Kuukauden infografiikka

Kohti Pori Jazzia – Vesa-Matti Loirin vuosikymmenet

Vesa-Matti Loiri – joskus nauraa kuutamoon, joskus ei.

Vesa-Matti Loiri – joskus nauraa kuutamoon, joskus ei.

Suomen kulttuurielämää vuosikymmeniä rikastuttanut Vesa-Matti Loiri on kotimaisten taiteilijoiden piirissä ainoa laatuaan. Näyttelijänä ja muusikkona populaarin ja korkeakulttuurin rajalla suvereenisti hämmentävä Loiri on instituutio, jonka maneerit ja tyyli ovat tuttuja kaikille, piti niistä tai ei. Teatterilavojen, elokuvien, televisio-ohjelmien, konserttien ja äänilevyjen myötä taiteilija on piirtynyt suomalaisten mieliin niin kiinteästi, että lopulta hänen töistään on vaikea sanoa, mikä on roolia ja mikä Loiria.

Tulevana sunnuntaina Vesa-Matti Loiri nousee Kirjuriluoto Arenan lavalle yhdessä Loiri All Starsin kanssa päättäen tämän vuoden Pori Jazzin. Tutun kokoonpanonsa kanssa Loiri esittää tuotantoaan mittavan ja vaiheikkaan uransa varrelta. Viime vuonna 50-vuotistaiteilijajuhlaansa viettänyt maestro onkin ehtinyt uransa aikana yhtä jos toista. Siinä missä monet muut ovat vasta aloittaneet tai jo hiipuneet pois, on Loiri yhä täydessä vauhdissa.

Kuinka Pori Jazzin muut esiintyvät pärjäävät Loirille? Antaa infografiikan kertoa! Teksti Tuomo Yrttiahon, grafiikka Sami Niemisen.

Web