Ennakkokuuntelussa: Burning Hearts – Extinctions

Nehän ne hattupaiset!

Onko tutun näköinen kuva? No, mutta nehän on ne turkulaiset, Jessika Rapo ja Henry Ojala eli Burning Hearts, meidän Kaikki huomisen bändit -juttusarjastamme!

Samat, jotka esiintyvät loisteliaasti Tampereen YO-talon Ilta Nuorgamin kanssa -tapahtumassamme. Kyllä, he ovat taas täällä. Niin paljon me heitä rakastamme.

Nuorgam ylpeänä esittää, ennakkokuuntelussa Burning Heartsin erinomainen Extinctions-albumi. 1. helmikuuta ilmestyvän albumin kappaleet meille esittelee Jessika Rapo.

ENNAKKOKUUNTELU ON LOPPUNUT! MENKÄÄ HYVÄT IHMISET JA OSTAKAA TÄMÄ LEVY!

On the Last Day of the Decade

”Tästä kappaleesta levyn teema sai alkunsa. Se syntyi uudenvuodenaattona, radiosta kuullun suru-uutisen jälkeen. Tein vielä sanoituksia, kun ekat juhlavieraat soittivat ovikelloa. Alkuperäinen versio biisistä oli tosi erilainen, ja vähän vaikea saada toimimaan, kunnes keksittiin käyttää pelkkää outroa.”

Into the Wilderness

Timothyn elämä päättyi Alaskan puuttomilla, ikiroudan peittämillä vuoristorinteillä, mutta hänen tarinansa inspiroi meitä. Oikean rytmiikan löytäminen oli tämän kappaleen salaisuus. Niin, ja onneksi biisin nimeksi ei tullutkaan Sleeping Under the Same Stars as Timothy.”

Modern Times

”Olemme itsekin tästä biisistä vielä vähän hämillään, ja hymyilyttää myös, koska sitä oli kovin hauska tehdä. Se kertoo elämän haavoittuvaisuudesta, ja myös siitä, että ihmisen toiminnan takia dodoja ei enää ole. Mun suosikkiraitoja!”

Love and Dissonance

”On ylistys sekä äänitaiteilija Delia Derbyshirelle että Broadcastin Trish Keenanille. Trishin äkillinen sairastuminen ja poismeno kosketti ja säikäytti jollain ihmeellisellä tavalla. Ehkä siksi, että näen meidän elämässä ja musisoinnissa yhtäläisyyksiä. Asiat voivat niin nopeasti muuttua elämässä.”

The Swallows

”Studion siirtäminen maaseudulle oli onnenpotku inspiraatiolle, ja tämä biisi oli ensimmäisiä joka syntyi Monäsin kylässä, paikassa jossa viihdytään äärimmäisen hyvin. Saunan lämmetessä ehtii lisätä stemmoja tai äänittää bongoja… Extinctionsilla Swallows soi kuulaammin kuin ep:llä, ja me tykätään siitä.”

Burn Burn Burn

”Voisin kuvitella, että myös Burn-sana tuli mieleen saunan lämmöstä, vaikkakin biisi kertoo selviytymisestä. Tausta syntyi tosi nopeasti: Henry rummuissa, minä Philicorda-uruissa (jolla suurin osa biiseistä on sävelletty). Tuo liveäänitys jäi sitten biisin pohjaksi, ja meillä oli heti aika vahva näkemys siitä, minkälaista soundia oltiin hakemassa.”

Trade Winds

Trade Winds on planetaarisille tuulille ja maantieteellisille koordinaateille omistettu biisi, joka kertoo eksyksissä olemisesta ja halusta tulla löydetyksi. Se on myös levyn vanhin biisi ja varmasti siksi sellainen vaikeampi tapaus sovittaa. Uusia ideoita oli liiankin paljon jossain vaiheessa, mutta päädyttiin kuitenkin käyttämään niitä ensimmäisiä.”

The Beast

”Lestadiolaisseudulla Pohjanmaan Luodossa ammuttiin karhu, joka oli innostuneiden metsästäjien mukaan ’liikkunut liian lähellä kyläkoulua’. Tämä tapaus inspiroi vahvasti tekstiä. Itse kuulen näin jälkeinpäin myös vahvat Suzanne Vega -vaikutukset.”

Deep Waters

”Henry äänitti vielä näitä kitarajuttuja, kun suurin osa biiseistä oli jo melkein lähtenyt masterointiin, ja Jori oli myös mukana luomassa oikeeta tunnelmaa kappaleeseen ihan viime metreillä. Mä olen vaan tosi onnellinen siitä, että tämä tarina pääsi levylle.”

Burning Heartsin Extinctions julkaistaan 1. helmikuuta.