Ennakkokuuntelussa: Baxter Stockman

Möykkää yllättävän herkällä otteella

Baxter Stockman – möykkää herkällä otteella.

Baxter Stockman perustettiin vuonna 2006 soittamaan kovaäänistä, väkivaltaista ja riipivää noiserockia. Bändin keikat ovat saaneet osakseen ansaitun haltioitunutta huomiota ja se on kotonaan niin raskaampaan rockiin kuin puhtaaseen noiseenkin keskittyvissä iltamissa. Baxter Stockman on löytänyt näiden asioiden leikkauspisteen. Levylläkin vierailee Pentti Dassum noise-projekti Umpion lipun alla.

Nuorgam tarjoaa Baxter Stockmanin 28. maaliskuuta julkaistavan levyn ennakkokuuntelun. Levyn julkaisee Jussi Lehtisalon pyörittämä Ektro Records ja vinyylin julkaisuun osallistuu Kult of Nihilow.

Kysymyksiin vastasi rumpali Max.

Millä tavalla Baxter Stockman -bändi tuhoaisi viemärirotat ja Teinimutanttikilpikonnat?

”Meillä ei ole kaimamme tapaan tällaisia tuhoamispyrkimyksiä. Sitä paitsi eikös TNMT-tuotantopuoli ole hoitanut ton kilpikonnien tuhoamisen aika tehokkaasti, sen verran ankeen näköisiä nää viime vuosien animaatiot ovat olleet.”

Oliko sinulla lemppari-Turtlea? Miksi pidit juuri siitä?

”Michelangelo oli hauska jätkä ja NUNTSAT siisti ase.”

Kuka voittaisi tappelun kylän raitilla: Baxter Stockman, FUN, Big Black vai Melvins?

”Tappeluun ei tällaisessa kohtaamisessa olisi syytä ryhtyä. Muistaakseni FUNin Riku mainosti jotain meidän yhteistä Lepiskeikkaa, että ’FUN: kuin Jesus Lizard mutta huonompi. Baxter Stockman: kuin Rapeman mutta huonompi.’ Etten sanoisi osuvasti!”

Jos ette olisi hullu kärpässilmäinen tiedemies, joka elää katakombeissa, mitä Baxter Stockman tekisi?

”Mitä kärpäset tykkäävät tehdä? Kävellä ruoalla? Varmaan sitä sitten.”

Baxter Stockmanista lähtee aika valtava ääni, mutta teillä tuntuu olevan selvä pyrkimys askeettisuuteen ja jopa levottomuutta herättävään minimalismiin. Mitä esikuvia teillä on ollut tämän suhteen? Ovatko siihen vaikuttaneet myös ulkomusiikilliset tekijät?

”Oikeastaan meillä on vain pyrkimys tehdä hyviä biisejä. Askeettisuus tai minimalismi eivät ole mitään maaleja mitä kohti pyritään, vaan työkaluja joita käyttämällä syntyy toisinaan jotain kiinnostavaa. Jos kappaletta kantamaan riittää yksi ääni, niin mitäs sitä toista sinne laittamaan.”

Jim Morrison: nero vai pölvästi?

”Jim Morrison oli laulaja siinä yhdessä vanhassa bändissä, mistä en koskaan niin kovasti välittänyt. Se leffa, jossa Val Kilmer esittää sitä, tulee vissiin kerran viikossa telkkarista?”

Levyn ennakkokuuntelu päättynyt.

Baxter Stockman keikoilla:

28.3. Punter-levynjulkaisukeikka, Bar Loose, Helsinki. Mukana Fleshpress ja Mother Susurrus.
29.3. TäysinVääräOsoite, Turku. Mukana Throat, Hebosagil ja Sokea Piste.
30.3. Lepakkomies, Helsinki. Mukana Throat, Hebosagil ja Sokea Piste.