Nuorgam rukoilee – nämä artistit Suomeen

Heitä me odotamme, osa 4

Olkaa hyvä, neljäs osa 10-osaisesta ja päivittäin julkaistavasta juttusarjastamme, jossa esittelemme sata yhtyettä ja artistia, joiden ensimmäisestä Suomen-keikasta Nuorgamin torilla on tähän päivään asti saatu vain haaveilla.

#70 The Walkmen

Mikä? 2000-luvun alun garagerock-buumin aikana esiin noussut yhtye luo tunnelmaa maailmasta, jossa aika on pysähtynyt kello kolmeen uudenvuodenyönä.

Odotettu? Laajempaan tietoisuuteen yhtyeen nosti vuoden 2004 The Rat -hitti, joka on ollut rokkidiskojen vakiokamaa siitä lähtien.

Tuleeko? Viime vuosina yhtye on julkaissut uuden levyn tasaisesti kahden vuoden välein, joten ehkä ensi vuonna on taas aika.
http://youtu.be/2hKUJnMners

#69 Eminem

Kuka? Hiphopin suuri valkoinen toivo ja kaikkien aikojen myydyin räppäri.

Odotettu? Sitten 1990-luvun lopun.

Tuleeko? Mahdollista, mutta Eminem on nykyään perheellinen mies, joka kiertää harvakseltaan.
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#68 Sun Kil Moon

Mikä? Surumielisen americanan mestari Mark Kozelek kokosi yhtyeen 1990-luvulla ihastuttaneen Red House Paintersin raunioille tehdäkseen lisää surumielistä americanaa.

Odotettu? Red House Paintersin hajoaminen jätti monien sydämiin syvän haavan, jonka epätodennäköinen paraneminen alkoi heti Sun Kil Moonin Ghosts of The Great Highway -debyytin (2003) ilmestyessä.

Tuleeko? Tuskin. 2000-luvulla Kozelek on vieraillut Suomessa kahdesti, viimeeksi elokuussa. Nykyisin mies esiintyy lähinnä soolona, joten varsinaista Sun Kil Moonia tuskin nähdään lähivuosina, jos koskaan.
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#67 Rob Zombie

Mikä? Roskakauhuun erikoistunut elokuvaohjaaja, joka hankki musiikillista mainetta sarjakuvamaisesti tylyä vaihtoehtometallia juntanneen White Zombien ydinhahmona.

Odotettu? 1990-luvun loppupuolelta, kun herra Zombie ryhtyi menestyksekkäästi soolouralle ja White Zombie saatettiin virallisesti haudan lepoon.

Tuleeko? Tuskin, sillä uusimman albumin julkaisemisesta on jo kosolti aikaa, eikä Euroopan-kiertäminen tunnu muutenkaan kiinnostavan. Viime kesän keikka Sonisphere-festivaaleilla peruuntui viime tingassa.
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#66 Guillemots

Mikä? Fyfe Dangerfieldin johtama brittikvartetti, joka on kolmella albumillaan sekoitellut kaikkea kasarijytkeestä lattarirytmeihin ja sinfoniapoppiin.

Odotettu? Vuodesta 2006 saakka, jolloin toismaailmallinen esikoisalbumi Through the Windowpane kaatoi kriitikkoja kuin keiloja.

Tuleeko? Keikkailevat ahkerasti ja käväisivät syyskuun lopussa Tukholmassakin, joten miksipä ei jonakin kauniina päivänä.
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#65 Sunset Rubdown

Mikä? Alun perin Spencer Krugin sooloprojekti, joka on paisunut viisihenkiseksi indiejyräksi.

Odotettu? Siitä asti, kun Wolf Parade ja Handsome Furs alkoivat ravata Suomessa.

Tuleeko? Kun asiaa kysyttiin Krugilta syyskuussa Helsingissä, mies näytti erittäin vaivaantuneelta.
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#64 Noel Gallagher’s High Flying Birds

Mikä? Oasiksen karvapääveljeksistä fiksumpi ja lahjakkaampi uuden bändinsä kera.

Odotettu? Niin kauan kuin Oasis on ollut olemassa. Bändin ainoalla Suomen-keikalla Ruisrockissa Noelia ei nähty, koska veljekset olivat riidoissa.

Tuleeko? Se olisi sen verran laiha lohtu, että ihan varmasti.
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#63 Okkervil River

Mikä? Yli kymmenen vuoden ajan tunteellista folkrockia esittänyt yhtye Teksasin Austinista.

Odotettu? Kolmosalbumi Black Sheep Boy (2005) loi Okkervil Riverille nostetta myös Euroopassa, ja sen jälkeen kiertueet vanhalla mantereella ovat olleet yleisempiä.

Tuleeko? Ehkä vielä joskus, mutta ainakaan uuden I Am Very Far -levyn tiimoilta järjestettävä Euroopan-kiertue ei tänne ulotukaan. Orkesterin ex-jäsen Jonathan Meiburg kävi hiljattain Suomessa Shearwater-yhtyeensä kanssa.
http://youtu.be/1Uyel9EMFlI

#62 Mount Eerie

Mikä? Erakkofolkkari Phil Elverumin tuorein, black-metallin ja friikkifolkin sisäänpäinkääntyneitä tunnelmia yhdistelevä projekti.

Odotettu? 1990-luvun lopusta asti, jolloin Mount Eerietä edeltänyt The Microphones perustettiin.

Tuleeko? Kiertää enimmäkseen Yhdysvalloissa, joten näillä näkymin epätodennäköistä.
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#61 British Sea Power

Mikä? Englantilainen eksentrikkosakki, jonka suurieleinen kitaravetoinen taidepop vilisee historiallisia ja luonnontieteellisiä viitteitä.

Odotettu? Jo kehutun esikoislevyn The Decline of British Sea Powerin (2003) aikaan huhuttiin kummallisesta yhtyeestä, jolla oli tapana esiintyä lavalla lehvästöjen ja täytettyjen eläimien seassa.

Tuleeko? Herätys promoottorit! Erikoisia ja mieluiten ulkoilmassa tapahtuvia konsertteja rakastava yhtye tulee varmasti, jos heille buukkaa keikan vaikkapa Suomenlinnaan tai Seurasaareen.
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!