Small talk: vieraana Luiza Sá (CSS)

CSS palaa Helsinkiin etsimään kadonneita matkalaukkujaan.

Brasilian elektropopylpeys CSS saapuu jälleen Helsinkiin. Yhtyeen kitaristi Luiza Sá lupasi bändin lähtevän jatkoille Bar Nollaan, vaikka Nuorgamin haastattelijan kysymys olikin hirveämpää kuultavaa kuin Jimmy Cliffin Reggae Nights konsanaan.

Mikä oli ensimmäinen popkappale, josta muistat pitäneesi?

”Lapsena olin täysin beatlemanian valloissa, joten luulen ensimmäisen kappaleen olleen The Beatlesin I’m Only Sleeping. En ymmärtänyt englantia, joten kuvittelin sen olevan kovin romanttinen laulu, paitsi siinä kohtaa missä joku päästelee nukkumisääniä. Jos tämä meni liian indieksi sinulle, niin pidin kovasti myös The B-52:n Private Idaho -kappaleesta. Vanhempani kuuntelivat sitä, ja se sattui sopimaan energiselle luonteelleni.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mitä klassista popkappaletta et ole koskaan oikein ymmärtänyt?

”En tiedä onko tämä varsinaisesti klassikko, mutta en ole koskaan pitänyt Jimmy Cliffin Reggae Nightista. Biisi saa minut vihaiseksi, minä vain yksinkertaisesti vihaan sitä biisiä. En ymmärrä miksi se on hitti.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Minkä kappaleen laulat todennäköisimmin karaokebaarissa?

“Vime aikoina Cherin Believen tai Spice Girlsin Wannaben.”

http://www.youtube.com/watch?v=UlBYmTes-b4

Mitä kappaletta toivot dj:ltä silloin, kun olet todella, todella humalassa?

”Olen harvoin humalassa, mutta veikkaisin [Princen ja Sinead O’Connorin] Nothing Compares 2 U tai [Madonnan] La Isla Bonita.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Ketkä soittaisivat unelmakvartetissasi?

Ringo, John ja George mutta ei Paul, Paulin tilalla soittaisin itse. No ei, vakavasti puhuen ottaisin kitaraan [The Voidoidsin] Robert Quinen, bassoon [Talking Headsin] Tina Weymouthin, Mick Fleetwoodin rumpuihin ja Kate Bushin laulamaan. Vau, tämä bändi olisi todella paska, ajattelepa!”

Mikä on ärsyttävin musiikistasi tehty tulkinta, johon olet törmännyt?

”En pidä siitä, että meidän sanotaan liittyvän bailefunk-skeneen jollain lailla. Se on vain toimittajien laiskuutta ja huonoa journalismia. Tai siitä, kun kaikki meihin liittyvä yhdistetään jollain lailla seksiin tai seksikkyyteen vain, koska olemme naisia ja hallitsemme omaa seksuaalisuuttamme. Toisaalta en usko, että tällaiset harhaluulot koskevat vain meidän bändiämme. Muuten minusta on vain mukava,a että kaikilla on oma näkökulmansa asioihin.”

Minkä musiikkivideon muistat parhaiten lapsuudestasi?

”Muistan hyvin Madonnan Justify My Loven. Olin noin kahdeksanvuotias ja rakastin sitä. Pakotin äitini viemään minut hänen konserttiinsa ollessani kymmenen, ja minusta tuli Madonna-fani.”

http://www.youtube.com/watch?v=ESxJJK3QsnM

Minkä levyn ostit viimeksi?

PJ Harveyn Let England Shaken. Sain siihen myös omistuskirjoituksen, se oli aika hyvä diili.”

Mitkä kolme asiaa inspiroivat sinua tällä hetkellä?

Bruce Davidsonin kirja Subway, elokuva Drive ja bändi Light Asylum.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mitä mieltä olet ”kielletyn nautinnon” käsitteestä popmusiikissa?

”Se on ihan ok. Luulen että siitä on päästy yli. [Me ihmiset] olemme jo jonkin aikaa antaneet itsemme pitää mistä pidämme – siinä määrin, että ensin siitä tuli coolia ja nyt se ei enää olekaan niin coolia tai jotain. Aivan kuin popin tai huonojen leffojen diggailu; mielestäni kaikelle on aikansa ja paikkansa, ja on todella ärsyttävää, kun ihmiset ottavat asiat liian vakavasti, sillä mielestäni syyllisyydentunteen ei pitäisi kuulua tähän mitenkään. Mutta on aika hauskaa, kun tajuaa, että pitää jostain, vaikka kaiken järjen mukaan siitä ei pitäisi pitää, ja sitten yrittää taistella sitä vastaan, mutta syvällä sisimmässään rakastaa sitä Nelly Furtadon biisiä tai mitä vaan. On ok pitää siitä, yhtä lailla kuin on ok ajatella, että Antichrist ja The Future ovat todella tylsiä ja ärsyttäviä elokuvia.”

Mitä yhtyettä tai artistia kaikki kiertuebussissasi suostuvat kuuntelemaan?

”Ennen keikkaa kuuntelemamme musa vaihtelee kausittain. Me kaikki rakastamme SSIONia, Ramonesia ja Princeä. Kunnon kama ei koskaan petä.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Oletko koskaan harrastanut seksiä oman musiikkisi tahtiin?

”YYYYÄÄK! MITÄ? TUO ON HIRVEINTÄ MITÄ OLEN KOSKAAN KUULLUT. Oletko sinä?”

Mitä artistia tai bändiä suosittelisit ensimmäisenä mielenkiintoiselle tuttavuudelle?

”Siis sellaiselle, johon haluan tehdä vaikutuksen? Olen todella kliseinen, joten suosittelisin brasilialaista musiikkia, josta pidän, sillä olettaisin tietäväni siitä enemmän kuin ei-brasilialainen. Esimerkiksi vanhaa Caetano Velosoa tai Gal Costaa.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Kuinka hyvin tunnet suomalaista musiikkia?

”No, tiedän Nightwishin. En oikein tunne suomalaista musiikkia. Tiedän, että sieltä tulee paljon metallia, mutta en ole mikään erityinen metallifani, joten en tiedä siitä mitään. Mutta rakastan heviin liittyvää ulkoista habitusta! Vaalea iho, pikimustat hiukset. Todella hottia.”

Mikä on edellinen todella hyvä biisi, jonka olet kuullut?

Planning To Rockin The Breaks ja Metronomyn She Wants.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mikä on noloin omistamasi levy?

”En ole koskaan hävennyt omistaa jotain levyä, ja minulla on todella, todella monenkirjava levykokoelma.”

Viime visiitillänne vuonna 2008 päädyitte jatkoille Bar Nollaan, ja tuo villi ilta inspiroi edellisen levynne kappaletta Left Behind. Olin yhteydessä Nollaan, ja he toivottivat teidät lämpimästi tervetulleeksi uudestaan. Otatteko kutsun vastaan?

”Tottakai! Se on sitä myöten sovittu.”

CSS Tavastialla Helsingissä to 17.11. Liput 28€/26€

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!