Nuorgamin joulukalenteri 2012

Luukku 10

Näin paljon Pää kiitä kiinnostaa olla joulukalenterissa.

Nuorgamin tämän vuoden joulukalenterissa yksi kirjoittaja päivässä esittelee kolme ylistyksen arvoista tämän vuoden albumia sekä halutessaan yhden tänä vuonna ilmestyneen kokoelman, reissuen tai ep:n. Tänään vuorossa Mervi Vuorela.

Master: The New Elite

Masterin uusimman levyn olisi pitänyt herättää siemensyöksyjä vanhan koulun death metal -fanien kalsareissa. Koska skenen portinvartijat eivät kuitenkaan hiiskuneet levystä sosiaalisessa mediassa, massat jäivät epätietoisiksi siitä, saako tätä nyt diggailla vai ei. No kyllä saa! The New Elite on juuri niin nopeaa, päällekäyvää ja rässäävää kuoloa, kuin Chicagon underground-puristeilta on totuttu kuulemaankin. Kitaraa ei ole opeteltu soittamaan liian hyvin (lue: progressiivisesti), rummuista ei ole tehty tykin kuuloisia eikä laulukaan tule kurkusta, vaan ison partaisen miehen palleasta. Näin elinvoimaiselta pitäisi kaikkien 80-luvulla perustettujen hevibändien yhä kuulostaa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Pää Kii: Pää Kii

Monien yhtyeiden olisi syytä pitää päänsä kiinni. Onneksi eräs kouvolalaissyntyinen punkkari (jonka nimi jätettäköön tässä ajan- ja tilanpuutteen vuoksi mainitsematta) ja hänen bändikaverinsa eivät totelleet omaa neuvoaan, vaan julkaisivat vuoden puhuttelevimman kotimaisen punkrock-levyn. Rikkaasti sovitettu, mukaansatempaavasti sävelletty ja pistävän nokkelasti sanoitettu albumi noteerattiin myös etelän median ulkopuolella, sillä Pää Kii on ehdolla vuoden 2012 Nordic Music Prize -palkinnon saajaksi. Aika hyvä saavutus bändiltä, jota tilanne ei luultavasti voisi vähempää kiinnostaa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Ride For Revenge: Under the Eye

On tapahtunut vääryys. Myöhäisestä julkaisuajankohdastaan johtuen Ride For Revengen kolmas albumi Under The Eye ei ehtinyt vuoden 2011 kriitikkoäänestyksiin. Vahinko on syytä ottaa takaisin viimeistään nyt, koska Under the Eye on törkyisintä, laahaavinta ja sadistisinta black metallia, jota Suomessa on koskaan tehty. Tällaiseen kvlt-tason primitiivisyyteen ei päästä corpse painteilla, teknisellä pätevyydellä eikä bandwagonin seuraamisella. Sen sijaan tarvitaan näkemystä, johon vain kostoa janoava ja demoneita kuhiseva mieli pystyy. Tehkää perässä jos pystytte, wannabet. Tosin ettehän te pysty.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Bonus! Mana Mana: Totuus palaa

Svart Records teki miehen työn ja uudelleenjulkaisi maamme kaikkien aikojen raskaimman, ahdistavimman ja pökerryttävimmän rock-debyytin. Nuff said?

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!