Featuring Kuka Kumma?

Arvaa kuka!

Muistatteko armaat lukijat ajan, jolloin lähes jokaiselle hiphop- ja r&b-hitille tuupattiin vierailija laulamaan kertosäettä? Jos isoja tähtiä ei ollut saatavilla, napattiin joku pienempi ja joskus jopa täysin obskuuri laulaja hoitamaan homma – pääasia, että esittäjän nimen perään tuli sana ”featuring”.

Se oli hienoa aikaa se. Ja tässä on kahdeksan USA:n Hot 100 -listan top ten -hitillä muutaman rivin luikauttanutta artistia, joista emme ole sittemmin juuri kuulleet. Järjestys on valittu tieteellisen subjektiivisesti suhteuttamalla laulajan tuntemattomuus biisin hittistatukseen eli mitä pienempi sijoitus, sitä suurempi oli hitti.

#8 Tammy Ruggeri

Bad Boy Familyn jäsen Tammy Ruggeri äänteli muutaman säkeen P. Diddyn I Need a Girl Part 2 -hitillä (2002), mutta häntä ei ole koskaan kuultu Bad Boy -yhteyksien ulkopuolella eikä hän ole myöskään julkaissut omaa albumia. Jäi myös epäselväksi, esiintyykö Ruggeri mainitun biisin videolla. Mutta kyllä hän sillä kappaleella laulaa, kuunnelkaa vaikka!

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#7 Lea

Räppäri Lil’ Flip tarvitsi toisen hittialbuminsa Sunshine-kappaleelle (2004) jonkun naisen laulamaan kertosäkeen. Mutta miksi juuri queensiläinen never heard -typy Lea, kun samaan tehtävään olisi todennäköisesti saanut melkein kenet tahansa?

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#6 Mike Shorey

Fabolousin kaveri Mike Shorey ei ole kai koskaan julkaissut mitään ikiomaa, mutta lauloi yhdessä Lil’ Mon kanssa Fabolousin Can’t Let You Go -biisin (2003) hookin. Duetto toimii itse asiassa todella hyvin, joten iso käsi heille. Lil’ Mo puolestaan oli 2000-luvun alussa monen räppärin luottofeattaaja.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#5 Matthew Santos

Muistamme hänet Lupe Fiascon Superstar-kappaleen (2007) kertosäkeestä. Tarkempi tutkiminen osoittaa, että r&b-piirien ulkopuolelta loikannut Santos oli mukana myös Fiascon Shining Down -sinkulla – ihan vain koska kuuluu Fiascon levy-yhtiön artistikatraaseen. Herra on julkaissut useammankin sooloalbumin, mutta ilman minkäänlaista menestystä. Tuoreimman levyn nimi on osuvasti Quickly Disappearing.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#4 Nayer

Pitbull, tuo Miamin pehmeä paketti popkansalle, saavutti uransa suurimman hitin Give Me Everythingin hallittua lähes kaikkia listoja puolitoista vuotta sitten. Esittäjäkasaan on merkitty myös Nayer, jonka bongaaminen itse kappaleelta voi Tammy Ruggerin tapaan ensi kuulemalta olla haasteellista. Tässä tapauksessa videosta todellakin on hyötyä. Mutta mutta, Nayerin oma Suave (Kiss Me) -single ylsi Wikipedian mukaan peräti viidenneksi Slovakian singlelistalla.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#3 Lauren Bennett

Sekalaisesta Paradiso Girlsistä ”tuttu” brittilaulajatar Lauren Bennett kiinnitettiin jostain syystä LMFAO:n Party Rock Anthemille (2011), josta tuli eräs vuosituhannen suurimpia hittejä. Hänen roolinsa biisillä on hieman samanlainen kuin Nayerin Give Me Everythingillä, eli pieni. Mutta siitä rohkaistuneena Bennett pukkasi ilmoille I Wish I Wish -soolosinglen. Toivoaan ei kannata koskaan menettää!

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#2 Rikrok ja Rayvon

Shaggy on nero, senhän me tiedämme. Hänen Hotshot-jättimenestysalbumillaan (2000) äänteli kaksi lähes täysin ilman omaa menestystä jäänyttä ukkelia. Angelin kertosäkeen luikautti Rayvon, joka itse asiassa lauloi ilman krediittiä Mr. Loverloverin laariin jo In the Summertime -hitillä (1995). Ricardo ”Rikrok” Ducentin näkyvyys ja kuuluvuus listoilla tai ylipäätään juuri missään jäi It Wasn’t Men varaan. Ja voi pojat mikä klassikko se onkaan!

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#1 L.V.

Larry Sanders eli L.V. oli hetken kaikkien huulilla laulettuaan Coolion Gangsta’s Paradise -jättihitin (1995) kertosäkeen, mutta muffinssi sille, joka osaa nimetä toisen hänen laulamansa kappaleen. Throw Your Hands Up toki ylsi brittilistalle, mutta vain, koska singlen toiseksi a-puoleksi keksittiin laittaa L.V.:n sooloversio Gangsta’s Paradisesta. Täten julistamme L.V.:n tuntemattomimmaksi jääneeksi artistiksi, joka on saanut patsastella viikkotolkulla listojen kärjessä. Nuorgam arvostaa!

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!