Kohti Kuudetta Aistia!

Hiphopista minimalistiseen teknoon – viisi kovinta RoopeK-tuotantoa

Juuri esikoisalbuminsa julkaissut Euro Crack on Roope Kinnusen (vasemmalla) ajankohtaisin projekti.

Juuri esikoisalbuminsa julkaissut Euro Crack on Roope Kinnusen (vasemmalla) ajankohtaisin projekti.

Helsinkiläistuottaja RoopeK on lukemattomien artistinimien mies. Julkaisusta riippuen hän voi olla RPK, Koksu Koo, rrimöyk tai vaikka RRKK. Mutta kaikki noita julkaisuja yhdistää musiikillinen innovatiivisuus, joka tekee RoopeK:sta yhden Suomen kovimmista hiphop-tuottajista.

Hän on tuottaja niin Ceebrolisticsin klassikoiksi julistettujen ep-julkaisujen kuin Eevil Stöön viimevuotisen Fuck Vivaldi -albuminkin takana. Hänen viimeisin julkaisunsa on Julma-Henrin kanssa tehty Euro Crack -albumi.

Nuorgam listaa viisi kovinta RoopeK-tuotantoa.

5# Srkkpjt – Hä (Mitä aiot tehä) (2007)

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Aikoinaan Ceebrolisticsissa räpännyt, sittemmin musiikin tekemisen kokonaan lopettanut Hyzä on RoopeK:n serkku. Siksi heidän muodostamansa duon nimi oli luonnollisesti Serkkupojat. Myöhemmin kaksikko tiputti nimestään vokaalit pois. Hä (Mitä aiot tehä) on niitä kappaleita, jotka on tarkoitettu kuunneltavaksi sellaisella äänenvoimakkuudella, että naapuri ottaa yhteyttä isännöitsijän toimistoon.

4# Murmurecordings – Ihmemies (2000)

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

RoopeK:lta taipuvat myös niin sanotusti perinteiset räppitaustat. Tai no, Ihmemies kuulostaa pikemminkin epävireiseltä ja huojuvalta. Ceebrolisticsin ympärille rakentunut Murmurecordings teki Ihmemiehen kaltaisia kappaleita vuonna 2000, kun kotimainen hiphop otti vasta ensimmäisiä epävarmoja askeliaan suuren yleisön tietoisuuteen.

3# Eevil Stöö x Koksu Koo – Kumme kuollaan (2012)

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

RoopeK:n tuotanto tekee Eevil Stöön Fuck Vivaldista yhden viime vuosien kovimmista kotimaisista räppilevyistä. Musiikillisen kiinnostavuuden ansiosta albumi kestää kuuntelua, vaikka Eevil Stöön läpät lakkaisivatkin naurattamasta. Kumme kuollaan -kappaleen The X-Files -tunnelmiin ei voi olla rakastumatta.

2# Euro Crack – Pojat on hoodeilla (2013)

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Sanat eivät riitä. Pojat on hoodeilla pitää kuulla.

1# Ceebrolistics – Lohum (2005)

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Ceebrolistics otti suunnan minimalistiseen teknoon kokoonpanon joutsenlauluksi jääneellä Ö-ep:llä. Syystä tai toisesta Ceebrolisticsin albumi jäi satunnaisiksi tiedostoiksi RoopeK:n tietokoneelle.

RoopeK Kuudennessa Aistissa: KC/MD Mafia Adidas Originals Stagella perjantaina 5.7. ja Euro Crack sunnuntaina 7.7.