Pressaehdokas ja pop

Paavo Väyrynen

Paavo Suuri pitää pienestä Oskarista.

Nuorgamin Pressaehdokas ja pop -juttusarjassa presidenttiehdokkaat vastaavat kiperiin musiikkiaiheisiin small talk -kysymyksiin.

Nyt vastausvuoron omii Keskustan Paavo Väyrynen. Lopuksi vastaukset asettaa poliittiseen kontekstiinsa tuttuun tyyliin Nuorgamin poliittinen analysaattori, Kaasuputki-blogin Jami Järvinen.

Mitä kappaletta olet kuunnellut eniten elämäsi aikana?

Vesa-Matti Loirin esittämiä Eino Leino -runoihin sävellettyjä lauluja, kuten Lapin kesä.”

Minkä kappaleen laulat todennäköisimmin karaokebaarissa?

”En laula karaokebaarissa.”

Mikä bändi tai artisti tekee maailman parasta musiikkia juuri nyt?

Nightwish.

Kuka on suosikkibeatlesi ja miksi?

John Lennon. Hänessä oli paljon idealistia ja maailmanparantajaa. Hän onnistui tekemään myös menestyksekkään soolouran.”

Kuinka iso on levykokoelmasi?

”Muutamia kymmeniä.”

Millä kappaleella tahtoisit avata ensimmäiset Linnan juhlasi?

”Jos tarkoitetaan tanssiosuutta, niin perinteinen valssi, esimerkiksi Tonava kaunoinen, olisi hyvä. Kättelyosuus on hyvä aloittaa Sibeliuksen Jääkärimarssilla.”

Mikä laulu kuvaa parhaiten Suomea / suomalaisuutta juuri nyt?

”Esimerkiksi Ismo Alangon Kun Suomi putos puusta tai edellisen
pressakampanjani tunnussävelmä Tämä taivas, tämä maa.”

http://www.youtube.com/watch?v=Y085qMEYGkw

Oletko koskaan soittanut tai halunnut soittaa yhtyeessä?

”En. En ole riittävän musikaalinen.”

U2 -yhtyeen City of Blinding Lights -kappale oli vahvasti esillä Barack Obaman vaalikampanjassa 2008. Mikä kappale on tai minkä kappaleen haluaisit olevan sinun vaalikampanjasi tunnusbiisi?

”Vaihtoehtoja on monta. Yksi niistä on Neljänsuoran Valtava maailma. Sitä soitettiin jo presidenttiristeilyllä lokakuussa heti kun minut oli valittu ehdokkaaksi. Toinen Paradise Oskarin euroviisukappale.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Bonus: Voiko kitaraa soittamalla parantaa maailmaa?

”Kyllä voi. Jos kitaran soitto tuottaa hyvää mieltä itselle ja läheisille, on se jo pieni suuri teko maailman parantamiseksi. Musiikki ja kulttuuri yleensäkin ovat auttaneet ihmisiä selviytymään vaikeiden aikojen yli. Tässäkin voin viitata Paradise Oskariin ja hänen maailmanparannuslauluunsa.”

”Paradise Oskar! Paavo Väyrysen eurokriittisyys ei yllä euroviisuihin asti. Oskarin piti voittaa laulukilpa heittämällä, koska hän oli viime vuoden voittaja. Väyrynen saattaa tuntea tässä kohdin sielujen sympatiaa.

Viisu-Väyrysen kääntöpuolelta paljastuu Suomi-kriitikko. Lapin kesä ja Kun Suomi putos puusta kertovat maasta ja kansasta, jolla ei toivoa ole. Tulkaa linnut takaisin! Jossain Väyrysen sielun uumenissa murjottaa ironiaviiksekäs cityvihreä, joka haluaisi puhua fonteista ja kahvilaaduista trendibaarissa.”

Mitä mieltä sinä olet ehdokkaan vastauksista? Kommentoi!