Nuorgamin tukipiste

Musiikista apua elämän ongelmiin

Pane maate, rakas lukija.

Pane maate, rakas lukija.

Nuorgamin ihmissuhde- ja elämänlaatupalstalla löydetään lauluista vastauksia lukijoiden huoliin ja mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Jättikö vaimo? Söikö koira ehkäisyvälineet juuri ennen h-hetkeä? Ihastuitko opettajaasi ja nyt et tiedä mitä tehdä? Ei haittaa, me ohjaamme kysymysten kanssa painivan oikeille jäljille.

Jatkossa voit jakaa huolesi ja murheesi Nuorgamin torilla lähettämälle ne tukipisteemme sähköpostiin: nuorgamintori@nrgm.fi. Vastaamme kysymyksiin joka perjantai.

Mutta nyt keskitymme tämän viikon kiperiin pulmatilanteisiin. Toivottavasti tukipisteemme vastaukset tyydyttävät.

Toinen nainen?

Tyttöystäväni väittää nähneensä, kun poistuin baarista toisen naisen kanssa. Miten saan hänet uskomaan, etten se ollut minä? Tai ainakin, että se oli ihan vaan kaveri? –Tomppa

Kuten kaikessa hyvässä poliittisessa viestinnässä, myös ihmissuhdeasioissa toisto ja yksinkertaisessa viestissä tinkimättömästi pysyminen ovat onnistumisen A ja O. Sinun tarvitsee vain kiistää tyttöystäväsi väitteet ehdottoman varmaeleisesti, ja tehdä näin aina asian noustessa esiin. Ajan kanssa myrsky kyllä laantuu. Sanot siis vain, ettet se ollut sinä. Jos et usko meitä, niin usko Shaggya:

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
Shaggy – It Wasn’t Me

Hajamielinen

Unohdan toistuvasti kaikkien perheenjäsenteni syntymäpäivät. Mikä avuksi? –Jarno Porista

Ei se mitään. Vain pikkusieluiset ryhtyvät kitisemään moisesta. Älä stressaa. He kuitenkin muistavat omat syntymäpäivänsä, ja toivottavasti osaavat joka tapauksessa ottaa niistä ilon irti, tähän malliin:

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
R. Kelly – Happy Birthday To Me

Sydänsuruja

Tulin juuri jätetyksi ja nyt sain tietää, että exälläni on jo uusi. Miten pääsen tästä koskaan yli? Ahdistaa ja vituttaa niin paljon. –Mirkka

Olemme vuosien tutkimustyön ja kokemuspohjaisen analyysin perusteella tulleet siihen tulokseen, että surumieliset kappaleet, hyvässä seurassa nautitut alkoholituotteet, ja kalenterin täyttäminen erilaisilla kulttuuririennoilla ovat paras kombinaatio toipumisen aikaansaamiseksi. Silti riutumisprosessi vie aikaa ja vaatii lukuisia itkuja ja muita tunteiden purkauksia. Suosittelemme myös pettymyksen purkamista niin sanottuihin tilityskappaleisiin, joissa voi käsitellä ahdinkoaan. Jos siis musiikin kirjoittaminen luonnistuu, soitin esiin ja tunteet ulos. Mallia voi ottaa vaikka Sokon suorituksesta:

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
Soko – I’ll Kill Her

Kuumottavia unelmia

Dear Ekit, olen viime aikoina alkanut ”unelmoida” muista miehistä ”silleen”. Mikä neuvoksi? – Vladimir

Hyvä Vlad – saammehan kutsua sinua Vladiksi? – oman seksuaalisuutensa löytäminen kestää joskus pitkään, mutta ei hätää! Emme elä keskiajalla, joten on enemmän kuin soveliasta unelmoida myös oman sukupuolensa edustajista. Seuraavaksi voit siirtää unelmat käytäntöön, ja alkaa elää täysipainoista elämää aikuisena, kypsänä ja seksuaalisesti tasapainoisena ihmisenä. Toivottavasti se antaa sinulle myös itsevarmuuden muuttaa joitakin asioita – kuten läpeensä idioottimaisia lakeja – elämässäsi.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
Missy Elliot – Get Your Freak On

Ei kakkaa, kiitos

Olen 18-vuotias tyttö Hämeestä. Poikaystäväni haluaisi tehdä minulle jotain, jota hän kutsuu ”hot karliksi”. Minusta se kuulostaa ällöltä ja pelottavalta, mutta en uskalla kieltäytyä, koska hän voi jättää minut. Mitä minun pitäisi tehdä?

Hämeen tyttö, pelkosi on hyvin yleinen nuorten keskuudessa. Nuorten naisten – ja miksei miestenkin – on kuitenkin erittäin tärkeää osata vetää raja siihen, mikä tuntuu itsestä hyvältä. Pojat oppivat joskus ”pornosta” hurjiakin juttuja, joilla he yrittävät kompensoida omaa epävarmuuttaan rakastajana. Sinun ei, toistamme ei, pidä suostua mihinkään, mitä et itse halua. Jos poikaystäväsi jättää sinut sen vuoksi, hän ei ole sinun arvoisesi eikä oikeasti välitä sinusta. Tässä henkistä tukea tilanteeseesi:

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
Hall & Oates – I Can’t Go for That (No Can Do)

Etkö löytänyt vastausta oman elämäsi pulmalliseen tilanteeseen? Kerro se Nuorgamin tukipisteelle, niin vastaamme kykyjemme ja musiikillisen asiantuntemuksemme rajoissa: nuorgamintori@nrgm.fi.