Top 100 mahlanjuoksuttajat – 2000-luvun nerot

#93 Beyoncé Knowles

Tältä Beyoncé näyttää juuri herättyään.

Hoidetaas nämä itsestäänselvyydet alta pois.

Olen moderni mies. Kannatan tasa-arvoa, enkä kohtele tai näe naisia seksiobjekteina.
Silti, Beyoncé Knowlesin kuvan piirtyessä verkkokalvoille saattaa vannoutuneinkin naisasialiikkeen lipunkantaja lipsauttaa lauseen: ”jumalauta, että onkin meinaan näyttävä nainen”.

Niinpä. Tässä vielä epäuskoisille todiste aiheesta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Pahoittelut, jos kieleni roikkuu holtittomasti suusta ulkona.

Mutta Beyoncén näyttävä ulkomuoto on vain harhautus. Troijan hevonen, joka kätkee sisäänsä huikean multitalentin, joka on kuin vaivatta kiertänyt populaarimusiikkimaailmaa pikkusormensa ympärille koko 2000-luvun, alkaen 1990-luvulla ensin osana Destiny’s Childia, sittemmin huikean menestyneenä sooloartistina, kollaboraattorina (etenkin aviomiehensä Jay-Z:n kanssa) ja näyttelijänä (Austin Powers -elokuvat = valkokangasmenestyksen ehdoton huippu!)

Vaikka Beyoncé oli marssinut itsevarmasti kohti neroutta jo vuosia, viimeinen niitti hänen kanonisoinnilleen tälle listalle oli vuoden 2008 albumi I Am… Sasha Fierce sekä sen vanavedessä julkaistut vastavuoroiset vierailut Lady Gagan kanssa (Video Phone ja Telephone). Upean monisävyinen albumi nivoi upeasti yhteen Beyoncén vahvuudet aina pehmeästä jazz-perinnettä mukailevasta kultakurkusta vimmoissaan keuhkoavaan soul-diivaan ja pop-riemumarssin ilotulituksesta moderniin, rikotuilla tuotannoilla leikittelevään tanssittajaan.

Beyoncé on toki paljon velkaa 1990-luvun suurille R’n’B-diivoille, kuten Janet Jacksonille, TLC:lle, Lauryn Hillille ja jopa Whitney Houstonille, mutta Beyoncén vahvuus ei varsinaisesti ole siinä, että hän tekisi jotain uutta tai innovatiivista verrattuna kilpasisariinsa. Hänen vahvuutensa on se, että hän tekee kaiken paremmin.

Katsokaa nyt vaikka tätä visuaalista tykitystä. Mykistävää.

http://www.youtube.com/watch?v=qkqUTY3G13M

Mainitsinko jo miten savuavan kuuma nainen Beyoncé on? (Jay-Z, vihaan sinua!) Pahoitteluni koko kauniimmalle sukupuolelle, en yleensä käyttäydy näin…