, kun olet todella, todella humalassa?

”Ainakin joskus olen toivonut Goatsnaken kappaletta I.”

Mikä levy parantaa parhaiten krapulasi?

”Levystä en osaa sanoa, mutta tiedän täydellisen krapulanparannusbiisin. Se on The Slugfuckersin Wail.”

Mikä on ärsyttävin musiikistasi tehty tulkinta, johon olet törmännyt?

”Eniten minua ärsyttää, jos ihmiset kutsuvat musiikkiamme metalliksi. Vaikka rakastankin metallia nykyisin, se on mielikuva, joka on jäänyt häiritsemään minua. Pissed Jeans ei ole metallia.”

Mitä yhtyettä tai artistia todennäköisimmin suosittelet uudelle tuttavuudelle?

”Vaikea sanoa. Ensinnäkin pitäisi tietää jotain tästä tuttavasta, koska musiikkimakuni rönsyilee moneen eri suuntaan ja pystyn suosittelemaan monia eri tyylejä. Luultavasti kehuisin jotain oman kotiseutuni bändiä, kuten Daughn Gibsonia, Tilea tai Purling Hissiä.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Kenen lauluääni saa sinut värisemään a) hyvällä tavalla, b) huonolla tavalla?

”A-kohtaan vastaan Doc Dart ja b-kohtaan Wisconsinin Doc Dart.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mikä artisti tai yhtye tekee maailman tärkeintä musiikkia juuri nyt?

”Tärkeä on niin vahva sana, että en uskalla käyttää sitä. Mutta sanotaan, että mielenkiintoisinta musiikkia tekee tällä hetkellä Daughn Gibson.”

Minkä musiikkivideon muistat parhaiten lapsuudestasi?

”Tämä on hankala! Mututuntumalta sanoisin Guns N’ Rosesin Patience. Muistan, kuinka se debytoi MTV:llä ja katsojille annettiin mahdollisuus äänestää, oliko video hyvä vai huono.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mitä yhtyettä tai artistia kaikki kiertuebussissasi suostuvat kuuntelemaan?

”Jos olen oikein ymmärtänut, me kaikki rakastamme Fu Manchua.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Pissed Jeans Helsingin Kuudennella linjalla 2.8.2012 ja Tampereen Klubilla 3.8.2012.