Kuukauden infografiikka

Nuorgamin oluttesti

Luulitko, että lähimarketin peruslagerit ovat samaa litkua eri pakkauksissa? Ehei! Oluilla on identiteettinsä – huolella punottu mielleyhtymien verkko. Myös kesäfestivaaleilla on yleensä kumppanina joku olutmerkki, joka hakee tietystä skenestä sopivaa palikkaa identiteetin rakentamiseen.

Nuorgamin pussikaljaosasto maisteli analyyttisesti mallasjuomien musiikillista profiilia. Festivaaliyhteistyö paljastaa näennäisen samanlaisista lagereista olennaisia eroja.

Koff – oman elämänsä Hynysille

nrgm_oluttesti_1_koff

Mukana: mm. Ruisrock, Rock the Beach, Nummirock, Sauna ja Tuska.

Koff ehti tänä kesänä hillua Turussa maailman popkerman parissa, mutta tärkein musiikillinen perusarvo Koffin kirjoissa on kuitekin lappeenrantalainen paalutuskone Kotiteollisuus. Kaljamainosten mukaan Koffin Facebook-tykkääjät voivat voittaa tapaamisen Kotiteollisuuden kanssa, ja firman mukaan bändi on jopa osallistunut uuden Koff Rock -oluen tuotekehittelyyn. Siitä on todisteena videokin, jossa Hynynen kääntelee papereita.

Lapin kulta – raikkaampi kuin Koff

nrgm_oluttesti_2_lapin_kulta

Mukana: Full Steam Ahead -kiertue.

Lapin kulta on raikas lager, joka seilaa Fullsteamin kanssa höyrylaivalla, koska Fullsteamin indie-meiniki on niin uutta ja raikasta. Hartwallin säätiedotuksen mukaan Suomessa puhaltaa nyt raikas tuulahdus ja ilmassa on uutta energiaa, ja yritys haluaakin olla mukana luomassa raikasta kaupunkikulttuuria.

Heineken – vähän fiksumpi kalja

nrgm_oluttesti_3_heineken

Mukana: Flow.

Heineken isännöi Flow-festivaalin Open Source Stagea, jonka nimessä kalskahtaa maailmaa muuttavien älykköjen mystinen Start up -maailma. Heineken tarjoillaan viileänä, vain viileimmille tyypeille.

Tuborg – ihmisten kalja

nrgm_oluttesti_4_tuborg

Mukana: Provissirock.

Provinssirock on perusfestivaali, jonka slogan (”Ihmisten juhla”) paljastaa filosofisen yhteyden perussanomalehtiin. Samanhenkinen Hesari on tarkoitettu ”niille, jotka välittävät tästä elämästä” ja Aamulehti puolestaan kertoo ”elämästä ihmisille”. Festarivalinnallaan Tuborg asemoi itsensä tiukasti maailmassa elävien ihmisten kaljaksi.