Pressaehdokas ja pop

Eva Biaudet

Mä lähden nyt karaokeen vetämään me olemme maailmaa.

Nuorgamin Pressaehdokas ja pop -juttusarjassa presidenttiehdokkaat vastaavat kiperiin musiikkiaiheisiin small talk -kysymyksiin.

Viimeisenä vastausvuoroon astelee RKP:n Eva Biaudet. Loppukommentit luo viimeistä kertaa Nuorgamin poliittinen analysaattori, Kaasuputki-blogin Jami Järvinen. Sarja päättyy tähän.

Mitä kappaletta olet kuunnellut eniten elämäsi aikana?

”Ei ole yksittäistä kappaletta.”

Minkä kappaleen laulat todennäköisimmin karaokebaarissa?

We Are The World.”

Mikä bändi tai artisti tekee maailman parasta musiikkia juuri nyt?

Adele.

Kuka on suosikkibeatlesi ja miksi?

Paul McCartney, koska hän on mestari tekemään melodioita.”

Kuinka iso on levykokoelmasi?

”Noin 200 levyä.”

Millä kappaleella tahtoisit avata ensimmäiset Linnan juhlasi?

”Nyt tanssimusiikin aloittaa Johann Strauss nuoremman valssi Tonava kaunoinen ja Georg Malmstenin Leila-valssi. Pidän näistä molemmista. Strauss eli Wienissä, yhdessä lempikaupungeistani, jossa asuin perheeni kanssa kolme vuotta. Georg Malmsten on yksi maamme tunnetuimmista 1900-luvun säveltäjistä, laulajista ja muusikoista, joka oli kotoisin Helsingistä, kotikaupungistani. Mutta Linnan juhlissa soi hyvin monipuolinen musiikki. Viimeksi tanssimme  muun muassa Michael Jacksonin Bad-kappaleen.”

Mikä laulu kuvaa parhaiten Suomea / suomalaisuutta juuri nyt?

Hectorin (tai Samuli Edelmannin ja Jipun tulkinta) Jos sä tahdot niin.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Oletko koskaan soittanut tai halunnut soittaa yhtyeessä?

”En valitettavasti osaa.”

U2-yhtyeen City of Blinding Lights -kappale oli vahvasti esillä Barack Obaman vaalikampanjassa 2008. Mikä kappale on tai minkä kappaleen haluaisit olevan sinun vaalikampanjasi tunnusbiisi?

John Farnhamin You’re The Voice.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Bonus: Voiko kitaraa soittamalla parantaa maailmaa?

”Monet kappaleet ovat yhdistäneet ihmisiä ja tunteita. Musiikki antaa meille iloa ja muistoja. Monet elämykset liittyvät musiikkiin. Eli kyllä maailmaa voi parantaa myös kitaraa soittamalla.”

”Kuunnelluinta kappaletta ei nimetä, mutta aivan taatusti sen esittää Michael Jackson. Eva Biaudet fanittaa Macalay Culkinin edesmennyttä salarakasta melkoisella sykkeellä. Onko tämä nyt sitä suvaitsevaisuutta? Jacko oli yhden hengen etninen vähemmistö.

Biaudet sanoo Samulin ja Jipun dueton kuvaavan suomalaisuutta. Onko tämä nyt sitä vihapuhetta? Miksi hän halveksii Suomea? Kiehtovaa on myös Straussin ja Malmstenin nostaminen vain, koska kyseessä ovat naapurinpojat. Onneksi Biaudet ei ole käynyt Porissa.”