Top 100 mahlanjuoksuttajat – 2000-luvun nerot

#96 James Ford

Simian Mobile Disco. James Ford on se vaaleampi.

James Fordilla on nimi, joka ei jää levynkansista mieleen, ja kasvot, joita ei muistaisi, vaikka olisi edellisenä päivänä jäänyt miehen kanssa hissiin jumiin kolmeksi tunniksi.

Säveltäjä, tuottaja, muusikko James Ford on musiikkimaailman suuren yleisön tuntematon nero, jolta Google ei löydä internetin syövereistä edes ikätietoa. Se ei ole olennaista. Tärkeämpää ovatkin musiikilliset saavutukset, jotka tällä luultavasti reilusti yli kolmekymppisellä englantilaisella ovatkin mittavat.

Ford on tuottajakätilö, joka on auttanut maailmaan merkittäviä nuorempien artistikollegoidensa albumeja. Ford on tuottanut muiden muassa nu-raven tähdenlennoksi jääneen Klaxonsin Myths of the Near Futuren, Arctic Monkeysin levyt debyyttilevyä lukuun ottamatta ja Florence and Machinen esikoislevyn kaikki hyvät kappaleet.

Mutta ennen kaikkea Ford on aivot ja toinen osapuoli Simian Mobile Discossa, ”ajattelevien ihmisten Fatboy Slimiksi” kutsutussa 2000-luvun tärkeimmässä elektroyhtyeessä.

Kyllä, tärkeämmässä kuin esimerkiksi Justice, jonka paras biisi We Are Your Friends on, kuten hyvin tiedetään, remiksaus Fordin edellisen bändin Simianin Never Be Alone -kappaleesta. On siis oikeastaan James Fordin syy, että Kanye West tuli riehumaan lavalle MTV Music Awardseissa, kun Justice voitti kappaleellaan parhaan musiikkivideon palkinnon.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!