Alkuvuoden top 50

#30 Vielä on paluuyhtyeitä jäljellä!

Comeback-laarin pohja ammottaa. Sen tietää siitä, että paluun tekevien yhtyeiden ja artistien virta on viime vuosina ollut tyrehtymään päin, ja keikoille houkutellaan aiempaa epätoivoisempia viritelmiä – vai toivoiko joku ”The Doorsin” palaavan?

Onneksi laarin reunoilta on vielä saatu kauhottua hyvääkin ainesta. Tänä vuonna sitä ovat Neutral Milk Hotel ja Death From Above 1979 (kuvassa).

Jeff Mangumin johtama Neutral Milk Hotel teki 1990-luvun omaperäisintä lofi-indietä. Yhtye hajosi vuonna 1999 Mangumin hermoromahdukseen. Nyt miehen pää on taas kasassa, ja keikkoja takana jopa kaksi. Huhut kunnollisesta paluusta ovat velloneet koko kevään, ja mahla valuu pelkästä odottamisesta.

Vuonna 2006 hajonnut Death From Above 1979 oli meluisinta ja energisintä mitä Kanadan indiebuumi tuotti 2000-luvun alussa. Sen tiesi myös brassien ilopilleribändi CSS, jonka parhaassa kappaleessa nussitaan yhtyeen musiikin tahtiin.

DFA 1979:n paluukeikka SXSW-festivaaleilla päättyi lupaavasti kaaokseen ja ratsupoliisien saapumiseen paikalle.

Vuoden suurin comeback – sorry, System of a Down – on kuitenkin alkuperäiskokoonpanossaan palaava brittipopyhtye Pulp. Viimeksi Pulp esiintyi Suomessa Ruisrockissa vuonna 1996. Tauko on tehnyt yhtyeen arvostukselle hyvää.

http://www.youtube.com/watch?v=o5FOZMFhFh4

Neutral Milk Hotel – Two-headed Boy
http://www.youtube.com/watch?v=4XyJMN14JSU

Death from Above 1979 – Romantic Rights (live)
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Pulp – Acrylic Afternoons (live)