Kaikki huomisen bändit

Osa 35: CC33

CC33 menee piiloon.

CC33 sulkee silmät ja kuvittelee aurinkoisen Kalifornian.

Jyväskylään ja Helsinkiin jakautunut CC33 tekee elokuvallista instrumentaalimusiikkia. Kokoonpanon kappaleet ovat jo herättäneet ihastusta kotimaisissa musiikkiblogeissa, mutta levydiiliä yhtyeellä ei vielä ole. Juha Luomala vastasi Nuorgamin kysymyksiin.

Jäsenet:
Juha Luomala
Tom Engman
vierailevia muusikoita

Julkaisut:
ei vielä

Todennäköisimmin CC33…

…ajaa avo-autolla auringonlaskuun.

Epätodennäköisimmin CC33…

…nousee avo-autosta säveltääkseen tunnusmusiikin Timo Koivusalon ohjaamaan elokuvaan.

Levyhyllyssä CC33 sijoittuu…

Magyar Possen ja Uuden Fantasian väliin.

Miksi CC33 on hyvä?

CC33:n elokuvallisessa instrumentaalimusiikissa kuuluu kaikuja niin postrockista kuin chillwavestakin. Sen vuoksi yhtyeen valmiilta, mutta julkaisemattomalta debyyttialbumilta voi odottaa mitä tahansa. CC33 osaa olla kohtalokkaan melankolinen, mutta myös typerryttävän hauska. Parhaimmillaan CC33:n kappaleissa on samanlaista tarttumapintaa kuin ranskalaisen M83:n tuotannossa.

Kuvaile CC33:n musiikkia kolmella sanalla?

“Nostalginen, ennalta-arvaamaton, onnellinen.”

Mihin yhtyeeseen tai artistiin musiikkinne vertaaminen imartelisi sinua kaikkein eniten?

“Varmaankin The Beatlesiin. The Beatles -vertauksia tulee kuitenkin niin harvoin.”

Mitä albumia olet kuunnellut eniten elämäsi aikana?

“Luultavasti hollantilaisen The Gatheringin How To Measure a Planet -albumia. Murrosikäisenä kuuntelin hirveästi metallimusaa. The Gatheringhan oli alun perin metallibändi, mutta tuo levy on sellainen yhdistelmä progea ja indietä. Levy muutti paljon omaa musiikinkuunteluani. Aikaisemmin olin ajatellut niin, että pitää kuunnella vain tiettyjä genrejä, mutta tuon albumin myötä tajusin, että jokaisesta genrestä löytyy ne hyvät juttunsa. Siksi sitä tuli kuunneltua niin paljon. Vieläkin aina välillä nostalgiatrippailen.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Millaiseen kuvitteelliseen elokuvaan CC33 haluaisi tehdä soundtrackin?

“Se olisi aurinkoiseen Kaliforniaan sijoittuva 1970-luvun leffa. Siinä olisi paljon surffausta, teinejä ja hyviä bileitä rannalla.”

Minkä albumin haluaisit olla tehnyt ja julkaista omissa nimissäsi?

“Tämä on kyllä niin hypoteettinen kysymys… Meidän bändille se ei sopisi, mutta ihan noin muuten yksi huikeimmista levyistä koskaan on The Smashing Pumpkinsin Mellon Collie And The Infinite Sadness. Mä olen välillä kateellinen, että joku on osannut tehdä niin hienon kokonaisuuden. Siinä on niin erilaisia biisejä.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mitä yhtyettä tai artistia suosittelet todennäköisimmin uudelle tuttavuudelle?

“Just nyt suosittelisin Tychon Dive-albumia. Olen sitä omille kavereillenikin suositellut. Jotenkin tuntuu, että se levy meni monilta ohi. Se on instrumentaalimusiikkia, jota on vaikea määritellä. Levy on mahtavaa, tyylitajuista äänimassaa, jossa ei ole lainkaan säröjä. Kaikki pelaa yhteen: melodiat, soundit ja tunnelmat. Levyn tunnelmassa on jollain hämärällä tavalla 1970-lukua, mutta se kuulostaa kuitenkin freesiltä. Tychon Scott Hansen on suunnitellut myös levynkannet, jotka sopivat musiikkiin täydellisesti.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mikä artisti tai yhtye tekee maailman tärkeintä musiikkia juuri nyt?

“Tuossa yhtenä päivänä mietin, mikä oli viime vuoden paras levy, mutta montaakaan hyvää levyä ei tullut mieleen. Beach Housen Bloomia tuli kuitenkin kuunneltua paljon. Se kuulostaa niin vilpittömältä. Kaikki ylimääräinen on karsittu pois, jäljelle on jätetty vain hyvät biisit.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mitkä kolme asiaa inspiroivat sinua juuri nyt?

“Poikani, 1970-luku, torvisoittimet.”

Mitä mieltä olet Eppu Normaalista?

“Taidemusiikkipiireissä aivan aliarvostettu bändi, erittäin hienoja biisejä ja hienoja tekstejä. Arvostan.”