Poliitikko ja pop

Silvia Modig (vasemmisto)

Silvia tunnustaa olevansa Spotify-takinkääntäjä.

Silvia Modig, 34, toimittaja, vasemmisto (61 – Helsinki)

www.silviamodig.fi

Mikä on soittolistasi nimi?

Kotimaista ajatuksella.”

Millä perusteella valitsit juuri nämä biisit soittolistaasi?

”Suomessa tehdään mielettömän hienoa musiikkia, ja valitsin listalle vain suomenkielisiä kappaleita, jotka tarjoavat myös hieman ajateltava.”

Keille ihmisille suosittele soittolistaasi ja miksi?

”Ihan kaikille. Yksi Spotify-soittolistojen parhaista puolista on se, että saa räätälöidyn suosituksen joltain. Itse otan kaikki vinkit uudesta musiikista innolla vastaan.”

Mikä on soittolistasi sinulle kaikkein tärkein kappale ja miksi?

Palefacen Helsinki–Shangri-La. Se on viime vuoden ehdottomasti tärkein levy, ja sen nimikkokappale onnistuu kiteyttämään jotain hyvin olennaista ajastamme ja yhteiskunnastamme loistavassa muodossa.”

Olisitko halunnut listallesi jonkun kappaleen, jota ei kuitenkaan Spotifyssa ollut?

”Olisin halunnut laittaa biisin tämän hetken kovimmalta punkbändiltä eli Pertti Kurikan nimipäiviltä!”

Millainen musiikinkuuntelija olet?

”Kuuntelen musiikkia paljon ja kaikissa muodoissa. Aamulla matkalla töihin tykkään kuunnella radiota puhelimen kautta, illalla kotona soivat vinyylit. Käytän musiikkia moniin eri tarkoituksiin, joskus haen energiaa ja intoa, ja joskus haluan haaveilla kaikessa rauhassa.”

Kuka artisti tai mikä bändi on kaikkien aikojen suosikkisi?

”Tämä on vaikea! Miksi vain yksi? Sanotaan Faith No More ja Mike Patton. Miehen musiikillinen ilmaisu osuu suoraan sieluni ytimiin, varsinkin Faith No Moressa. Sain vihdoin toissa kesänä nähdä yhtyeen livenä, ja itkuhan siinä tuli, kun Patton aloitti. Samaan on pystynyt vain Trent Reznor Provinssirockissa.”

Minkä uuden artistin tai yhtyeen musiikin löysit viimeksi?

Anna Calvin sielukas tulkinta kolahti heti ensi kuulemalta. Löysin sen ystävän, iPhone-sovelluksen ja radion yhteistyöllä. Ystäväni oli kuullut Radio Helsingistä kappaleen josta piti, käyttänyt iPhonen Shazam-biisintunnistamissoftaa ja soitti levyä sitten Spotifysta illanistujaisissa.”

Ostatko vielä fyysisiä äänitteitä?

”Kyllä ostan. Tekniikan kehityksen myötä tunnen yhä enemmän vetoa vinyyleihin. Kuuntelen niitä 70-luvulta olevalla soittimellani, jossa on juuri oikea soundi, josta kuuluvat vuosikymmenet. Rahatilanteen salliessa yritän kompata kotimaisia artisteja ostopäätöksilläni.”

Spotify vai iTunes?

”Tällä hetkellä iTunes, koska musiikintekijöiden kuuluu saada työstään korvaus. Spotifyn ensimmäinen tilitys oli vitsi, joka riisti musiikintekijöitä isolla kädellä. Edellisestä olen saanut positiivisempia arvioita. Mutta tekniikan ja jakelun kehittyessä on todella tärkeää, että korvaus kuunnellusta musiikista saavuttaa myös tekijän. Boikotoin pitkään Spotifyta koska koin sen riistävän tekijöitä, mutta uuden puhelimeni myötä tein takinkääntötempun…”

Milloin viimeksi kävit kuuntelemassa livemusiikkia?

”Vaalityö on vienyt kaiken vapaa-ajan, ja keikoille en ole pitkään aikaan päässyt. Jos omia vaalibileitä, joissa esiintyivät Samuli Putro ja Siiri Nordin, ei lasketa, niin edellinen keikka oli ruotsalainen stoner-bändi Mustasch Tavastialla. Ja vaikka genre ei omiin ykkösiin lukeudu, oli soundi tanakka ja upposi luihin ja ytimiin.”

Bonus: Jos Jumala ja Lemmy tappelisivat, kumpi voittaisi?

”Vihdoinkin helppo kysymys. Lemmy tietysti!”

Silvia Modigin soittolista

  1. Maukka & Nahkatakit – Kun sä tuomitset mut
  2. Risto – Pupu Tupuna
  3. Reino & the Rhinos – Ylellistä elämää
  4. Paleface – Helsinki–Shangri-La
  5. Jontti & Shaka – Päiväni murmelina
  6. Soul Captain Band – Vastarintaan
  7. Tommy Lindgren & Paleface – Miltä meno maistuu
  8. Maritta Kuula – Mä en tarvii äitii
  9. Samuli Putro – Uskon että

Kuuntele Silvia Modigin soittolista