Alkuvuoden top 50

#48 Austin Lucas – countrypunk sai sähköiskun

Vanhojen punkkarien riveissä on tapahtunut joukkokatoa, kun moni jäärä on vaihtanut mekastamisen säyseämpään ilmaisuun. Akustisista punkeista yritettiin luoda jonkinlaista ilmiötäkin, mutta ainakaan toistaiseksi tyylisuunnan edustajat eivät ole onnistuneet luomaan kovinkaan montaa muistelemisen arvoista kappaletta.

Onneksi on olemassa poikkeuksiakin, kuten Austin Lucas, ääripunkia soittamalla uransa aloittanut Indianan Bloomingtonin kasvatti, joka on sisäistänyt syvän etelän countryperinteen suvereenisti.

Tämä lupsakka Suomen-ystävä on keskittynyt trubaduurina toimiessaan autenttiseen ja akustiseen ilmaisuun, mutta nyt kuuluu kummia: Lucasin 4. huhtikuuta ilmestyvän uutuusalbumin ensisingle Thunder Rail rokkaa vastustamattomasti pöristen.

Country on vaihtunut rujompaan rokkipaahtamiseen, jonka Lucasin herkät laulumelodiat kruunaavat. Odotukset 4. huhtikuuta ilmestyvää A New Home in the Old World -albumia kohtaan ovat taivaissa tämän pirteän yllätyksen johdosta. Helsingin Bar Loosessa artistia voi kuulla 14. toukokuuta.

Oheisessa Youtube-videossa kuullaan tulevan albumin hauras Sleep Well -kappale trubaduuriversiona.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Austin Lucas – Sleep Well (Tampereen Klubilla huhtikuussa 2010)