Alkuvuoden top 50

#26 Suomi–Amerikka-seura – The National maaliskuussa Kulttuuritalolla

Newyorkilainen The National lunasti itselleen erityisen paikan suomalaisten musiikinystävien sydämissä jo vuonna 2008, kun vastaanotostaan yllättyneen oloinen yhtye hullaannutti Ruisrockin täyteen pakatun telttalavan sydämellisellä indierockillaan.

Jos Ruisrockissa koettiin innokkaat mutta ujohkot ensitreffit, joita seurasi uusi tapaaminen Ankkarockissa vuotta myöhemmin, niin tänä keväänä Suomen ja Nationalin suhde täydellistyi.

Kulttuuritalolla nähtiin kahtena maaliskuisena iltana äärimmäisen sympaattinen ja taitava yhtye, jonka ympärillä väreili sekä suuruuden että inhimillisyyden aura.

Dessnerin kitaristiveljekset Aaron ja Bryce nostivat eeppisen Fake Empiren lopussa soittimiensa kaulat ilmaan vailla häpeän häivääkään. Sen vastapainoksi ainaisen viininhuuruinen laulaja Matt Berninger onnistui sekoamaan kuvioissaan muutamaankin otteeseen.

Tunnelma oli taianomainen.

Seuraavan kerran National saapuu Suomeen ensi kesänä, jälleen Ruisrockin vieraaksi. Olkoon tuo kohtaaminen vielä kauniimpi ja kiihkeämpi.

Yksi festivaali-illan etukäteen kiinnostavimmista kappaleista on Think You Can Wait, The Visitor -ohjaaja Thomas McCarthyn ylistetyssä draamakomediassa Win Win soiva uunituore National-balladi.

http://www.youtube.com/watch?v=gQrR099xKeM

The National – England (Kulttuuritalolla 3.3.2011)

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

The National – Think You Can Wait