Kohti Monsters of Popia!

Kuusi ihmistä ja kappaletta Alan Braxen uran varrelta

Alan Braxe: Je voudrais manger une baguette.

Alan Braxe: Je voudrais manger une baguette.

Patonki maistuu viikonlopun Monsters of Popissa – enkä nyt viittaa Nuorgamin legendaariseen Giffaa hei! -eksperttiin Tomi ”Patonki” Palsaan, vaan festivaalin suurimpaan tähteen, lauantaina Tampereen Klubilla dj-keikan tekevään Ranskan ihmeeseen Alan Braxeen.

Keskiverto kaduntallaaja tuskin tuntee Braxea nimeltä, mutta todennäköisesti yllättää silloin tällöin itsensä hyräilemästä: ”Ooh, baby! I feel like music sounds better with you-uh!” Pienoislentokonevideostaan ja maailman svengaavimmasta bassokuviosta muistettu house-klassikko Music Sounds Better With You tanssitti viisitoista vuotta sitten koko maailmaa. Sen takana oli kolme Stardust-nimen taakse piiloutunutta ranskalaista, joista yksi oli Alan Braxe.

Nuorgam mehustaa torstaina Tampereen Klubilla ja Telakalla vietettävää Monsters of Pop -festivaalia tutustumalla kuuteen henkilöön Alan Braxen uran varrella. S’il vous plait!

#1 Fred Falke

Ranskalainen basisti, tuottaja ja dj. Alan Braxen pitkäikäisin yhteistyökumppani. Braxen ja Falken yhteissinglet Intro (video alla), Running, Palladium, Love Lost ja Rubicon ilmestyivät 2000-luvun alkupuolella Braxen Vulture Music -levymerkin kautta. Remiksejä kaksikko teki muun muassa Justicelle, Goldfrappille, Röyksoppille ja Kelisille. Yhteistyö päättyi vuonna 2008, jonka jälkeen Falke on ottanut askelia kohti valtavirtaa. Hän on työskennellyt tuottajana ja laulunkirjoittajana muun muassa Ellie Gouldingille ja Will Youngille sekä remiksannut Lana Del Reytä, Kety Perryä, Robyniä ja U2:sta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
Alan Braxe & Fred Falke – Intro

#2 Kris Menace

Saksalainen tuottaja, jonka Discopolis-hittisinglen Braxe lisensoi vuonna 2005 Vulture Music -levymerkilleen. Teki sen jälkeen muutaman vuoden tiivistä yhteistyötä Alan Braxen kanssa. Yhteissingle Lumberjack (video alla) ilmestyi vuonna 2007. Tehnyt musiikkia myös Fred Falken kanssa; single Fairlight ilmestyi vuonna 2007. Remixannut muun muassa Roisin Murphyä, LCD Soundsystemiä ja Robbie Williamsia.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
Alan Brace & Kris Menace – Lumberjack

#3 Romuald Louverjon

Ranskalainen laulaja, jonka kanssa Braxe muodosti lyhytikäiseksi jääneen The Paradise -nimisen duon. Sen ainoa single In Love With You (2003, video alla) on mahdollisesti maailman paras kappale, kuten jokainen järjissään oleva ihminen voi alla olevasta YouTube-upotuksesta päätellä. Romualdin ura The Paradisen ulkopuolella ei ole ottanut urjetakseen; yhtä singleä (I’ve Found, 2002) ja paria Kitsuné-kokoelmille poimittua kappaletta lukuun ottamatta miehen edesottamuksista ei ole paljonkaan tietoa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
The Paradise – In Love With You

#4 Thomas Bangalter

Julkaisi vuonna 1997 Braxen esikoissinglen Vertigon Roulé-levymerkillään. Perusti seuraavana vuonna Braxen ja Benjamin Diamondin kanssa lyhytaikaiseksi jääneen Stardust-projektin, jonka ainoasta singlestä Music Sounds Better With Yousta (1998, video alla) tuli yksi 1990-luvun menestyneimpiä elektronisen musiikin kappaleita. Senkin jälkeen on Bangalterilla mennyt ihan putkeen, muun muassa lupaavan Daft Punk -duon puolikkaana.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
Stardust – Music Sounds Better With You

#5 Benjamin Diamond

Stardust-trion kolmas jäsen ja mies, joka ääntä Music Sounds Better With Youlla kuullaan. Diamondilta on ilmestynyt 2000-luvulla kolme albumia sekä tukun singlejä, joista Braxe on remixannut muun muassa In Your Armsin (2000, video alla) ja Let’s Get High’n (2005).

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
Benjamin Diamond – In Your Arms

#6 Stephane Quême

Braxen serkku (Braxe on oikealta nimeltään Alain Quême), joka työskentelee nimellä DJ Falcon. Muodosti 2000-luvun alkupoulella Thomas Bangalterin kanssa Together-nimiesen duon, joka julkaisi singlet Together (video alla) ja So Much Love to Give. Vieraili myös Daft Punkin tuoreen Random Access Memories -albumin (2013) päätösraidalla Contact, mistä varmaan paukkuu ihan kivasta les gramexeja.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
Together – Together

Monsters of Pop Tampereen Klubilla ja Telakalla 19.–21.9.2013. Alan Braxe (dj set) esiintyy Klubilla la 21.9. klo 0.30. Lisätietoja festivaalin verkkosivuilta.