Mustaa ja keltaista – viisi suomenkielistä Wiz Khalifa-tulkintaa

Hei, ihan oikeasti. Missä vitussa on Palosaari?

Streetstyle.

Se on kiertoilmaisu, jolla räppäri kertoo versioivansa jonkun toisen kappaletta. YouTubesta löytyy runsaasti suomenkielisiä streetstyle-versioita jenkkiräppäreiden hiteistä. Suomeksi ovat kääntyneet esimerkiksi niin 50 Ccentin In Da Club kuin Nasin Made You Look.

Wiz Khalifan jättihitti Black And Yellow (2010) on osoittautunut poikkeuksellisen inspiroivaksi kappaleeksi. Nuorgam listaa viisi kovinta suomenkielistä Black And Yellow -tulkintaa.

5. Kimberland: Palosaari

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

”Jea, ah mikä boogie, Palosaari, Palosaari, Palosaari, Palosaari”, kysyy vaasalainen Kimberland kuin olisi Pohjanmaan Wiz Khalifa. Kuten arvata saattaa, Palosaari on kaupunginosa Vaasassa. Kaupunki on inspiroinut Kimberlandia myös toiseen kappaleeseen. Se on – yllätys, yllätys – Vaasa.

4. Veljenpojat: Isommin

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Lahtelaistrion versio yllättää. Useimpien Wiz Khalifa -versiointien kertosäkeet ovat niin uskollisia alkuperäiselle, että niissä tyydytään vain toistamaan kappaleen nimeä. Mutta Veljenpojat ei päästä itseään niin helpolla. Kokoonpano korvaa alkuperäisen hitin ”black and yellow” -hokeman toistamalla omaa nimeään. And that’s hip hop.

3. Kani: Leppävaara

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Kimberlandin version tavoin Kanin tulkinta on ylistyslaulu artistin kotiseudulle. Leppävaara on mitä luultavimmin ainoa kappale maailmassa, jossa mainitaan Espoossa sijaitseva Sellon kauppakeskus sekä Illuminati.

2. JaPe: Viinaa ja pilvee

http://www.youtube.com/watch?v=G_pueBIIio8

JaPen Black And Yellow -käännös on synkkä päihdepoliittinen kannanotto: ”Sä tiiät mitä se on, viinaa pilvee, viinaa pilvee, viinaa pilvee, viinaa pilvee.” JaPe riisuu alkuperäisen hitin kaikesta koreilusta. Se tekee kappaleesta poikkeuksellisen omaperäisen Wiz Khalifa -tulkinnan.

1. FP: Jypinkylä II

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mikä olisi vielä parempaa kuin Black And Yellow -versiointi, johon on lisätty särökitaraa? No, tietenkin särökitaralla vahvistettu versiointi, joka käsittelee urheilua.

Jyväskyläläisen FP:n Jypinkylä II kertoo kokoonpanon kotikaupungin urheilupiireistä. Kappale soi hetkellisesti SM-liigajoukkue Jypin kotiotteluissa, kunnes joku oivalsi sen kuulostavan Wiz Khalifalta.

Seura lopetti kappaleen soittamisen tekijänoikeudellisista syistä.

BONUS!

Viime aikojen sosiaalisen median hittejä on ollut Black and Yellow’n sotkeminen Arttu Wiskarin Mökkitiehen. Se kuulostaa tältä: