Aaliyahin haamu

Aaliayh henkimaailmasta, terve.

Aaliayh henkimaailmasta, terve.

Koska eilen 25.8. tuli kuluneeksi tasan tusinan verran vuosia siitä, kun 1990-luvun kirkkaimpiin R&B-tähtiin kuulunut Aaliyah kuoli traagisessa lento-onnettomuudessa, päätimme juhlistaa tapahtunutta sille kuuluvalla hartaudella, ottamalla yhteyttä häneen internet-meedion välityksellä. Meedioksemme valikoitui Madame Solina -nimeä käyttävä näkijä ja ennustaja. Alla raportti yhteydenottoyritykseestämme tuonpuoleiseen. Lopputulos oli ennakko-odotuksiammekin hurjempi.

* *

– Hyvä Madame Solina, kiitoksia jo näin etukäteen. Voisitteko auttaa meitä saamaan yhteyden Aaliyahiin?

– Ensiksi haluaisin mainita juuri avautumassa olevista kotisivuistani: madamesolina.net. Pystyn helposti, vaikka ihan vain chatin välityksellä, auttamaan löytämään useimmat kadonneet asiat, kuten kotiavaimet, sormukset tai aviomiehet. Tarvittaessa teen myös kotikäyntejä. Niistä joudun tietysti veloittamaan aina hieman enemmän.

– Kiitos, eiköhän se tullut selväksi. Palataanko kuitenkin päivän aiheeseen?

– Tietysti, poikani. Olet valinnut tehtävään erittäin sopivan päivän, sillä Aaliyahin kuoleman vuosipäivähän oli juuri eilen.

– Huuuh… Mähän en kertonut teille aiheesta mitään. Kuinka te oikein tiesitte, että kyseessä oli kuoleman vuosipäivä? Ihan kylmät väreet kulkee….

– Poikani, Googlesta katsoin.

– Ai jaa.

– No ei se mitään, palatkaamme aiheeseen. Kuolinpäivänään kadonneet sielut liikkuvat lähempänä tietoisuutemme kalvoa, ja jos kutsumme heitä oikein tarkoitetulla tavalla, he pustyvät jopa kuulemaan kutsumme ja työntymään tämän kalvon läpi. Ja kaksitoista! Se on loistava, aivan mahtavan maaginen numero, 12 kuukautta vuodessa, auringon ja kuun kierrot, nousuvesi… aivan täydellistä!

– Hmm… Kuulostaa mielenkiintoiselta.

– Aivan niin, aivan niin. Onko teillä jokin tavara, joka kuului nyt kutsumallemme henkilölle?

– Noh… siis mähän en tuntenut häntä henkilökohtaisesti. Olin lähinnä vain kaukaa kuolaava fani, mutta mulla sattuu olemaan yksi hikinauha, jonka olen ostanut Ebaystä. En oikein usko, että se on edes oikea, mutta…

– Poika! Ojentakaa se minulle heti… kiitos. Ryhdyn kutsumaan kuolleita.

– Ehkä minun tulisi laittaa jotain tilanteeseen sopivaa musiikkia?

– Laita vain, jos haluat. Kuolleet eivät sitä kuitenkaan kuule.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
Aaliyah – We Need a Resolution

– Älkää ihmetelkö, jos tämän kutsunnan aika kuulette outoja ääniä, tavarat liikkuvat selittämättömästi tai savu alkaa nousta…

– En, en.

– Aloitetaan. Kuuutsuuuun teiiiitä heeeeengeeeet. Kuutsuun teiiiitä
heeeeeeengeeeeeet… Mmmmmmmmhhhmmmsmms, mmmhhmmmmm, omnipus, zomnipus, takarikscham, sckariksam, demidokus, zok zok tza…Valitettavasti pyyntönne ei ole tällä hetkellä mahdollinen.

– Anteeksi?

– Valitettavasti kyseinen henkilö ei ole juuri nyt tavoitettavissa henkimaailmassa.

– Ai…

– Odotas… Mhhhmmmm… Kyllä, sain vahvistuksen! Aaliyahin henki ei ole tavoitettavissa, koska se on palannut takaisin keskuuteemme!

– Anteeksi, mitä?

– Ole hiljaa, en kuule… Nyt… Traagisen lento-onnettomuuden jälkeen… Aaliyahin sielu yritti…

– Ahah! Anteeksi vain, mutta en missään vaiheessa kertonut teille, että se oli lento-onnettomuus!

– Poikani…

– Taas Google?

– Kyllä.

– Sori, jatkakaa.

– Missä olinkaan? Niin, aivan! Tämän traagisen lento-onnettomuuden jälkeen Aaliyahin sielu yritti tunkeutua tuonpuoleiseen, mutta hänen aikansa ei ollut vielä koittanut. Niinpä se jäi kuolleiden ja elävien maailman välitilaan kummittelemaan.

– Ai?

– Mutta ei siinä vielä kaikki! Hänen sielunsa oli malttamaton. Se ei hyväksynyt sille langetettua kohtaloa. Se halusi palata. Se halusi jatkaa siitä mihin se oli jäänyt. Mutta sillä oli suuri ongelma…

– Mikä?

– Sielu voi palata vain, jos se löytää itselleen tarpeeksi suuren astian. Tarpeeksi suuren ruumiin.

– Sen ei luulisi olleen vaikeaa. Aaliyah oli vissiin jotain 155 cm pitkä, eikä painanut juuri mit-

– Hiljaa, hölmö! En puhu fyysisistä mitoista, vaan henkisestä kapasiteetista. Sielun tilavuudesta. Mojon suuruudesta. Vain tietynlainen ruumis voi vastaanottaa tietyn sielun… ellei sitten… niinpä juuri, hah hah hah…

– Mitä? Kerro mulle? Mitä?

– Hahahaha! Vain taiteilijan sielu keksisi tehdä mitään tällaista. Sielu jakautui!

– Häh? Jakautui?

– Niin, koska tämä sielu ei mahtunut yhteen ruumiiseen, se jakautui. Näin se saattoi palata eri ruumiisiin. Pitkän etsinnän jälkeen se jakautui lopulta kolmeen astiaan, kolmeen uuteen kotiin… Odotas, kuuntelen vielä vähän tarkemmin… Kyllä, ensimmäinen näistä oli Rihanna.

– Täh? Rihanna? Siis puhutko siitä kuuluisasta Rihannasta? Umbrella-ella-ella?

– Vaiti! Tottakai, kenestä muustakaan? Rihannaan rantautui Aaliyahin kevyimpiä ja vähäpätöisimpiä osia. Ne kun katsos lentävät nopeiten. Kyseessä oli lähinnä sellaisia ominaisuuksia kuin lavapresenssi, liikemiesvaisto ja surkea miesmaku.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
Rihanna – Diamonds

– Aivan, aivan… mitä ne kaksi muuta sitten olivat?

– No, seuraavaksi Aaliyahin nuorekas charmi, muotitietoisuus, söpöys ja kyky löytää aina ne oikeat yhteistyökumppanit. Ne jatkavat elämäänsä Puff Daddyn suojatissa Cassiessa.

– Siis siinä Cassiessa?

– Kyllä, juuri siinä.

– No, katos vain… ööö, söpöys?

– Poikani, voitko olla keskeyttämättä minua noilla idioottimaisilla kysymyksilläsi.

– Anteeksi.

– Kyllä, söpöys on yksi sielumme aliarvostetuimpia ominaisuuksia.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
Cassie – Numb

– Mutta se kaikkein tärkein esenssi, asenne, seksikkyys, tanssitaito ja laulu. Ne vaelsivat kauan, kiersivät ja kaarsivat, kunnes löysivät lopulta kotinsa nekin. Syvältä Yhdysvaltojen etelästä, Atlantasta. Naisesta nimeltä Ciara.

– Ciara? En, ole koskaan kuullutkaan sellaisesta.

– Vaiti! Ei ole kukaan muukaan… Kuten jo sanoin, business-vaisto, söpöys ja kaikki muut menestykseen vaadittavat tekijät lensivät muihin koteihin, mutta jos puhutaan Aaliyahin musiikista, asenteesta ja karismasta, se on yhä löydettävissä tästä edellä mainitusta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
Ciara – Body Party

– Oho, eli ymmärsinkö nyt oikein: jos laitamme kolme aikamme tusinatähteä yhteen, ne muodostavat suunnilleen yhden Aaliyahin?

– Ei suunnilleen, vaan tismalleen.

– Huh huh… Tämä on aika hurjaa. Ja mä kun aina luulin, että Aaliyahin maineen takana oli ennen kaikkea ajoitus. Aikoinaan teininä kuolasin useiden eri poptähtien perään, kuten All Saintsin tai Natalie Imbruglian, mutta Aaliyah oli jotenkin vielä näitäkin saavuttamattomampi. Musta, söpö kuin nappi, laulaen tarttuvia popmelodioita ultramodernien Timbaland-biittien päälle. Hän oli todella jostain ihan muualta keinuttaessaan lanteitaan itsevarmasti futuristisissa Hype Williamsin musavideoissa. Ei sitä paljon kauempana pysty olemaan meidän peräkylästä. Ja kun se lentokone sitten tippui, Aaliyah jäi mulle vahvasti just siihen aikaan kiinni. Siihen aikaan, jossa kaikki naiset olivat vielä jotain lähes tavoittamatonta ja ylimaallista, Aaliyahista puhumattakaan. Ja niinpä, kun palaan niiden levyjen pariin, mä olen aina jollakin tasolla taas 15-vuotias ja Aaliyah on ikuisesti 21.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
Aaliyah – Try Again

– Minusta tuo kuulostaa hölynpölyltä.

– Hmm… Ehkä niinkin. Mutta tiedättekö, Madame Solina, että kaiken tämän jälkeen on yksi asia, josta olen nyt ehdottoman varma.

– Mikä se on, poikani?

– Tämä hikinauha, jonka ostin netistä. Tämä on siis ihan oikeasti kuulunut Aaliyahille!

– Aivan niin, aivan niin, poikani. Rauha hänen sielulleen.