Alkuvuoden top 50

#11 PS22 – kyynikon koettelemus

On perusteltua väittää, että lapset ovat hirviöitä, mutta vain paatunein kyynikko on voinut vastustaa PS22:n vetovoimaa.

Supina newyorkilaisen Public School 22 -koulun monikulttuurisesta enkelikuorosta alkoi nelisen vuotta sitten, kun musiikinopettaja Gregg Breinberg alkoi jakaa videoita perustamansa kuoron esityksistä internetiin.

Sittemmin kuoro on esiintynyt muun muassa Tori Amosin, Kylie Minoguen, Neil Finnin (The Crowded House) ja Stevie Nicksin (Fleetwood Mac) kanssa sekä hoilottanut elektropopyhtye Passion Pitin Manners-albumilla.

Lopullisesti paikan indieyleisön sydämessä PS22 valtasi vuodenvaihteessa Youtube-treenivideoillaan, joilla se esittää muun muassa Ariel Pinkin, Phoenixin, Coldplayn, MGMT:n ja The Curen hittejä.

Juuri nyt kaikki rakastavat ”Peeässää”, mutta kuoron kaikkein kiitollisin fani lienee James Franco. Kiitos Oscar-gaalan huipentaneen Somewhere Over the Rainbow -esityksen, tilaisuus jää historiaan muistakin syistä kuin näyttelijän kokovartalokipsatun juontajasuorituksen johdosta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

PS22 – Lisztomania (Phoenix)

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

PS22 – Round and Round (Ariel Pink’s Haunted Graffiti)