Alkuvuoden top 50

#29 Josh T. Pearson nousi kuolleista

Joistakin levyistä kuulee jo ensimmäisen minuutin aikana, että ne ovat klassikoita. Lift to Experience -yhtyeen The Texas-Jerusalem Crossroads oli sellainen. Sen avauskappale These Are the Days (video alla) salpasi hengen.

Teksasilaisyhtyeen vuonna 2001 julkaisema tupla-albumi oli hätkähdyttävä matka ihmissielun syvimpiin syövereihin, kitaramyrskyjen säestämä teema-albumi uskosta ja ihmisyydestä. Ja tietenkin Teksasista.

Cocteau Twinsin Robin Guthrien ja Simon Raymonden tuottama albumi yhdisti My Bloody Valentinen pidättelemättömät äänivallit countryn ja folkin raastavaan asketismiin. Oli ainoastaan sopivaa, että se oli paitsi yhtyeen ensimmäinen, myös sen viimeinen albumi.

Lift to Experiencen hiivuttua yhtyeen laulaja Josh T. Pearson tuntui haihtuneen olemattomiin. Elonmerkkejä miehestä saatiin silloin tällöin: milloin hän julkaisi split-singlen Dirty Threen kanssa, milloin kävi laulamassa taustoja Bat for Lashesin albumilla.

Vuosikymmenen mittainen odotus palkittiin vihdoin tänä keväänä, kun ylimittaiset pulisonkinsa muhkeaan partaan vaihtanut Pearson palasi elävien kirjoihin Last of the Country Gentlemen -albumillaan. Pitkälti akustinen albumi koostuu noin 10-minuuttisista balladeista, jotka… no, kuunnelkaa itse.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Josh T. Pearson – Country Dumb

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Lift to Experience – These Are the Days

Lue Josh T. Pearsonin albumin arvio NRGM-kritiikeistä!