Kaikki huomisen bändit

Osa 30: Absnt

Onko Absntin maailman ainut valonpilkahdus omenanmuotoinen?

Absnt:n musiikkia voisi luokitella downtempoksi, instrumentaaliseksi hiphopiksi tai alakuloiseksi IDM:ksi. Mutta niin tai näin, pienen Crummy Kids -levymerkin julkaisema Draind-debyytti on yksi syksyn kiinnostavista kotimaisista albumeista.

Kuka:
Absnt ei halua käyttää omaa nimeään musiikistaan puhuttaessa. Absnt-pseudonyymillä hän on tehnyt musiikkia nelisen vuotta.

Julkaisut:
Draind MC/digi (Crummy Kids) (2012)

Todennäköisimmin Absnt…
…käyttää nukkaista pipoa ympäri vuoden.

Epätodennäköisimmin Absnt…
…etsii eBaysta käyttämättömiä snapback-lippiksiä.

Levyhyllyssä Absnt sijoittuu…
…pinoon, jossa on kaikki kesän ajaksi kellarikomeroon piilotetut levyt.

Miksi Absnt on hyvä?
Absnt kuulostaa parhaimmillaan siltä kuin Flying Lotus olisi eristäytynyt syyskuiseksi viikonlopuksi kesämökille Sysmään. Instrumentaalista hiphopia ja elektronista musiikkia yhdistelevän Draind-julkaisun alakuloinen ja laahaava äänimaailma on vangitsevan upottava.

Kuvaile musiikkiasi kolmella sanalla?
“Mmm…. Sellaiset sanat kuin: All is loneliness.”

Mihin yhtyeeseen tai artistiin musiikkisi vertaaminen imartelisi sinua kaikkein eniten?
“Mä en oikein tiedä. Yleensä tilanne on se, että vertailut menevät enemmän tai vähemmän metsään. En ehkä halua, että ihmiset tekisivät tuollaisia vertailuja.”

Mitä levyä olet kuunnellut eniten elämäsi aikana?
Actressin Hazyville-albumia. Se taisi ilmestyä vuonna 2008. Levyllä yhdistyy täydellisesti niin monta elementtiä, joita itsekin fiilistelen. Levyllä on lofi-äänimaailmaa, sille on tehty törkeitä rytmejä, se on utuinen ja surumielinen.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mitä bändiä tai artistia suosittelet todennäköisimmin kiinnostavalle tuttavuudelle?
“Todennäköisimmin suosittelisin jotain teknoa. Sieltä löytyy jokaiselle jotakin. Kyllä mä ehkä ekana sanoisin, että pitää ottaa Drexciyaa ja kuunnella sitä.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Minkä levyn ostit viimeksi ja missä formaatissa?
“Drexciyan Journey Of The Deep Sea Dweller II -kokoelman vinyylinä. Se on aivan loistava. Drexciyassa on tosi vahva konsepti, sellainen mytologia, jota ne tyypit ovat kehitelleet. Musiikissa ei tehdä kompromisseja, vaan kehdataan kokeilla kaikkia uusia juttuja. Mitään ei jätetä tutkimatta.”

Mikä laulu saa sinut tuntemaan olosi nostalgiseksi?
“Kyllä varmasti joku ysärin eurodancejuttu saa eniten nostalgiaa pintaan. Isosisko kuunteli niitä aikoinaan.”

Minkä kappaleen tai levyn laitat todennäköisimmin soimaan, kun väsyttää ja yrität piristyä?
“Laittaisin soimaan Photekin The Rain -kappaleen. Se on nopeatempoista junglea. Kappale ei kuitenkaan ole niin synkkä kuin sen julkaisuajankohdan (1994) jungle useimmiten. Siinä on ilmava tunnelma.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mikä yhtye tai artisti tekee tällä hetkellä maailman tärkeintä musiikkia? Miksi?
Vatican Shadow on mulle tällä hetkellä tärkeintä musiikkia. Kun kuulin niitä biisejä ekan kerran, tuli olo, että olen löytänyt musiikkia, jota olen aina halunnut kuulla.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Minkä jo tehdyn albumin haluaisit olla tehnyt ja julkaista omissa nimissäsi?
Vladislav Delayn Multilan. Varmaan aika moni muukin olisi halunnut tehdä sen. Se on yksi harvoista kuulemistani albumeista, joka tuottaa jonkun olotilan, kun sen kuuntelee kokonaan. Tulee sellainen tosi syvä olotila.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mitä pidät Eppu Normaalista?
“Tota.. En mä tiedä. Se on semmoinen bändi, jota en ole oikein koskaan kuunnellut. Tiedän niiltä ehkä yhden biisin, mutta suhtaudun neutraalin hyväksyvästi. Kaikelle musiikille on paikkansa, vaikka se olisikin huonoa.”