Finaaliin asti! Porin Ässä Jussi Lehtisalo lataa tykimmin

lehtisalo_01

Jussi Lehtisalo hyppää popklassikoiden kimppuun. (Kuva: Harri Joensuu)

Jokainen KIDSing-osallistujakin tietää, että Suomen Porista tulevat Dingo, ja Mamba.

Mikä äärettömän paljon tärkeämpää, sieltä tulevat myös Porin Ässät -jääkiekkojoukkue ja paikallisen musiikkiskenen suuren suuren miehen Jussi Lehtisalon luotsaamat miljoona hienoa yhtyettä, joista Rättö ja Lehtisalo -kokoonpano vei ykköstilan Nuorgamin listatessa toissa kesänä 2000-luvun musiikilliset nerot.

Koska tähdet ovat nyt asettuneet sellaiseen muotoon, että Porin Ässät on toista kertaa lähes 20 vuoteen SM-liigan finaaleissa tavoittelemassa ensimmäistä kultaansa sitten vuoden 1978, katsoimme velvollisuudeksemme juhlistaa sitä jotenkin.

Jussi Lehtisalo on tutkitusti porilainen popnero, joten pyysimme häntä valitsemaan juhlan kunniaksi Popklassikot-sarjastamme suosikkinsa vuosien 1976 ja 1998 väliltä.

Mutta eihän se vielä riittänyt. Niinpä teimme ainoan teon, joka tässä tilanteessa on mahdollinen. Puimme Lehtisalon jääkiekkovarusteisiin ja lähetimme porilaisen huippuvalokuvaaja Harri Joensuun kuvaamaan hänet.

Et voilà! (Voitte kiittää meitä myöhemmin.)

Mudhoney – Touch Me I’m Sick

”Kiteyttää itselleni mielenkiintoisen aikakauden 1990-luvun alkupuolelta – ainakin ulkomusiikillisesti. Superfuzz Bigmuff -levyn kansi suorastaan pakotti laittamaan helminauhat kaulaan ja kasvattamaan olkapäille ulottuvan tukan. Kappale summaa ajan hengen ja vallitsevan asenteen viehättävästi.”

lehtisalo_05

Suicide – Ghost Rider

”Läkähdyttävän intensiivistä ja svengaavaa tykitystä, jossa jokaisella äänellä tuntuu olevan lataus ja tilaus. Tämä on oivaltavaa pelkistystä ja merkillistä menoa.”

Jane’s Addiction – Been Caught Stealing

”Jane’s Addiction oli 1980- ja 1990-lukujen taitteessa häiriintyneillä vokaaleilla ja omalaatuisella meiningillä varustettu persoonallinen populaarimusiikin ilmiö. Kappale on singlebiisi, joka jää itselleni selvästi eeppisempien Three Days– ja Then She Did -mestariteosten varjoon.”

lehtisalo_02

The Minutemen – Corona

”The Minutemenin albumi Double Nickels On the Dime on punkin eittämätön klassikko. Ajan hammas saattaa järsiä osan sen terästä, mutta näin Mike Watt & The Missingmenin keikan vuonna 2011 ja meno on edelleen huikeaa!”

lehtisalo_03

Spiritualized – I Think I’m In Love

”Spiritualizedin ja sitä edeltävän Spacemen 3:n vaikutus oli vääjämätön porilaiseen marginaalikulttuuriin. Diggailu ei valunut brittipop-puolelle, vaan säilytti majesteetilliset mittansa; seurasimme lähinnä Jason Piercen tekemisiä. Huikealta Ladies & Gentlemen We Are Floating In Space -albumilta löytyvä kappale oli selkeästi yhden aikakauden loppu.”

Monster Magnet – Negasonic Teenage Warhead

”Olisi vaikeaa yrittää kieltää, että Dopes to Infinity -albumi oli klassikko jo ilmestyessään. Vahva ja jämäkkä soundi yhdistettynä space rock -efekteihin ja koukuttaviin rocksävellyksiin innosti kummasti.”

lehtisalo_04

Porin Ässät aloittavat SM-liigan finaalit Tapparaa vastaan maanantaina 15.4. klo 18.30 Hakametsän hallissa Tampereella. (Nelonen, 18.30.)