Kymmenen syytä rakastaa Bone Voyagea

BoneLogo

22 Pistepirkon P-K, Asko ja Espe perustivat vuonna 2005 Bone Voyage Recording Companyn. Yhtiön motto voisi yhtä hyvin olla Nuorgamin motto: ”We do what we like.” ”Teemme mitä haluamme.” Se on yksi syy, miksi rakastamme Bone Voyagea. Mutta ei ainoa.

Nuorgam rakastaa Bone Voyagea myös sen takia, että…

#1 … se saa ajattelemaan kesää, jäätelöä ja fillaroimista rannalle

#2 …jossa voi ottaa tarpeettomia riskejä vaativien urheilurientojen parissa

#3 …ja pullistella olemattomia lihaksia saman tai vastakkaisen sukupuolen edustajille

#4 …niin pitkälle syksyyn, että celsius hiipuu vain muutamaan asteeseen

#5 …ja pääskysetkin karkaavat lämpimämmille leveysasteille

#6 …jolloin voi taas pidellä sadetta kuistin keinutuolissa vällyn alla värjötellen ja kotipolttoista siemaillen

#7 …niin maan perusteellisesti, että ote todellisuudesta herpaantuu ja ympärillä alkaa näkyä aaveita

#8 …jolloin ei voi kuin paeta, päämäärättömästi yökausia harhaillen ja kuumehoureistaan naapurin tontilta lopulta heräten

#9 …yksi ainoa ajatus kallossa takoen: vettä, vettä, vettä, vettä

#10 …sitä paitsi minua ei voisi vähempää kiinnostaa, onko Tervomaa käynyt joessa uimassa, soittaako Vilkkumaa stereoita tai haluaako Vartiainen päästä yöllä hengestään. Mutta joka kerta, kun Mirel Wagner avaa suunsa ja alkaa näppäillä kitaraansa, sydämeni puristuu viilapenkin väliin, kyynelpussiin tulee ruuhka ja minun on vaikea hengittää. Miten niin vaatimaton ja minimalistinen kappale kuin No Hands voi olla niin järjettömän kaunis? Kipale on leikkisä kuin koiranpentu, söpö kuin yksivuotiaan hymyntäyteiset askeleet, surullinen kuin saavuttamaton rakkaus ja synkkä kuin tappajan mieli. Se on pörröisen nostalginen tunne, joka saa hetkeksi unohtamaan, että pehmeän turkin toisella puolella on uhrien karhea nahka. Tapahtui mitä tahansa, lyhyt muistikuva pyörällä ajamisesta hohkaa lämpimänä sydämen perukoilla, viimeiseen hengenvetoon saakka.

Bone Voyage Label Night Helsingin Korjaamolla lauantaina 5.10. klo 21. Lavalla 22 Pistepirkko, Talmud Beach ja Mushmouthed Talk. Liput ennakkoon 12 e, ovelta 14 e.