Nuorgamin tukipiste

Musiikista apua elämän ongelmiin, osa 2

Onko ongelmia? Nuorgamin tukipiste auttaa.

Onko ongelmia? Nuorgamin tukipiste auttaa.

Nuorgamin ihmissuhde- ja elämänlaatupalstalla löydetään lauluista vastauksia lukijoiden huoliin ja mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Jättikö tyttöystävä toisen naisen takia? Söikö lemmikkihamsteri ehkäisyvälineet juuri ennen h-hetkeä? Ihastuitko parhaan kaverisi serkun veljeen, etkä tiedä mitä tehdä?

Ei hätää, me ohjaamme oikeille jäljille.

Viime viikolla tukipisteen henkilökohtaiset palveluneuvojat jalkautuivat Lost In Music -tapahtuman yleisön avuksi, mutta nyt he palaavat verkkoon uusien kysymysten ja vastausten kera.

Voit jakaa huolesi ja murheesi Nuorgamin torilla lähettämälle ne tukipisteemme sähköpostiin: nuorgamintori@nrgm.fi.

Liikaa vimpaimia

Poikaystäväni pelaa koko ajan netissä jotan pelejä tai räplää älypuhelintaan, en saa häneltä enää ollenkaan huomiota. Tiedän, että olen hieman pyöristynyt suhteemme aikana, mutta olen silti ihan söpö, miten saisin hänet taas huomioimaan minut? – Liisa

Vika ei tietenkään ole ulkonäössäsi, mutta voi olla että miehesi on löytänyt teknologian ja ihmiskunnan välisen pyhän siteen tuottamat nautinnot ja on täten poistunut tavallisten kuolevaisten ja menneeseen haikailevien luddiittien keskuudesta. Ohjeemme onkin, että hanki itsellesi samat vimpaimet ja kohtaa hänet hänen omalla maaperällään, verkon syövereissä. Tulevaisuudessa me kaikki lakkaamme kuitenkin toimimasta fyysisessä maailmassa ja kehomme näivettyvät robottien pitäessä huolta vain oleellisimmista toiminnoista. Ole siis edelläkävijä ja aloita jo tänään itsesi siirtäminen universumin laajuiseen verkkoon, ennemmin tai myöhemmin se on kaikki mitä meistä jää jäljelle.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Juhlahumun jälkeen

Palasin bileistä jatkojen kautta kotiin, paidankauluksessani on huulipunaa ja haisen skumpalta. Nyt tyttöystäväni on vihainen. Miten saan hänet leppymään? – Mathias

Amerikkalainen r&b-artisti The-Dream on kappaleistaan päätellen joutunut lukuisia kertoja saman pulman eteen, joten hänen vinkkinsä voisivat auttaa. Olemme kuitenkin taipuvaisia uskomaan, että hänen neuvojaan parempi tie sopuun on pyytää anteeksi. Ei nainen nimittäin lepy meikkejä ostamalla tai muilla lahjoilla, vaikka tämä kaveri niin väittääkin:

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Paljaalla vai ei?

Dear Nuorgam, onko ilman kumia paneminen oikeasti niin vaarallista? En pelkää tulla isäksi, koska olen huippujäbä ja olisin ihan kurko faija, mutta mites ne taudit? Ei kai niitä ole Suomessa? – Jonne

Hyvä Jonne, et tainnut käydä terveystiedon tunneilla kovin ahkerasti kun olit koulussa? Vai oletko kenties vasta 15-vuotias? Joka tapauksessa ainoa ohjeemme sinulle on: käytä kumia, jo yhteiskunnan yleisen hyvän nimissä. Näin toimiminen on todettu tarpeelliseksi jo 1990-luvulla:

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Karkulainen

Sain juuri tietää tulevani isäksi ja olen paniikissa. Haluan karata maasta ja jättää avovaimoni ja tulevan lapsen oman onnensa nojaan. Ei minusta ole vielä isäksi, olen liian nuori! Kyllä niistä suku ja valtio huolen pitää. Vastuu pelottaa niin helvetisti. Olenko ihmishirviö, jos pakenen? – Jyri

Kuules Jyri, vedä syvään henkeä ja rauhoitu. Kaikki panikoivat tuossa tilanteessa, mutta se ei tarkoita, että kannattaisi tehdä mitään tyhmää ja harkitsematonta. Juo lasillinen jotain rentouttavaa ja kuuntele tämä Hank Williamsin kappale, ja mieti, haluaisitko kokea yhtä umpisurkean olotilan kuin laulun kertojalla on? Kysy itseltäsi, kannattaako hätiköidä, jos tulevaisuudestasi voi tulla näin karmiva?

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Etkö löytänyt vastausta oman elämäsi pulmalliseen tilanteeseen? Kerro se Nuorgamin tukipisteelle, niin vastaamme kykyjemme ja musiikillisen asiantuntemuksemme rajoissa: nuorgamintori@nrgm.fi.