Alkuvuoden top 50

#46 Mikä v***n Arcade Fire?

Grammy-gaalassa on totuttu Emma-gaalan meininkiin. Eli siihen, että vuoden parhaan albumin palkinnon saa joku perussovinnainen ja yleissuosittu albumi – ei esimerkiksi indierockyhtyeen teemalevy.

Tänä vuonna Pohjois-Amerikan suurimman musiikkipalkintotapahtuman merkittävimmän kategorian vei kuitenkin yhtye, jota keskiverto amerikkalainen ei reaktioista päätellen tunne.

Kun ehdolla olivat hiphop- ja poptähdet Eminem, Katy Perry ja Lady Gaga sekä (uskokaa tai älkää, erittäin suosittu) countryfolkyhtye Lady Antebellum, niin moni ihmetteli, miten palkinnon voi voittaa ”joku Arcade Fire”. Joka on kaiken pahan lisäksi kanadalainen.

Arcade Firen The Suburbs on kuudestoista indielevymerkin julkaisema albumi, joka on noussut Yhdysvaltain listaykköseksi. Nyt luku on jo yhdeksäntoista, kun listaykkösiksi ovat yltäneet sen jälkeen myös Taylor Swiftin, Caken ja The Decemberistsin albumit.

Mutta mitäpä albumilistan ykkössijasta:  ”Mikä vitun Arcade Fire” -statusten ja -tweetien tulva paisui Grammy-gaalan jälkeen niin suureksi, että ilmiölle perustettiin jopa oma tumblr-bloginsa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Arcade Fire – The Suburbs