Me rakastamme Suomea

Jaa, mekö ollaan oltu usein Suomessa keikalla?

Meneillään on taas yksi ”kaikkien aikojen keikkavuosista”. Suomeen on tänäkin vuonna virrannut tasaisella vauhdilla toinen toistaan mielenkiintoisempia ulkomaisia artisteja ja yhtyeitä. Festareilla, konserttitiloissa ja intiimeissä klubiolosuhteissa on nähty ensikertalaisia, harvoin nähtyjä, vanhoja tuttuja ja vanhoja, hyvinkin tuttuja Suomen-vieraita.

Tasaisin väliajoin, etenkin festareiden paljastaessa ohjelmistojaan, nousee puheeksi, kuinka jotkut yhtyeet tuntuvat keikkailevan aina Suomessa.

Sen innoittamana Nuorgam selvitti, mitkä ovat 2000-luvun eniten Suomessa keikkailleet ulkomaiset artistit ja yhtyeet?

Me rakastamme Suomea – 2000-luvulla eniten Suomessa esiintyneet ulkomaiset yhtyeet*

Sparzanza, 37 keikkaa
The Hellacopters, 34
The Bellrays, 32
W.A.S.P., 29
The Ark, 28
The Sounds, 27
Uriah Heep, 27
Mustasch, 27
Kent, 25
Danko Jones, 24
Looptroop Rockers, 24
Volbeat, 21
The Soundtrack of Our Lives, 20
Opeth, 20
Eva Dahlgren, 16
Weeping Willows, 15
In Flames, 14
Mew, 14
Motörhead, 13
Flogging Molly 13
The Hives, 13
Iron Maiden, 12
Deep Purple, 12
The Baseballs, 11
Graveyard, 11
Scorpions, 11

* Päivitetty tilanne 6.9.2011 klo 21:32. Lukemat perustuvat eri nettisaiteilta löytyneisiin tietoihin, joita on joissain tapauksissa yhdistelty ja uudelleenlaskettu. Kiitos, Janne F!

Sparzanza (päivitetty 6.9.2011) on siis eniten Suomessa 2000-luvulla keikkaillut ulkomainen yhtye. Voittoa voi pitää yllätyksenä. Mikä hiton Sparzanza?

Mutta myös W.A.S.P:n 29 esiintymistä maassamme vuosina 2004–11 voidaan pitää yllättävänä tilastotietona. Blackie Lawlessin kannattaisi kenties hommata kakkosasunto Suomesta.

Listalla näkyy vahvasti Ruotsi. Maan menestystä ei voi selittää pelkällä maantieteellä. Ruotsi myös tuottaa paljon erinomaista, suomalaisiin vetoavaa populaarimusiikkia. Norjalaisia, venäläisiä tai virolaisia, joille keikkailu maassamme olisi periaatteessa yhtä helppoa, listalla kun ei näy.

Tanskalaisia näkyy, nimittäin Mew ja Volbeat, joista jälkimmäisen suhteen on huomautettava kaikkien 21 keikan tapahtuneen viimeisen kolmen vuoden sisään. Tätä menoa yhtye on jo kahden vuoden päästä eniten Suomessa 2000-luvulla rampannut ulkomaalainen yhtye.

Vielä tiheämpään tahtiin oman tilastolukemansa takoi The Baseballs – 11 keikkaa noin vuodessa. Tosin siihen se taitaa jäädäkin.

Käytännön syistä selvityksestä jätettiin tarkoituksella pois esimerkiksi Haaparanta–Tornio-väliä ramppaavat pikkuyhtyeet ja omiin lukemiinsa yltävät ns. eurohumppa-artistit (Pandora, 66 keikkaa) ja keskityttiin ns. tunnettuihin nimiin.

Listamme ei ole tieteellisen tarkka; siinä on varmasti puutteita ja vääriä tietoja. Joku aktiivisesti Suomessa käynyt artisti tai yhtye saattaa puuttua jopa kokonaan.

Jos teillä on parempaa tietoa, kertokaa meille!