Nyt puhuu Rubikin musiikkivideolla esiintyvä mäkihyppääjä!

Rubik on saanut tänä vuonna paljon hyvää aikaan. Erinomaisen Solar-albumin lisäksi bändi on tehtaillut Laws Of Gravity -sinkulleen mäkihyppyaiheisen musiikkivideon, jolla epäonninen mäkikotka lentää pahasti nenilleen.

Nuorgam otti asiakseen selvittää, keitä arkistokuvissa esiintyvät urheilijat oikeastaan ovat. Saimmekin pian vihiä, että videon alkajaisiksi kuvissa esiintyisi takavuosien maajoukkuehyppääjä Pentti Kokkonen, joka muun muassa voitti Keski-Euroopan mäkiviikon kaudella 1978–79.

Seuraavaksi otimme puhelimen käteen. Video ei ollut nykyään valmentajana toimivalle Kokkoselle entuudestaan tuttu, mutta pian YouTube lauloi hänen tietokoneellaan.

Pentti Kokkonen, oletko se sinä?

”Alussa olen kyllä kuvissa, mutta kaatuva hyppääjä on sittemmin V-tyylin keksinyt ruotsalainen Jan Boklöv. Myöhemmin videolla esiintyvät itävaltalainen Andi Felder sekä tsekkihyppääjä Pavel Ploc. Alussa nähtävä toimitsijakin on tuttu kaveri, se on Jukka Leinonen.”

”Kuvia on siis videolla yhdistelty, mistähän ne lie saatu, Yleltä varmaankin. Kuvamateriaalin täytyy olla Salpausselän kisoista jostain 80-luvun puolivälistä. Lopun kuvissa nähtävä punahaalarinen Andi Felder ainakin oli silloin kovassa kunnossa.”

Äkkiseltään luulisi, että sinä kaadut videolla. Video siis johtaa harhaan.

”Huomasin heti vauhtimäen asennosta, etten se ole minä. Mutta lajia tuntematon katsoja tosiaan varmaankin luulee, että minä kaadun videolla.”

Harmittaako?

”No eipä harmita, hauskaahan tämä vain on.”

Mikä oli ensireaktiosi, kun katselit videota?

”Että ollaanpas sitä oltu vakavan näköisiä. Ilmeisesti kyseessä on ollut aika tiukka paikka.”

Boklövin kaatuminen näyttää melko pahalta, mutta se taisi olla noina aikoina tavallista?

”Lentoradat olivat nykyistä korkeampia, eivätkä sukset olleet ilmalennon aikana läheskään niin vakaita kuin nyt. Kun hyppy lähti käsistä, niin ilmassa ehti heittää koko voltin.”

Miltä Rubikin biisi kuulosti korviisi?

”Kylmät väreet eivät kulkeneet selkääni pitkin. En tunnistanut bändiä, eikä tuo ollut ihan sellaista musiikkia, jota itse kuuntelisin.”

Lue myös: Alkuvuoden top 50 #3 Rubik – oi miten suuria voimia.