Alkuvuoden top 50

#28 Me ollaan nuoriso eli Hiphop MMXI

Alkuvuoden odotetuimpien hiphop-albumien joukkoon on mahtunut lähinnä karvaita pettymyksiä (Lupe Fiasco, CunninLynguists) tai päteviä perussuorituksia (Talib Kweli, Raekwon).

Kun monet suosikit – Cool Kids ja Deltron 3030 etunenässä – ovat vielä jatkaneet odotettujen suurteostensa julkaisun panttaamista, on keskimääräistä ovelamman hiphopin ystävän täytynyt kääntyä oudompien nimien puoleen.

Ja he ovat niin sanotusti toimittaneet.

Losangelesilaisen Odd Future Wolf Gang Kill Them All -kollektiivin (sano OFWGKTA vaan) 20-vuotias keulakuva Tyler ”The Creator” Okonme on nostattanut toukokuussa julkaistavaan Goblin-albumiinsa kohdistuvat odotukset taivaisiin erinomaisilla singleillään, joista Yonkersin video katsottiin ensimmäisen kuukauden aikana Youtubessa hulppeat 3,8 miljoonaa kertaa.

Kalifornian 19-vuotias Brandon ”Lil B” McCartney on puolestaan ihastuttanut ja vihastuttanut persoonallisella Angels Exodus -albumillaan. Kokeneemmista, mutta näillä leveysasteilla tuntemattomammista artisteista pisteet kerää 33-vuotias bostonilainen Corey ”Reks” Christie, jonka kuudes albumi R.E.K.S. (Rhythmatic Eternal King Supreme) haiskahtaa ehdalta kulttiklassikolta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Tyler the Creator – Yonkers

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Lil B – Motivation

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

R.E.K.S. – 25th Hour