Nuorgamin mahdollisesti jopa liiankin suuri Primavera Sound -gallup!

Mitäs täällä oikein on?

Barcelonassa järjestettävästä Primavera Sound -festivaalista on viime vuosina kasvanut Euroopan merkittävin indie-festivaali. Uskomaton line-up ja aina suosiollinen sää ovat tärkeimmät syyt, miksi tänäkin vuonna Suomesta matkaa satoja hyvän musiikin ystäviä Barcelonaan.

Nuorgam otti Primaveraan lähteviä musiikkialan toimijoita hihasta kiinni ja kysyi muutaman kysymyksen tämän vuoden ohjelmistoon liittyen.

Esa Tontti, monitoimimies GAEA Bookin & Records

Monesko kerta Primaveraan?

”Kolmas.”

Kolme artistia / yhtyettä, joita et mistään hinnasta jätä näkemättä.

”Vaikea nimetä vain kolme, mutta 1. The Tallest Man On Earth. Tehty herran kanssa yhteistyötä ja on livenä vain yksinkertaisesti mieletön. 2. Kurt Vile & The Violators. Ei ole turhaan hypetetty uusi levy. Kovat odotukset liven suhteen. 3. Pulp. Voi sitten sanoa nähneensä.”

Festivaalin eniten odottamani yksittäinen kappale.

”Todella ’helppo’ kysymys! Vastaan: LindstromWhere You Go I Go Too. Levyversion kesto 28.58. Keikka alkaa harmittavasti vasta 04.30. Lindstromhan vain on nero! Jos Miami Vice tehtäisiin uudestaan, voisi tämä herra tehdä musat sarjaan.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mieluummin juon baarissa ylihintaista San Miguelia, kun olen tällä keikalla….

”Luultavasti San Miguelin ihanuuden takia tulee missattua useampikin keikka. Näitäkin bändejä olisi varmaan paljon, mutta sanotaan nyt vaikka Suicide. Vaikuttaa bändiltä jota ns. pitää diggailla. Paljon mahdollista myös, että Warpaint jää väliin. Ei vaan kolahda kyseinen bändi.”

Vinkki uudesta / vähemmän tunnetusta nimestä.

Tennis. Tämä on itselle ainakin uusi bändi ja Spotify-kuuntelun perusteella odotan mielenkiinnolla keikkaa. Kesäistä poppia.”

http://www.youtube.com/watch?v=LsbXcJT8yfE

Festivaalin pahin päällekkäisyys aikatauluissa? Miten ratkaiset tilanteen?

”Ehkä pahin suma on lauantain Mercury Rev, Kurt Vile ja Gang Gang Dance lisättynä UCL-finaalilla.”

Barcelonan ja Manchester Unitedin välinen Mestarien liigan mestaruusottelu pelataan festivaalilauantaina ns. primetime-aikaan. Mitä teet?

”Barca tai Manu eivät kuulu suosikkeihin, mutta olishan toi matsi hieno nähdä. Luultavasti silti menen katsomaan bändejä. Eiköhän sen siellä huomaa jos Barca maalin tekee.”

Anna Laine, ohjelmapäällikkö, Radio Helsinki

www.radiohelsinki.fi

Monettako kertaa olet menossa Primaveraan?

”Ekaa!”

Kolme artistia / yhtyettä, joita et mistään hinnasta jätä näkemättä.

”Mä menen Primaveraan ensisijaisesti PJ Harveyn takia. Olen haaveillut niin kauan idolini äkemisestä, että meinaan pillahtaa itkuun, kun ajattelenkin tulevaa keikkaa. 1990-luvun nuorisolaisena haluan tietysti nähdä myös Pulpin. Espanjalainen El Guincho saa ehdottomasti tanssittaa mut hikeen lauantaiaamuna. El Guincho on hauskinta tanssimusaa pitkään aikaan!”

Festivaalin eniten odottamasi yksittäinen kappale.

”PJ Harveyn Let England Shake. Tämä levy pelasti talveni. Jääpuikot ikkunoissa, tuli kakluunissa, lasi punkkua ja Let England Shake. Tämä biisi oli ehdoton ykkönen talvisoundtrackillani ja näyttäisi olevan kevään ja kesänkin top 5:ssä.”
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mieluummin juon baarissa ylihintaista San Miguelia kuin olen tällä keikalla…

”Viime Flow’n jälkeen en anna Big Boin enää koskaan tylsistyttää itseäni.”

Vinkki uudesta / vähemmän tunnetusta nimestä.

Lindstrøm kantsii varmaan käydä tsekkaamassa. Norjassa asuva ystäväni lähettää mulle aina uusimmat norjalaiset musasuositukset. Tämän hän vinkkasi jo muutamia vuosia sitten, mutta en ole koskaan nähnyt Lindstrømiä, johon ihan ekaksi tutustuin Prins Thomasin kautta.”
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Pahin päällekkäisyys aikatauluissa? Miten ratkaiset tilanteen?

”On tosi vaikea päättää kumman sekoilua haluaa päästä seuraamaan, Pere Ubun vai The Nationalin laulajan. Niiden kintereillä niskaan puuskuttaa vielä Ariel Pink’s Haunted Graffiti. Taidan juoda viisi bisseä huikalla ja vaiheilla Pere Ubun ja The Nationalin välillä. Sen jälkeen voi huojua APHG:n keikalle keinahtelemaan miksauskopin viereen.”

Barcelonan ja Manchester Unitedin välinen Mestarien liigan loppuottelu pelataan festivaalilauantaina ns. primetime-aikaan. Mitä teet?

”Torilla tavataan!”

Marko Karvinen / Marko Makelove, promoottori, dj

ODD Helsinki
Tavastian Lauantaidisko
MISF*TS
Uusi Aalto

Monettako kertaa olet menossa Primaveraan?

”Neljäs kerta tulossa.”

Kolme artistia / yhtyettä, joita et mistään hinnasta jätä näkemättä.

”Tämä on tietysti erittäin vaikea kysymys, koska tähän voisi periaatteessa valita puolet festivaalin ohjelmistosta. Tällä kertaa valinnat osuvat seuraaviin artisteihin: Gang Gang Dance. Tutustuin bändiin aikoinaan sen kolmannen levyn God’s Moneyn myötä vuoden 2005 paikkeilla, ja bändi on parantanut siitä lähtien menoaan levy levyltä. Saint Dymphna oli vuoden 2008 suosikkialbumeitani, ja tänä vuonna ilmestynyt Eye Contact kuulostaa erittäin hyvältä kokonaisuudelta. Bändi tuli nähtyä pari vuotta sitten nimenomaan Primaverassa, ja sen verran kova meno oli, että pitää ehdottomasti käydä tsekkaamassa bändi tänäkin vuonna. Odd Future. Tämä on tietysti hieman ilmeinen valinta, koska kyseessä on yksi vuoden hehkutetuimpia tulokkaita. Vuosi sitten harva oli kuullutkaan näistä hieman kyseenalaisista asioista räppäävistä nuorista monneista, mutta viimeiset puoli vuotta on ollut suht kovaa nousukiitoa näille losangelesilaisille. Kollektiivin soololevyt ovat olleet kovassa kuuntelussa kotistereoissa, ja korviin on kantautunut kehuja livemenosta, joten odotukset keikalle ovat todella kovat. Odd Future Wolf Gang Kill Them All! Sufjan Stevens. ’Hello, my name is Sufjan Stevens and this is my awesome band. We are your entertainers today. All the fans of folk, folklore and americana should go home now. We are going to play only funky freak out space rock tonight.’ Ruotsin-keikan alkusanat riittänevät perusteluiksi tälle valinnalle.”

Festivaalin eniten odottamani yksittäinen kappale.

Tyler The Creatorin Yonkers. Musiikkivuosi 2011 kiteytyy tässä. Erittäin kova meno.”
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mieluummin juon baarissa ylihintaista San Miguelia kuin olen tällä keikalla….

Grinderman. Nick Cave on hieno mies ja varsinkin herran 1980-luvun tuotantoa on tullut diggailtua aikoinaan, mutta tämä projekti on jättänyt kylmäksi.”

Vinkki uudesta / vähemmän tunnetusta nimestä.

”Tänäkin vuonna Primaverassa on pitkä lista mielenkiintoisia uusia tulokkaita, kuten Cults, Glasser, Connan Mockasin, Suuns, Perfume Genius, Avi Buffalo, Sonny & The Sunsets ja niin edelleen. Mutta haluaisin erityisesti suositella Hyperdub-lafkan pomon Steve Goodmanin Kode9 & The Spaceape -keikkaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Uusi levy Black Sun on erittäin hienoa modernia bassomusiikkia, ja mielenkiinnolla odotan mitä livesetti pitää sisällään. Kannattaa tsekata myös Kode9:n Burial-dj-setti edellisenä iltana.”
http://www.youtube.com/watch?v=hcqvugOzPcw&feature=related

Pahin päällekkäisyys aikatauluissa? Miten ratkaiset tilanteen?

”Päällekkäisyyksiä tulee väistämättä näin hienolla kattauksella. Ehkäpä harmittavin päällekkäisyys osuu lauantaille, kun Animal Collective ja Odd Future soittavat samaan aikaan. Vaikka Animal Collective on todettu muutamaan otteeseen erittäin kovaksi bändiksi livenä, niin luulen että vaakakuppi kääntyy tässä tapauksessa Odd Futuren puolelle. Ihan vaan siitä syystä, että Odd Futurea en ole vielä livenä päässyt todistamaan. Toinen erittäin harmittava Suiciden ja Cariboun päällekkäisyys aikataulussa. Tämä ongelma pyritään ratkaisemaan paikan päällä fiiliksen mukaan.”

Barcelonan ja Manchester Unitedin välinen Mestarien liigan loppuottelu pelataan festivaalilauantaina ns. primetime-aikaan. Mitä teet?

”Ensimmäinen helppo kysymys tässä kyselyssä: Oh shit, Gang Gang eli Gang Gang Dancen keikka vienee voiton jalkapallosta ja muusta tarjonnasta.”

Mirva Merimaa (toimitusjohtaja),
Heidi Backström (kehitysjohtaja) ja
Ansku Kariniemi (järjestäjäkoordinaattori)

www.tiketti.fi

Monettako kertaa olette menossa Primaveraan?

”Ensimmäistä.”

Kolme artistia / yhtyettä, joita ette mistään hinnasta jätä näkemättä.

”1) Fleet Foxes (Ruisrockia odotellessa!) 2) Rubik (kotimaan tähti, pakko nähdä!) 3) WarPaint (kaunista ja synkkää, yhtä nättejä tyttöjä kuin Tiketissä!)”

Festivaalin eniten odottamanne yksittäinen kappale.

Evil, Interpol. Biisi ja bändi kuuluvat kesän 2008 Ruisrockiin, joka toi delegaatiomme jäsenet yhteen. Kappaleen tahtiin siis nostetaan malja ystävyydelle, skål!”

Mieluummin juomme baarissa ylihintaista San Miguelia kuin olemme tällä keikalla…

James Blake, sillä jotain helmiä pitää jättää myös Flowhun.”

Vinkki uudesta / vähemmän tunnetusta nimestä, joka soittaa Primaverassa.

Kurt Vile & The Violators, tulossa myös Suomeen elokuun lopussa. Ihana uusi rakkaus.”
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Festivaalin pahin päällekkäisyys aikatauluissa? Miten ratkaisette tilanteen?

”Torstaina Caribou ja Interpol kello 00.45. Valitsemme Interpolin ja tsekkaamme Cariboun Tavastialla seuraavalla viikolla.”

Barcelonan ja Manchester Unitedin välinen Mestarien liigan loppuottelu pelataan festivaalilauantaina ns. primetime-aikaan. Mitä teette?

”Kannatamme jääkiekkoa ja valitsemme PJ:n!”

Johannes Kinnunen, Fullsteam, tiedottaja

www.fullsteam.fi

Monettako kertaa olet menossa Primaveraan?

”Neljäs kerta Primaveraa. Lisäksi olen käynyt kerran samassa paikassa järjestetyillä samanhenkisillä Summercase-festivaaleilla.”

Kolme artistia / yhtyettä, joita et mistään hinnasta jätä näkemättä.

Sufjan Stevens. Vaikka olen reilut kymmenen vuotta kiertänyt festareita ja klubikeikkoja ympäri maailman, niin jostain syystä minä ja Sufjan emme ole vielä koskaan päätyneet yhtä aikaa samaan kaupunkiin. Toivottavasti mahdun toiselle auditorio-keikalle sisään. Muitakin halukkaita varmasti on. Pulp. Vähän tylsä valinta, mutta minkäs teet. En osannut Red Hot Chili Peppers -huumassani arvostaa bändin Ruisrock-keikkaa kesällä 1996, joten otetaan nyt vahinko korkojen kera takaisin. The Flaming Lips. Verkossa liikkuu ristiriitaista tietoa siitä, soittaako Flaming Lips Primaverassa mestariteoksensa Soft Bulletinin kokonaisuudessaan vai onko kyseessä vain normaali keikka. Toivon luonnollisesti ensimmäistä vaihtoehtoa. Jos oma lempiyhtye esiintyy tapahtumassa, niin pakkohan se on nähdä – vaikka tämä taitaa olla itselleni jo kuudes kerta.”

Festivaalin eniten odottamani yksittäinen kappale?

”En välttämättä odota Pulpin Common Peoplea biisinä kaikkein eniten, mutta odotan sitä kymmenien tuhansien ihmisten kollektiivista hurmoksen hetkeä, joka käynnistyy sanojen ’You want to sleep with common people like me? / But she didn’t understand / She just smiled and held my hand’ jälkeen. BAM! ja sitten hypitään, huudetaan ja itketään kaulakkain. Koska biisin single- ja video-versiot on raiskattu 2 minuuttia lyhyemmiksi, niin luotetaan tässä 1990-luvun puolivälin live-versioon…”
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mieluummin juon baarissa ylihintaista San Miguelia kuin olen tällä keikalla….

”Hypen perusteella erittäin rajun vastareaktion aiheuttanutta Odd Futurea olen kuullut liian vähän, joten sitä en uskalla vielä tässä vaiheessa tyrmätä (eli menen itsekin katsomaan ainakin hetkeksi). Valitaan siis koko dubstep-skene. En ymmärrä lainkaan Kode9:a, Caspaa ja mitä näitä nyt onkaan.”

Vinkki uudesta / vähemmän tunnetusta nimestä.

Yuck. Alkuvuodesta BBC:n hype-listallekin nostettu brittibändi, joka soittaa ihanaa ysärihenkistä altsurockia Pavementin, Dinosaur Jr:n ja Teenage Fanclubin hengessä. Hiljattain ilmestynyt nimetön debyyttialbumi on erinomainen.”
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Festivaalin pahin päällekkäisyys aikatauluissa? Miten ratkaiset tilanteen?

”Pahin on epäilemättä Girl Talk vs nukkuminen, sillä keikka alkaa suomalaisittain järjettömään aikaan aamulla klo 05. Myös lauantai-illan Fleet Foxes-Rubik-Mercury Rev-Kurt Vile-Money Mark-PJ Harvey-Gang Gang Dance -putki tuntuu lähtökohtaisesti ahdistavalta. Hyvän peruskunnon omaavana meinaan juosta ympäri festarialuetta ja katsoa fiiliksen mukaan pätkiä kaikista. Olen tunnettu festivaalisuorittamisesta, eli paikoillaan ei pysytä ja koko ajan pitää ravata lavalta toiselle vähemmänkin kiinnostavien bändien perässä.”

Barcelonan ja Manchester Unitedin välinen Mestarien liigan loppuottelu pelataan festivaalilauantaina ns. primetime-aikaan. Mitä teet?

”Pari vuotta sitten Barcelona voitti ManU:n finaalissa, joka tosin pelattiin jo keskiviikkona. Kaupunki sekosi täysin, Rambla oli tulessa ja päädyttiin yhden frendin kanssa mellakoiden eturintamaan. Huomattiin, että olemme ainoat, joilla ei ole naamiohuivia kasvojen edessä, ja sitten alkoivatkin kumiluodit ja kivenmurikat lentää. Kiivettiin läheisen bussikatoksen päälle ihmettelemään tapahtumia ja bailaamaan paikallisten kanssa. Mahtava kokemus! Totta kai pelin siirtäminen keskiviikolta lauantaille harmittaa, mutta ainakin itse olen menossa Barcelonaan bändien perässä. Omalta osaltani siis helppo valinta! Olisin kyllä odottanut, että peli olisi Ruisrockin, Hultsfredin tai Roskilden tyyliin näytetty isoilla screeneillä. Olen ollut usein festareilla isojen jalkapallokisojen aikaan ja pelit on aina huomioitu. Kummallista jos ei Barcelonassa. Toisaalta, mikäli tunnen yhtään espanjalaista fanikulttuuria, niin festarialueella saattaa tämän vuoksi olla lauantaina alkuillasta hyvinkin väljää. Omasta näkökulmasta tämä on erityisen ikävää Rubikin osalta, jonka keikka osuu käsittääkseni matsin alkuhetkiin.”

Matti Nives, Flow Festivalin tiedottaja ja ohjelmaryhmän jäsen

www.flowfestival.com

Monettako kertaa olet menossa Primaveraan?

”Ekaa kertaa.”

Kolme artistia / yhtyettä, joita et mistään hinnasta jätä näkemättä. Perustele valintasi.

Deerhunter, Fleet Foxes, Sufjan Stevens. Aika ilmeisiä valintoja, mutta ei voi mitään. Deerhunter on jo pidempään ollut omia suosikkeja ja Fleet Foxes samoin, molemmilla myös kiinnostavat tuoreet levyt pihalla. Sufjan Stevensin ymmärsin olleen Primaveran historian haasteellisimpia buukkauksia (voi tarkoittaa tietysti paljon muutakin kuin tuotantoa). Jännä nähdä millaista spektaakkelia auditoriokeikoille on luvassa. Hieno The Age of Adz antaa odottaa liveltäkin todella paljon.”

Festivaalin eniten odottamani yksittäinen kappale.

”Sen verran sivuun äskeisestä, että sanon tähän Ariel Pinkin Round & Round. On vaan yksinkertaisesti lähivuosien hienoimpia pop-kappaleita, toimii kuin Granlundin ilmaveivi.”

Mieluummin juon baarissa ylihintaista San Miguelia kuin olen tällä keikalla…

”Pulp tuntuu olevan monille kova juttu comebackeineen, mutta itse en ole ennen muinoinkaan lämmennyt orkesterille kovin paljoa, eikä vieläkään jaksa liiemmälti kiinnostaa. Eiköhän siinä välissä ehdi sopivasti yhdellä kalliilla Miguelilla käymään.”

Vinkki uudesta / vähemmän tunnetusta nimestä.

”Norjalais-puolalainen Kyst tuli nähtyä jossain showcasessa viime syksynä ja ainakin silloin bändi vakuutti sisäänpäin taipuvalla ja leijuvalla soundillaan, jota tuettiin livenä osuvin visuaalein.”

Mikä on festivaalin pahin päällekkäisyys aikatauluissa? Miten ratkaiset tilanteen?

”Itse asiassa tilanne ei ole ollenkaan niin paha kuin kuvittelin – paitsi sen osalta miten epäselvästi aikataulut on esitetty saitilla. Yksi selkeä ’miina’ kokonaisuudessa on: perjantainen Deerhunterin ja Explosions in the Skyn päällekkäisyys. Aion ratkaista sen menemällä katsomaan Deerhunteria ja pyrkimällä glass half full -tyyppiseen ajatteluun.”

Barcelonan ja Manchester Unitedin välinen Mestarien liigan loppuottelu pelataan festivaalilauantaina ns. primetime-aikaan. Mitä teet?

”Vaikka joskus saatankin mennä ’urheilu edellä’ vastaaviin tilanteisiin, niin tällä kertaa siitä ei ole pelkoa. Tulee olemaan lähinnä kiinnostavaa nähdä miten paikallinen jengi reagoi tilanteeseen. Onko keikoilla väljää? Ehtiikö kukaan kaatamaan baarissa kaljaa hanoista? Entä jos tulee tappio? Voi olla tosin, että ystäväni Sampo Axelsson intohimoisena Barca-miehenä yrittää vielä vaikuttaa päätökseeni jollain yleisellä paikalliskulttuurikulmalla ennen reissua, mutta yritän ainakin pysyä kannassani. Musa kiinnostaa.”

Emilia Mikkola, tuottaja,
Rock´n Roll Circus-festivaalit

www.rocknrollcircus.fi

Monettako kertaa olet menossa Primaveraan?

”Ensimmäistä! Itse asiassa olen menossa ekaa kertaa koskaan ulkomaille festareille. En ole työni takia koskaan pystynyt matkustamaan mihinkään kesäaikana.”

Kolme artistia / yhtyettä, joita et mistään hinnasta jätä näkemättä.

Pulp, Koska se on mun suuri nuoruuden suosikki ja Jarvis Cocker on superkiinnostava ja kuuma, toivon. The National. Harmitti, kun missasin Helsingissä ja diggaan uudesta levystä paljon. Girl Talk. Haluun bailaa.”

Festivaalin eniten odottamani yksittäinen kappale.

Pulpin Common people. Yksinkertaisesti vain täydellinen biisi.”
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mieluummin juon baarissa ylihintaista San Miguelia kuin olen tällä keikalla…

”Apua, oon tosi innoissani kaikesta. No, jos joku tähän kategoriaan pitää valita, niin James Blake. Se ei vaan lähe. Luultavasti kuitenkin meen kattoon ja toivon tietysti, että mielipiteeni muuttuu.”

Vinkki uudesta / vähemmän tunnetusta nimestä.

Cults. Kuulosti hyvältä jo ekalla kuuntelukerralla.”
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Festivaalin pahin päällekkäisyys aikatauluissa? Miten ratkaiset tilanteen?

”Näyttäisi siltä, että Caribou ja Interpol on ihan samaan aikaan. Menen katsomaan Interpolin, koska en ole ennen sitö nähnyt. Myös se harmittaa, että Girl Talk soittaa aamulla viideltä. Vaikea päätös tulee olemaan bailaaminen vs. nukkuminen.”

Barcelonan ja Manchester Unitedin välinen Mestarien liigan loppuottelu pelataan festivaalilauantaina ns. primetime-aikaan. Mitä teet?

”Luultavasti ihmettelen, kuinka sekaisin jengi voi mennä jalkapallosta. Harmittelen tietysti, jos matsin päällekkäisyys vaikuttaa keikkoihin. Jos pitäisi valita, niin kannustaisin ManU:a, koska Manchester on mun vanha kotikaupunki.”

Veera Nuutinen, toimittaja
(mm. Helsingin Sanomat)

Monettako kertaa olet menossa Primaveraan?

”Viidettä.”

Kolme artistia / yhtyettä, joita et mistään hinnasta jätä näkemättä.

”Odotan eniten Kurt Vile & The Violatorsin, Gang Gang Dancen ja Pulpin keikkoja. Kaikkia kolmea yhdistää se, että ne ovat paitsi suuria suosikkejani, myös ennennäkemättömiä ja lisäksi kovia liveyhtyeitä. Kurt Vilen hienoista kappaleista esimerkiksi On Tour on kuin tehty festareilla soitettavaksi, Gang Gang Dance pistää pystyyn psykedeeliset elektro-noise-folk-bileet ja Pulpin klassikkobiisien soidessa päälavan ympärillä on varmasti maailmojasyleilevä tunnelma.”

Festivaalin eniten odottamani yksittäinen kappale.

”Gang Gang Dance vetämässä Bebey/First Communionin. Olen jo etukäteen ajatellut biisiä eräänlaisena festarikiiman huipentuman.”
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mieluummin juon baarissa ylihintaista San Miguelia kuin olen tällä keikalla….

The Flaming Lips ei ole koskaan ollut mun juttuni (paitsi Jesus Shootin Heroin). Ei paljon haittaisi, vaikka bändi peruisi. Tilalle vaikka Eurooppaa kesällä kiertävä Jane’s Addiction, niin johan lähtis!”

Vinkki uudesta / vähemmän tunnetusta nimestä.

”Seuraan aika vähän kaikkein uusinta ja trendikkäintä musiikkia, helmet erottuvat vasta ajan kanssa. Primaverassa kannattaa ennemmin käydä katsomassa jotain lukuisista iäkkäämmistä kokoonpanoista, jotka soittavat pitkästä aikaa yhdessä. Vähemmän tunnetuista nimistä suosittelen ehdottomasti DNA:n Arto Lindsayta!”
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mikä on festivaalin pahin päällekkäisyys aikatauluissa? Miten ratkaiset tilanteen?

”No, Kurt Vile ja Gang Gang Dance soittavat päällekkäin. Kirjoitan festivaalin järjestäjille palautetta: voiko Kurt Vilen biiseihin muka kuvitella eläytyvänsä muuhun aikaan kuin iltapäivällä auringonpaisteessa? Ei voi! Gang Gang Dance taas on itseoikeutettu yöesiintyjä.”

Barcelonan ja Manchester Unitedin välinen Mestarien liigan loppuottelu pelataan festivaalilauantaina ns. primetime-aikaan. Mitä teet?

”Tämähän on ainoastaan positiivista. On siis mahdollista, että penkkiurheilijat jäävät koteihinsa ja meille musadiggareille on enemmän tilaa ja lyhyemmät jonot!”

Tom Riski, levy-yhtiö Solina Records

www.solinarecords.com

Monettako kertaa olet menossa Primaveraan?

”Neljäs kerta tänä vuonna putkeen ja loppua ei näköpiirissä vielä.”

Kolme artistia / yhtyettä, joita et mistään hinnasta jätä näkemättä.

”Voisin nimetä heti vaikka kymmenen, mutta siis jos kolme pitää valita, niin olkoon P.I.L., Pulp ja The Flaming Lips (plays Soft Bulletin).
Pulp edustanut mulle aina brittipoppia parhaimmillaan. Piste. P.I.L. on nyt vaan nähtävä, kyllä siihen tuntiin mahtuu monta hienoa biisiä. Ja Flaming Lipsin Soft Bulletin toimii mulle esimerkkinä täydellisestä albumikokonaisuudesta; levyn soundimaailma on vertaansa vailla, kiitos Dave Fridmannin, Mercury Revin entisen basistin, joka tuotti vuotta aiemmin 1998 oman ex-bändinsä klassikon Deserter’s Songsin. Ne molemmat ovat mulle top 10 -levyjä.”

Festivaalin eniten odottamani yksittäinen kappale.

”Pakko sanoa kaksi: P.I.L.:n This Is Not a Love Song…”
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
”…ja Suiciden Ghost Rider.”
http://www.youtube.com/watch?v=XGLJoXpKo4U

Mieluummin juon baarissa ylihintaista San Miguelia kuin olen tällä keikalla….

”Kyllä se varmaan Warpaint on, ei se vaan lähde.”

Vinkki uudesta / vähemmän tunnetusta nimestä.

”Olisiko El Quincho sellainen vähemmän tunnettu? El Quincho oli vuonna 2008 hulvaton ja on sitä kai vieläkin. Viimeksi se sai Suomi-porukan tanssimaan tai sitten vaikuttimena oli Estrella Damm. Mene ja tiedä.”

Festivaalin pahin päällekkäisyys aikatauluissa? Miten ratkaiset tilanteen?

”En mä näistä stressiä ota, muuten ei ehtisi muuta kuin murehtimaan. Siellä on helppo siirtyä lavalta toiselle, lyhyet välimatkat, ei ryysistä ja on siellä ennenkin rinnettä pitkin kieritty perille.”

Barcelonan ja Manchester Unitedin välinen Mestarien liigan mestaruusottelu pelataan festivaalilauantaina ns. primetime-aikaan. Mitä teet?

”Mercury Revin kautta PJ Harveyyn ja siinä välissä Gang Gang Dancea ja Money Markia, aurinkoa, olutta, vessajonoa, ruokaa, olutta jne.”

Tero-Petri Suovanen, muusikko, ”kirjoittaja”

Monettako kertaa olet menossa Primaveraan?

”Tämä on kolmas kerta. Paikalla on paljon bändejä, jotka olen nähnyt aikaisemminkin, mutta tilanne on Primaverassa ainutlaatuinen. On mahtavaa nähdä ja kuulla hyvillä soundeilla keskiyöllä suosikki-indiebändejä. Viime vuonnakin oli upea yhteinen tunnelma, kun yleisö lauloi ääneen Wilcon Impossible Germanyn kitarasooloa kuorossa ääneen. Edellisten kertojen huippuja ovat olleet myös Portishead ja Owen Pallett.”

Kolme artistia / yhtyettä, joita et mistään hinnasta jätä näkemättä.

Of Montreal. Eniten koko festivaalin ohjelmassa jännitän tämän surrealististisen fetistibändin keikkaa. PJ Harvey. Festivaalin voimakkain ja karsimaattisin artisti, joka on pitkästä aikaa tehnyt levyn, joka on täynnä kestäviä sävellyksiä. Animal Collective. Näin bändin Primaverassa vuonna 2008 ja tuntui kuin se olisi sadetanssisoundillaan ottanut koko planeetan valtaansa.”

Festivaalin eniten odottamani yksittäinen kappale.

”Ensimmäisenä tulee mieleen Suiciden Dream Baby Dream. Vangitsevan ahdistava tunnelma! Ei vaan, Mercury Revin Goddess on aHighway. Ei kun sittenkin Ariel Pinkin Menopause Man – tässä on hyvin paljon Primavera-tunnelmaa kuvaava esitys.”
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mieluummin juon baarissa ylihintaista San Miguelia, kun olen tällä keikalla…

”Koko aluehan on kalja-aluetta, joten mitäpä sitä baarissa notkumaan! Auditori-sali on paras paikka kuulla ja nähdä rauhallisia ja koskettavia artisteja, kun ylihypetetyt Pitchfork-bändit alkavat väsyttää. Tänä vuonna erityisesti Paris 1919 -albuminsa esittävä John Cale ja Sufjan Stevens tuonevat riutuneellä festarimielellä kyyneleen helposti poskelle. Jos Avi Buffalo ja Yuck jäävät hieman harmillisesti näkemättä näiden takia, pystynen nukkumaan yöni silti rauhassa.”

Vinkki uudesta / vähemmän tunnetusta nimestä, joka soittaa Primaverassa.

”Haluan ainakin kokea James Blaken minimalistista r’n’b:tä. Veikkaan, että Blaken riisutumpi musa saattaa olla kuin keidas erämaassa muiden bändien feedback-ryöppyjen jälkeen. Käynen katsomassa myös onko yhden mainion singlen tehnyt Cults hypensä arvoinen. Muuten mulla on kyllä aika klassikkosuosikit mielessä: The Flaming Lips, Belle & Sebastian, Ariel Pink ja Deerhunter – tuskin mikään näistä jää näkemättä.”

Festivaalin pahin päällekkäisyys aikatauluissa? Miten ratkaiset tilanteen?

”Voi olla, että Interpol, Twin Shadow ja Tune-Yards jäävät näkemättä. Paha silti sanoa, mitäpä sitä liikaa suunnittelemaan, ettei homma mene liian kontrolloiduksi. Ehdin jo tehdä tärkeimmät alleviivaukset listaan, mutta hävitin sen saman tien, ettei yöunet mene. Kyllähän tuolla maaninen ihminen ehtii lähteä lavalta toiselle, jos homma ei toimi. Etäisyydet ovat lyhyet. Vuonna 2008 mahtava British Sea Powerkin jäi näkemättä, kun jämähdin Public Enemyn keikalle. Ei harmita enää.”

Barcelonan ja Manchester Unitedin välinen Mestarien liigan loppuottelu pelataan festivaalilauantaina ns. primetime-aikaan. Mitä teet?

”Kaveri sanoi pari päivää sitten puhelimessa, että Suomi johtaa Venäjää jääkiekko-ottelussa toisen erän lopulla. Sanoin, että sittenhän peli on jo selvä, kun eikös eriä ole kaksi? Niitä on kuulemma kolme. Se mun urheilutietämyksestä… Mutta siis, maailmassa pitäisi tapahtua jotain todella poikkeuksellista, että jättäisin PJ Harveyn keikan väliin. Varsinkin, jos sattuisin olemaan Primavera-festivaaleilla samaan aikaan.”

Bonus!

Eikä tässä todellakaan kaikki, kuten täällä Nuorgamissa olemme jo tottuneet sanomaan. Pyysimme kaikkia haastaltavia laittamaan viisi Primavera Sound -aiheista kappaletta soittolistalle. Jotkut tarttuivat toimeen ja tässä yhteistyöllä toteutunut soittolista:

Primavera Sound 2011

Ps. Tämä oli tyhjentävä, mutta ei täydellinen. Kerro vielä sinun suosikkisi Primaveran tarjonnasta kommetteihin, jookos? Kiitos.