”Jos osaisin veistää, sinut ikuistaisin” – 5 upeinta tulkintaa Elton Johnin Your Songista

Ellie Goulding laulaa sinun laulusi.

Ellie Goulding laulaa sinun laulujasi.

Yksi brittilaulajatar Ellie Gouldingin suurimmista hiteistä on hänen coverversionsa Elton Johnin Your Songista. Gouldingin tulkinta kappaleesta julkaistiin singlenä hänen debyyttialbuminsa Bright Lightsin (2010) uusintapainokselta. Sen jälkeen kappaletta on kuultu Briteissä niin tavarataloketjun joulumainoksessa kuin prinssi Williamin ja Catherine Middletonin häissä.

Alkuperäinen Your Song löytyy Elton Johnin omaa nimeä kantavalta kakkosalbumilta, joka ilmestyi vuonna 1970. Kappale on Johnin säveltämä, sanoitus on peräisin hänen yhteistyökumppaninsa Bernie Taupinin kynästä. Kappale oli hitti myös Eltonin itsensä esittämänä. Se ylsi sinkkulistojen kärkikymmenikköön niin Yhdysvalloissa kuin Briteissäkin.

Goulding ei suinkaan ole ainoa artisti, joka on versioinut Elton Johnin hitin. Nuorgam listaa viisi upeinta tulkintaa Your Songista.

#5 Francis Goya: Your Song (1985)

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Belgialainen kitaristi Francis Goya tekee Your Songille ”goyat”. Hän vääntää sen herkkää tunnelmaa tavoittelevaksi hissimusiikiksi. Kappale löytyy muun muassa Goyan kitarainstrumentaaleja esittelevältä The Romantic Guitar of Francis Goya -kokoelmalta.

#4 The Streets: Your Song (2007)

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

The Streetsin Mike Skinner ei häpeile rajallista lauluääntään. Skinner kuulostaa mieheltä, joka kerjää vaimoltaan pääsyä pubikierrokselle. Siksi tulkinta on aidosti koskettava. Kappale on julkaistu alun perin BBC:n Radio 1 -kanavan 40-vuotispäivän kunniaksi tehdyllä coverkokoelmalla.

#3 Alwari Tuohitorvi: Sinun laulusi (1973)

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Alwari Tuohitorvi käsittelee Your Songia hellin ottein – rakkaudella.

#2 Sugar Minott: Your Song (2006)

http://www.youtube.com/watch?v=9_o92o23RiY

Jo edesmenneen jamaikalaisen Sugar Minottin käsissä Your Song kuulostaa siltä kuin sen voi kuvitellakin kuulostavan reggaeartistin versioimana. Upealta siis.

#1 Pate Mustajärvi: Sinun laulusi (1988)

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Popedan Pate Mustajärvi versioi kappaleen Lago Nero -sooloalbumilleen. Kun Mustajärvi laulaa ja jokainen saa sen tietää, tää laulu on sun, sen tunnetta täyteen laadin, se on rakkautta mun”, ei jää kysyttävää.

Ellie Goulding ja Charli XCX Tavastialla maanantaina 15. huhtikuuta.