Kahdeksan Rollon ja Sister Blissin huippuhetkeä Faithlessin ulkopuolelta

Toinen heistä on Sister Bliss. Kumpikaan heistä ei ole Rollo.

Toinen heistä on Sister Bliss. Kumpikaan heistä ei ole Rollo.

Rowland ”Rollo” Armstrong ja Ayalah Bentovim eli Sister Bliss tunnetaan parhaiten Faithlessin kantavina voimina. Faithless lopetti virallisesti vuonna 2011, mutta sen jälkeen he ovat heittäneet jonkin verran dj-vetoisia keikkoja, joista yksi koetaan heinäkuun viimeisenä perjantaina Summer Sound -festivaaleilla Helsingissä. Yhtye joutui peruuttamaan kaksi edellistä esiintymistään Suomessa, joten edellisestä vierailusta on kulunut yli kymmenen vuotta.

Faithless on kuitenkin ollut vain osa kaksikon uraa. Tässä luotaus siihen, mitä he saivat huippuvuosinaan aikaan yhdessä tai erikseen Insomnian (1996), God Is a DJ:n (1998) ja We Come 1:n (2001) kaltaisten Faithless-megahittien lisäksi.

#1 Felix – Don’t You Want Me (1992)

Francis Wrightin eli Felixin uran kohokohta on yhä eittämätön tanssiklassikko ja ylsi brittilistan kärkipäähän peräti kolmeen eri otteeseen saavuttaen neljän vuoden sisään sijat 6, 10 ja 17. Alkuperäinen Don’t You Want Me oli instrumentaali, mutta Rollo ja Red Jerry -niminen tuottaja lisäsivät siihen laulun Jomandan Don’t You Want My Love -kappaleesta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#2 Sister Bliss – Can’t Get a Man, Can’t Get a Job (Life’s a Bitch!) (1994)

Sister Blissin läpimurtohitti on yllekirjoittaneen mielestä eräs kaikkien aikojen riemukkaimmista tanssiraidoista, joka pitäisi kuunnella aina, kun asiat eivät mene aivan suunnitellusti.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#3 Rollo Goes Mystic – Love Love Love Here I Come (1995)

Rollo ja Sister Bliss tekivät yhdessä muutamia pieniä brittihittejä nimillä Rollo Goes Mystic, Rollo Goes Spiritual ja Rollo Goes Camping. Pauline Taylorin laulama Love Love Love Here I Come on projektien tunnetuin biisi.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#4 Kristine W – One More Try (1996)

Rollo tuotti etenkin Yhdysvalloissa varsin menestyksekkään tanssiartisti Kristine W:n Land of the Living -albumin, jonka One More Try -singlestä tuli artistin toinen Billboardin Hot Dance Club Songs -listan ykkönen ja myös pieni poplistahitti. Sittemmin tanssilistan ykkösiä on kertynyt kaikkiaan 16.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#5 Huff & Puff – Help Me Make It (1996)

Rollon lukuisista aliaksista Huff and Puff on ollut yksi menestyksekkäimpiä. Deep house -hitti Help Me Make Itillä mukana olivat myös Sister Bliss sekä Ben Langmaid, joka tunnetaan nykyisin La Roux’n toisena jäsenenä ja biisintekijänä. Help Me Make It nousi Britannian top 40 -singlelistalle kahteen kertaan.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#6 Pet Shop Boys – For Your Own Good (1999)

Faithless oli Rollolle tietenkin 1990-luvun suurin menestys ja se avasi useita ovia. Samoihin aikoihin, kun hän tuotti siskonsa Didon No Angel -esikoisalbumia, hän mestaroi muutaman hyvin Faithlessiltä kuulostavan kappaleen Pet Shop Boysin Nightlife-albumille. Sanoitus puolestaan on tuttua Neil Tennantia.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#7 Sister Bliss feat. John Martyn – Deliver Me (2001)

Sister Bliss on saavuttanut omalla nimellään kolme top 40 -brittisingleä, joista tuorein on tämä vuonna 2009 menehtyneen lauluntekijälegenda John Martynin laulama trance-hitti. Martynille Deliver Me on ainoa listasingle, mutta albumilistalla hän on toki vieraillut monta kertaa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#8 Dido – White Flag (2003)

No Angel myi pitkälti toistakymmentä miljoonaa kappaletta, joten paineet Didon toista albumia kohtaan olivat suuret. Didon, Rollon ja hittinikkari Rick Nowelsin kirjoittama White Flag jopa ylitti odotukset raukealla kauneudellaan ja lienee Didon uran paras kappale. Life for Rent -albumia ostettiin lopulta lähes yhtä paljon kuin No Angelia.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Summer Sound -festarit Helsingin Messukeskuksessa 26.–28.7. Liput 55–99 euroa.